Κέρδισε εντυπώσεις το “orienteering Is More Than A Sport”
GOPR0288

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα “Orienteering is more than a sport” με διοργανωτή τον ΜΚΟ  Active Zone Outdoor.

Η δραστηριότητα είχε απώτερο σκοπό τη γνωριμία των νέων με το λιγότερο διαδεδομένο και δημοφιλές άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού (Orienteering),  με ένα περιπετειώδη, βιωματικό και εναλλακτικό τρόπο ως μέσο για τη βελτίωση της σωματικής, νοητικής και ψυχικής τους υγείας καθώς επίσης την καλλιέργεια δεξιοτήτων προσωπικής ανάπτυξης.

Το “Orienteering is more than a sport”  ανταποκρίνεται στο γενικότερο στόχο του οργανισμού που αφορά την παροχή ίσων ευκαιριών και προσβασιμότητας σε όλες τις αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες στους νέους, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και γεωγραφικό υπόβαθρο. Η αθλητική δραστηριότητα χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Στο πλαίσιο της αθλητικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια βασισμένα στη μη τυπική μάθηση με θέμα τον προσανατολισμό στο φυσικό περιβάλλον, πλεονεκτήματα και οφέλη του σκεπτόμενου αθλήματος και δύο παιχνίδια αγωνιστικού προσανατολισμού σε χαρτογραφημένη περιοχή α) στο δημοτικό πάρκο του Παττιχείου και β) στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας.

Κατά το τελικό εργαστήρι οι συμμετέχοντες συζήτησαν τα οφέλη του παιχνιδιού του αγωνιστικού προσανατολισμού, του σκεπτόμενου αθλήματος, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για την σωματική όσο και για την πνευματική και ψυχική τους υγεία καλλιεργώντας κι αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Σε αυτές συγκαταλέγονται η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η καλλιέργεια της ικανότητας λήψης απόφασης, η ανάπτυξη της μνήμης, της αυτοσυγκέντρωσης και της παρατηρητικότητας καθώς και η καλλιέργειας του “ευ αγωνίζεσθαι” και του τίμιου παιχνιδιού.

Ειδικά καταρτισμένοι εκπαιδευτές στο άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού μαζί με βοηθητικό προσωπικό ανέλαβαν την πραγματοποίηση των εργαστηρίων και παιχνιδιών, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, όλα τα εργαστήρια και το παιχνίδι αγωνιστικού προσανατολισμού συντονίστηκαν  από εξειδικευμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό με κύριο συντονιστή τον κ Μιχάλη Σαββίδη, Εκπαιδευτή Αγωνιστικού Προσανατολισμού και ιδρυτή του συλλόγου Orientaction, μέλους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας τηρήθηκαν τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

Χορηγός της δραστηριότητας ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Υποστηρικτής ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αθλητικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού ΚΟΜΟΑΑΠ.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube