KOUTOUKI 2019 CYPRUS G1 AM2V3316
KOUTOUKI 2019 CYPRUS G1 AM2V3316

Κατενθουσίασαν οι αγώνες του Παγκόσμιου Ολυμπιακού Tουρνουά Τάεκβοντο

«G1 – Cyprus Open 2019», που διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο στάδιο Κίτιον Λάρνακας.  Το πρόγραμμα της Παρασκευής και του Σαββάτου περιλάμβανε μόνο αγώνες Cadets και Juniors.   Το πρόγραμμα της Κυριακής, που ήταν και το πιο βασικό του Ολυμπιακού αυτού Τουρνουά, συμπεριλάμβανε μόνο αγώνες Ανδρών και Γυναικών (Seniors), που μόνο αυτοί ήταν μέρος κριτηρίων για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.

Η Κυριακή Κουτούκι στον τελικό του G1 Cyprus Open Taekwondo Tournament 2019 και απονομές (Video)

Η Κύπρος με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε την περασμένη Κυριακή, η κορυφαία μας πρωταθλήτρια Κυριακή Κουττούκη (Photo) και τα τρία χάλκινα μετάλλια που κέρδισαν οι Ανδρέας Στυλιανού, Ανδρέας Θεοχάρους και Δέσποινα Πηλαβάκη, βρέθηκε στην 6η θέση της γενικής βαθμολογίας κάτι που κατέπληξε τους πάντες, ιδιαίτερα η νίκη της Κουττούκη στον τελικό στα μέχρι 46 κιλά επί της δυναμικής πρωταθλήτριας Ιταλίας.  Την 1η θέση στο Ολυμπιακό αυτό Τουρνουά κέρδισαν οι ΗΠΑ, την 2η η Σερβία, την 3η η Ελλάδα, την 4η η Κροατία και την 5η η Ιταλία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην διάρκεια των αγώνων, η Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου (ΕΟΤΚ) βράβευσε τις αθλήτριες Tijana Bogdanovic και Hedaya Malak, οι οποίες κέρδισαν αργυρό και χάλκινο μετάλλιο (αντιστοίχως) στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.   Και οι δύο αυτές κορυφαίες πρωταθλήτριες την περασμένη Κυριακή κέρδισαν χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους.  Τις απονομές στις μεγάλες αυτές πρωταθλήτριες έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τις απονομές επάθλων στους νικητές (Cadets, Juniors, Seniors) μεταξύ άλλων έκαμαν  οι αξιωματούχοι των ΚΟΑ και της ΚΟΕ κ.κ. Α. Ανδρονίκου και Γ. Χρυσοστόμου αντιστοίχως.

Από την ΕΟΤΚ