Καταγγέλλουν ΚΟΧ για σοβαρές ατασθαλίες
AC Latsia Handball Team

Το Αθλητικό Σωματείο Λατσιά (χάντμπολ) με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου Πάτερ Αντρέας Παναγή, καταγγέλλει στον πρόεδρο του ΚΟΑ την Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ για αντικαταστατικές συμπεριφορές, αλλά και για άλλες ατασθαλίες που αφορούν στην οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας Χάντμπολ και καλεί την Ανωτάτη Αθλητική Αρχή του τόπου μας όπως επιληφθεί της καταγγελίας. Ταυτόχρονα, στα Λατσιά δηλώνουν ετοιμότητα να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις σοβαρές καταγγελίες τους. Αυτούσια η επιστολή του σωματείου:

 

 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΛΑΤΣΙΑ

Γιάννου Κρανιδιώτη 69 Λατσιά 2220   Τηλ.99622453

15/06/2020

Προς Πρόεδρο Κ.Ο.Α.

Έντιμε κύριε Πρόεδρε, το σωματείο μας ασχολείται αποκλειστικά από το 1994 με το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Είμαστε μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Αναγκαζόμαστε σήμερα να σας ενημερώσουμε ότι, παρά τις προειδοποιήσεις μας,   ο Πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας παραβιάζουν το καταστατικό της Ομοσπονδίας, χωρίς να  δίνουν εύλογες δικαιολογίες.

Από πολύ νωρίς τους υπενθυμίσαμε με επιστολή μας  ότι βάσει του καταστατικού,  η θητεία τους τελειώνει 30 Ιουνίου2020 και πρέπει να προχωρήσουν σε γενική και εκλογική συνέλευση.

Αρχές Ιουνίου, με επιστολή τους, ενημέρωσαν όλα τα σωματεία – μέλη ότι αρχές Ιουλίου θα καλέσουν καταστατική συνέλευση (αντικαταστατική κατά την γνώμη μας διότι, όπως φαίνεται,  ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πότε και βάσει ποιού άρθρου γίνεται αλλαγή καταστατικού). Η Ομοσπονδία  μας είχε ενημερώσει με επιστολή της προς όλα τα Σωματεία-μέλη ότι  εργαζόταν κανονικά από τις  4 Μαΐου. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε δύο μήνες, σύμφωνα με την επιστολή τους,  δεν μπόρεσαν να συλλέξουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Εμείς με την σειρά μας, με επιστολή μας, τους επιστήσαμε την προσοχή  ότι από πρώτη Ιουλίου 2020 η Ομοσπονδία μένει χωρίς πρόεδρο και Δ.Σ., ουσιαστικά ακέφαλη. Αυτοί, υποτιμώντας φαίνεται  την νοημοσύνη μας,  απάντησαν ότι έγινε και πέρσι το 2019 γενική  συνέλευση τέλος Ιουλίου.  Τους τονίσαμε ότι το 2019 δεν ήταν εκλογική η συνέλευση.

Κύριε Πρόεδρε, απευθυνόμαστε σε σας, επειδή είμαστε σίγουροι ότι πίσω από τον ετσιθελισμό τους κρύβονται διάφορα. Υποψιαζόμαστε ακόμα και ατασθαλίες/παρατυπίες με τις χορηγίες του Πάμε Στοίχημα που δίνονται στην Ομοσπονδία για τα σωματεία .Διερωτόμαστε επίσης γιατί το Ελεγκτικό γραφείο που διορίστηκε από την γενική συνέλευση έδωσε παραίτηση.

Πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. δεν υπάρχουν, διότι δεν έκαναν συνεδρίες για να πάρουν απόφαση για γενική συνέλευση.

Είμαστε στην διάθεση σας για  οτιδήποτε  διευκρινήσεις ζητήσετε να σας δώσουμε   λεπτομερώς για να βοηθήσουμε το νομοταγές έργο σας.

Στηριζόμαστε στην δική σας παρέμβαση για το καλώς νοούμενο συμφέρον των σωματείων μας.    

Για Α.Σ.ΛΑΤΣΙΑ

Παπανδρέας Παναγή

Πρόεδρος

Υ.Γ. Σας παραθέτουμε την αλληλογραφία και τα άρθρα του καταστατικού.  

Κοιν.Κ.Ο.Χ..

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube