Κάμερες αντί καθρέφτες από τη Mercedes Benz
MERCEDES BENZ TECHNOLOGY 2

Κάμερες στην οροφή και οθόνες στις κολώνες Α: το νέος Actros αναγνωρίζεται εύκολα με την πρώτη ματιά λόγω του πως δεν φέρει καθόλου εξωτερικούς καθρέπτες. Τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος είναι προφανή – χαμηλότερη κατανάλωση λόγω της βελτιωμένης αεροδυναμικής και της αυξημένης οδικής ασφάλειας χάρη στην καλύτερη ορατότητα. Αλλά πώς λειτουργεί, τι πρέπει να λάβει ο οδηγός υπόψη και πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να συνηθίσει αυτή την αλλαγή;
Χάρη στο MirrorCam, ο οδηγός έχει τώρα καθαρό οπτικό πεδίο εκεί που κάλυπταν οι καθρέπτες προηγουμένως. Ένα πλεονέκτημα πάνω από όλα στις διασταυρώσεις και στις στενές στροφές, με τον οδηγό να μην χρειάζεται να κουνάει το κεφάλι του πλέον για να κοιτάξει τους καθρέπτες. Ταυτόχρονα, οι κάμερες του MirrorCam γυρίζουν για να κρατούν πάντα κεντραρισμένη την εικόνα για τον οδηγό, έτσι να έχει πάντα σε θέα ολόκληρο το φορτίο που ρυμουλκεί. Ταυτόχρονα, η έλλειψη καθρεπτών μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 1.5%, λόγω της λιγότερης αντίστασης στον αέρα.
Αντίθετα με τους καθρέπτες, οι κάμερες είναι τοποθετημένες πίσω από προστατευτικό γυαλί το οποίο φέρει ειδική επικάλυψη κατά της σκόνης και των ακαθαρσιών, ενώ η υγρασία δεν τις επηρεάζει οπόταν ο οδηγός έχει πάντα καθαρή θέα από την εικόνα που μεταδίδουν στην καμπίνα. Ταυτόχρονα η κάμερα έχει εσωτερικές θερμάνσεις που τις κρατάνε ζεστές κάτω από τους 15 βαθμού  κελσίου.

Το MirrorCam εκτός από καθαρή εικόνα, μεταδίδει στον οδηγό και ακριβή απόσταση από άλλα αυτοκίνητα, μιας και γνωρίζει ακριβώς το μήκος του φορτηγού αλλά και του φορτίου, καθιστώντας τις αλλαγές λωρίδες, και όχι μόνο, ασφαλέστερες. Σε κατάσταση χαμηλού φωτός, όπως νύκτα και σούρουπο, η ποιότητα της εικόνας παραμένει η ίδια μιας και η κάμερα εκπέμπει φως που είναι ισχυρότερο από αυτό της μέρας εντός του φακού, οπόταν όπου φωτίζει το φορτηγό, ο οδηγός έχει καθαρό οπτικό πεδίο (όπως και με τους καθρέπτες, αλλά με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα)..

Οι οθόνες των καθρεπτών μέσα στην καμπίνα έχουν μέγεθος 38.6 εκατοστά, οπόταν δεν χρειάζεται υψηλή ευκρίνεια για να μπορεί ο οδηγός να διακρίνει λεπτομέρειες μέσα στην εικόνα, ενώ μπορεί πάντα να τροποποιήσει την φωτεινότητα της οθόνης ανά πάσα στιγμή.

Με το MirrorCam ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει λάθος με την ρύθμιση των καμερών, όπως θα μπορούσε κάποιος με τους καθρέπτες, λόγω του ότι η εικόνα είναι η ίδια ασχέτως με την θέση του οδηγού. Ταυτόχρονα το βάθος της εικόνας μπορεί να το διαλέξει ο οδηγός με ιδιαίτερη ευκολία, έτσι πολύ δύσκολα μπορούν να γίνουν λάθη στις ρυθμίσεις από τον ίδιο. Ακόμη και οδηγοί που φοράνε γυαλιά δεν έχουν πρόβλημα με τις οθόνες του MirrorCam. Φυσικά συστήνει η Mercedes Benz από όλους τους οδηγούς φορτηγών που φοράνε γυαλιά να επισκέπτονται τακτικά τον οφθαλμίατρο τους καθώς η όραση μας αλλάζει απρόβλεπτα και απρόσμενα, και πολλές φορές τόσο ομαλά που δεν το αντιλαμβανόμαστε αμέσως.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube