Καλύφθηκε ήδη ο στόχος των συμμετοχών στα Α΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ!
EAKAwardsOCT2020 04 1

Πλησιάζει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων – Ικανοποιημένο το Δ.Σ. της ΕΑΚ από την ανταπόκριση των συναδέλφων

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την 30η Αυγούστου 2020, που αποτελεί την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στα Α΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).

Τα Α´ Δημοσιογραφικά Βραβεία θα διεξαχθούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 και τα παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Ήδη έχουν υποβληθεί αρκετές αξιόλογες συμμετοχές σε διάφορες κατηγορίες, όπως τηλεοπτική εκπομπή, έρευνα, άρθρο, φωτογραφία, συνέντευξη, περιγραφή αγωνιστικού γεγονότος, web interview και podcast!

Ο αριθμητικός στόχος που είχε θέσει το Δ.Σ. της ΕΑΚ σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες έχει ήδη καλυφθεί, όμως την ίδια στιγμή είναι η υψηλή ποιότητα της δημοσιογραφικής εργασίας που έχει υποβληθεί ενώπιων της κριτικής επιτροπής, που ήδη εγγυάται την επιτυχία της πρώτης έκδοσης των Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ!

Σκοπός των Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ είναι η ανάδειξη της αξιόλογης εργασίας που γίνεται από τους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ και η δημιουργία επιπλέον κινήτρων για τους συναδέλφους για περαιτέρω αναβάθμιση της εργασίας τους. Οι υποψηφιότητες στα Βραβεία πρέπει να έχουν δημοσιευτεί την 16μηνη περίοδο μεταξύ 1η Μαΐου 2019 και 30ή Αυγούστου 2020 και μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] είτε ταχυδρομικώς στο γραφείο της ΕΑΚ στο Ολυμπιακό Μέγαρο (Αμφιπόλεως 21, 2025, Λευκωσία).

Τα Α´ Δημοσιογραφικά Βραβεία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός των Βραβείων είναι ο Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ, η ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρικτές είναι οι Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ, η Cytavision και η UNICARS. Την επίβλεψη της διαδικασίας ανάδειξης των κορυφαίων έχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα έπαθλα είναι προσφορά της εταιρείας Hercules.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΚ κ. Μικαέλο Παπαδάκης, τονίζει: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής συμμετοχή στα Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ. Αν και είναι καινούργιος θεσμός, οι συνάδελφοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και αυτό μας δίνει επιπλέον δύναμη για να παρουσιάσουμε μια αξιόλογη εκδήλωση τον Οκτώβριο. Με την ευκαιρία, κάνω ένα τελευταίο κάλεσμα προς όσους συναδέλφους ακόμη το σκέφτονται και τους ζητάω να καταθέσουν τις δικές τους υποψηφιότητες!».

Η διαδικασία

Η κριτική επιτροπή θα εξετάσει τις διάφορες υποψηφιότητες και ακολούθως θα κληθεί να αναδείξει την κορυφαία σε κάθε κατηγορία. Οι τελικές κατηγορίες θα εξαρτηθούν από τα θέματα που θα υποβληθούν.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στο πλαίσιο των Δημοσιογραφικών Βραβείων, θα απονεμηθούν και άλλες τιμητικές βραβεύσεις σε μέλη της ΕΑΚ, όπως για παράδειγμα σε όσους συνέγραψαν βιβλία, αθλητικού ή γενικότερου περιεχομένου. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι πολύπλευρες ικανότητες των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ.

Η ΕΑΚ υπενθυμίζει ότι η κριτική επιτροπή των Α΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων αποτελείται από άτομα εγνωσμένου κύρους της κυπριακής κοινωνίας, από τους χώρους της δημοσιογραφίας, των επιστημών και του αθλητισμού. Πρόκειται για τους κ. Δημήτρη Δημητρίου (τέως Αντιπρόεδρος ΕΑΚ / δημοσιογράφο), Καθ. Νίκο Καρτακούλλη (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Σάββα Κοσιάρη (πρώην Πρόεδρο ΕΑΚ), Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Καθ. Πάνο Ραζή (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / Μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου), Άντρη Σιάλου (Olympian), Λουκή Τερεζόπουλο (πρώην Αντιπρόεδρος ΕΑΚ / Δημοσιογράφος), Κάλλη Χατζηιωσήφ (Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας για Θέματα Αθλητισμού), Μάριο Χατζηστυλλή (Ταμίας ΕΑΚ / δημοσιογράφος), Πέτρο Χατζηχριστοδούλου (δημοσιογράφος).

Η ΕΑΚ ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο εκπροσώπησης των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ στην Κύπρο. Από το 1974 η ΕΑΚ έχει το προνόμιο να διοργανώνει τη Γιορτή Αρίστων, που αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο και η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube