Καλά πλασαρίσματα στο ομαδικό του Hungarian Mini Cadet Open για τα ελληνικά χρώματα
Hungarian mini cadet 2020 geniko plano

Με νοκ άουτ αγώνες για το ομαδικό ολοκληρώνεται το βράδυ η πρώτη ενότητα στο Hungarian Mini Cadet Open, το ετήσιο event επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τις μικρές ηλικίες, που άρχισε χτες στη Βουδαπέστη. Οι συνολικά οκτώ αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, ηλικίας από 10 έως 14 ετών, έδωσαν χρήσιμα αγωνιστικά τεστ, έκαναν αξιόλογες εμφανίσεις και σημείωσαν και καλά πλασαρίσματα. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατ’ αρχάς, με τους Γιώργο Κάλλια και Βαγγέλη Δερνεξή διεκδίκησε μετάλλιο στο ομαδικό Under 13 και τελικά βρέθηκε στις θέσεις 5-8. Στην ίδια κατηγορία η Φιλία Ορεστιάδας με τον επίσης 13χρονο Κωνσταντίνο Μηλικούδη και τον 10χρονο Κωνσταντίνο Αλεξούδη κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις 9-16, ενώ στο ίδιο σημείο έφτασε στο Under 13 των κοριτσιών η μικτή Ο.Α. Χανίων/Λοκομοτίβα Κόζιτσε όπου η Ζωή Καζάκου συνεργάστηκε με τη Σλοβάκα Νταρίνα Κολεσάροβα. Στα νοκ άουτ του ομαδικού Under 13 προκρίθηκε και ο Πανιώνιος Α.Ο. Χίου με τις 11χρονες Βασιλική Μπουλά και Άντζελα Νούρε για να ηττηθεί στις «32», ενώ η μόνη ομάδα που αποκλείστηκε στα γκρουπ, ήταν στην κατηγορία κοριτσιών Under 15 η μικτή Φιλίας Ορεστιάδας/Ουκρανίας, όπου η 14χρονη Κατερίνα Αλεξούδη έκανε δίδυμο με την Πολίνα Σιμπαχατούλινα. Το αγώνισμα έγινε με το σύστημα κορμπιγιόν, δηλαδή με δύο αθλητές το λιγότερο για κάθε ομάδα και με διπλό ενδιάμεσα από τα ατομικά. Το τουρνουά της Βουδαπέστης συνεχίζεται με το απλό για αθλητές/τριες κάτω των 11, κάτω των 13 και κάτω των 15 ετών και θα τελειώσει αύριο.

Στο ομαδικό αγοριών μέχρι 13 ετών έγιναν αρχικά 12 προκριματικά γκρουπ. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκε στο 4ο γκρουπ και πήρε τη 2η θέση.  Κατέβαλλε τη Λοκομοτίβα Κόζιτσε Β από τη Σλοβακία με 3-0 (από μία νίκη Κάλλιας και Δερνεξής και μαζί στο διπλό) κι έχασε 3-0 από την Ουγγαρία Α (επικεφαλής).

Στο ταμπλό των «32» έκαμψε με 3-0 και τη Βαλίλκι από τη Σλοβακία και στη 16άδα την ουγγρική Σακ, επίσης με 3-0! Στο ματς του 1ου γύρου ο Κάλλιας ξεπέρασε τον Μίτρικ με 3-1 σετ, ο Δερνεξής τον Σέρεζι με 3-0 και μαζί πολύ δύσκολα στο διπλό με 3-2 σετ τους ίδιους αντιπάλους. Στην αναμέτρηση του 2ου γύρου ο Κάλλιας νίκησε με 3-1 τον Πουρ, ο Δερνεξής με 3-1 τον Γκέργκελι και με τους ίδιους αθλητές ήρθε νίκη 3-1 και στο διπλό.

Στα προημιτελικά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πάλεψε και με τη γαλλική Πέι ντε λα Λουάρ ώσπου έχασε με 3-0. Ο Δερνεξής κάμφθηκε από τον Μουσέ με 3-0 σετ, ο Κάλλιας από τον Αλέρ με 3-1 και ηττήθηκαν μαζί στο διπλό (από το ίδιο ζευγάρι) με 3-1.

Η Φιλία Ορεστιάδας μετείχε στο 5ο γκρουπ και πέρασε στα νοκ άουτ κατακτώντας την 1η θέση. Επικράτησε της γαλλικής Λουάρ Ιλ ντε Φρανς (επικεφαλής) με 3-1 (δύο νίκες ο Μηλικούδης στο ατομικό και μαζί με Αλεξούδη στο διπλό) και της ουγγρικής Χάι Λάιφ επίσης με 3-1 (δύο νίκες ο Μηλικούδης και μαζί με Αλεξούδη στο διπλό). Από τον 1ο γύρο προχώρησε χωρίς αγώνα και στους «16» λύγισε από την Ντομπόλι Αλαντάρ από τη Ρουμανία με 3-1.  

Στην αρχή ο Μηλικούδης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων πέρσι, κατέβαλλε τον Κανέα-Κόζις με 3-1 σετ. Έπειτα έχασε με το ίδιο σκορ από τον Κουεσντεάν και νωρίτερα ο Αλεξούδης έχασε 3-0 από τον ίδιο αθλητή και μαζί στο διπλό ηττήθηκαν με 3-1 από Κουεσντεάν/Κανέα-Κόζις.

Στο ομαδικό κοριτσιών κάτω των 13 ετών σχηματίστηκαν 10 γκρουπ. Ο Πανιώνιος Χίου βρέθηκε στο 2ο γκρουπ και προκρίθηκε ως 2ος. Έχασε 3-0 από την Ουγγαρία Β και νίκησε με 3-0 την Τσεχία Β. Και στα δύο ματς βεβαίως, η Νουρέ και η Μπουλά έδωσαν από ένα ατομικό ματς και αγωνίστηκαν μαζί στο διπλό. Η ομάδα συνέχισε στις «32» και λύγισε στο όριο με 3-2 από την Τσεχία Α. Η Μπουλά ξεπέρασε την Κουτσάροβα και την Κοβαρίκοβα με 3-1 σετ αντίστοιχα, η Νουρέ γνώρισε ήττες από τις συγκεκριμένες αθλήτριες με 3-1 και 3-0 αντίστοιχα, ενώ μαζί στο διπλό ηττήθηκαν με 3-0 από το ίδιο ζευγάρι.

Επίσης στα κορίτσια Under 13 η Ζωή Καζάκου συνεργάστηκε τελικά με τη Σλοβάκα Νταρίνα Κολεσάροβα (έγινε αλλαγή στο αρχικό δίδυμο με τη Μιχαέλα Μπίτουβα) και σχημάτισαν τη μικτή Ο.Α. Χανίων/Λοκομοτίβα Κόζιτσε. Η ομάδα ήταν στο 6ο γκρουπ και προκρίθηκε στο ταμπλό με τη 2η θέση. Κάμφθηκε με 3-2 από την Ουγγαρία C και νίκησε με 3-0 την Ουκρανία Α. Στον εναρκτήριο αγώνα τις δύο νίκες πέτυχε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια (την πρώτη μάλιστα από 1-2 πίσω στα σετ).

Η ομάδα βρέθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό, προχώρησε χωρίς αγώνα στη 16άδα κι εκεί αποκλείστηκε από την Ουγγαρία Β με 3-0. Στο ατομικό της παιχνίδι η Καζάκου ηττήθηκε με 3-1 σετ από τη Γιάκαμπ κι αργότερα στο διπλό με την Κολεσάροβα ήρθε ήττα με 3-0 από τις Γιάκαμπ/Μπαρσάι.

Στο ομαδικό κοριτσιών κάτω των 15 ετών έγιναν 4 γκρουπ. Η Κατερίνα Αλεξούδη είχε συμπαίκτρια την Ουκρανή Πολίνα Σιμπαχατούλινα και πήραν μέρος στο 3ο γκρουπ ως μικτή Φιλίας Ορεστιάδας/Ουκρανίας. Αρκέστηκαν στην 3η θέση και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Στην 1η αγωνιστική νίκησαν την Τουρίνγκια από τη Γερμανία με 3-0 (δηλαδή είχαν από μία νίκη στο απλό και μαζί στο διπλό). Στη 2η ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από την Ουγγαρία Β (επικεφαλής) και στη 3η έχασαν επίσης με 3-0 από τη Στατίστικα Ουγγαρίας. Πέρασαν στο ταμπλό της «παρηγοριάς», όπου με το ίδιο σύστημα τα παιχνίδια κρίνονταν υπέρ της ομάδας, που έφτανε πρώτη στις 2 νίκες και για τις θέσεις 9-16 λύγισαν από τη Ζίαρ Πριέβιτσα της Σλοβακίας με 2-1. Η Αλεξούδη έπαιξε στην αρχή με τη Μαζερτσίκοβα και κάμφθηκε με 3-1, ενώ στο διπλό με την Ουκρανή έχασαν οριακά 3-2 σετ από τις Ιγκάζοβα/Μαζερτσίκοβα.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube