Δευτέρα αναχωρεί για τους Μεσογειακούς αγώνες του Οράν η Διοικητική Ομάδα με «καινοτομία» στο τσεπάκι της
Στιγμιότυπο κατά την διάρκειά της ομιλίας του πρόεδρου της Ολυμπιακής επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου της παρουσίασης των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες άλλα και τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν.

Πληροφορίες λένε ότι ίσως υπό την σκιά της αποτυχίας πέραν της εφαρμογής της «καινοτομίας» που εισήγαγε, και πάρα την μέτρια απόδοσής της έως τώρα, η ΚΟΕ προχώρησε χθες, μετά από την δημοσίευση του άρθρου της ιστοσελίδας μας Action IN Sports  (προχθές 21 Ιουνίου 2022), σε έκτακτη επιστράτευση ακόμη τριών δημοσιογράφων για να στελεχώσουν την ομάδα για τους Μεσογειακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Οράν της Αλγερίας .

Θυμίζουμε ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωση στις 14 Ιουνίου 2022 τόνισε τα ακόλουθα:

«Σε μια φετινή καινοτομία, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και σε συνεργασία που έχει με Πανεπιστήμια της Κύπρου, θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε φοιτητές δημοσιογραφίας και φωτογραφίας να πλαισιώσουν την υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες μεγάλων διοργανώσεων.»

Πάρα τα όσα εξάγγειλε αρχικά η ΚΟΕ από πληροφορίες που λάβαμε πρόκειται για προσωπικό που ίσως εργοδοτούνται σε τραπεζικά ιδρύματα και όχι φοιτητές. Αρά η ευαισθησία που υπόδειξε τελικά, άλλα υποδηλώνει, και φυσικά δεν υπάρχει σε αυτό ίχνος ειλικρίνειας.

Τονίζουμε ότι σήμερα 23 Ιουνίου το πρώτο μέρος της αποστολής των αθλητών θα μεταβεί στην Αλγερία και ακόμη δεν έγινε καμία προσπάθειά απόμερους της ΚΟΕ να παρουσίασή στο ευρύ κοινό ποιοι είναι οι αθλητές (πέραν του ονόματος) η τι επιτυχίες έχουν στο ενεργητικό τους, πόσες φορές έλαβε η χωράς σε μεσογειακούς αγώνες , ποιοι συμμετείχαν τότε και αρκετά άλλα στοιχεία. 

Το ερώτημα που γεννάτε είναι όταν σε αυτά τα πολύ απλά θέματα η διοίκηση της ΚΟΕ πέφτει σε αντιφάσεις, τι γίνετε όμως με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που την αφορούν. Τι γίνετε με τα θέματα διακυβέρνησης των ομοσπονδιών που ακούγονται τόσα και τόσα διαχρονικά. Μοιάζει να είναι εξαιρετικά απίστευτο σήμερα στο 21ο αιώνα να μιλάμε για κόσμο και ειδικά αθλητές να είναι τόσο φοβισμένοι και αναστατωμένοι από τη συνολική διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών, αλλά και την ανοχή της πολιτείας που σε μεγάλο βαθμό συμβάλει διαιωνίζοντας την ύπαρξή τους τροφοδοτώντας τους οικονομικά.  Η λέξεις αναξιόπιστοι, ανεπαρκείς εντοπίζεται και αναφέρετε αρκετές φορές στο φάσμα του αθλητικού κινήματος και απόδειξη είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση στο ευρύ κοινό, στο τι συμβαίνει μέσα στους αθλητικούς οργανισμούς, τι αποφάσεις παίρνουν, πότε τις παίρνουν, η’ ακόμη γιατί τις παίρνουν. Σε μια χαρακτηριστική εκδοχή η ομοσπονδία τις Πυγμαχίας για παράδειγμα στο καταστατικό της και συγκεκριμένα στους εσωτερικούς κανονισμούς υπάρχει παράγραφος που απαγορεύει σε αθλητές και προπονητές να μιλούν σε μέσα ενημέρωσης, ένα εξόφθαλμα καταφορά καταδικαστέο γεγονός. Επισυνάπτουμε και τον κανονισμό:

«Καινοτόμα» Τρέχουν σε έκτακτη επιστράτευση στην ΚΟΕ επιπλέων δημοσιογράφους για τους Μεσογειακούς αγώνες

Επιπλέων πρόσφατα έστειλε επιστολή στα σωματεία της ότι δεν έχει καθόλου προϋπολογισμό και εισηγήθηκε όσοι θέλουν να προετοιμαστούν για αγώνες η’ θέλουν να μεταβούν σε αυτούς θα πρέπει οι ίδιοι να επωμιστούν τα έξοδά. Από την άλλη ανανέωσε το συμβόλαιο σε ομοσπονδιακούς προπονητές που παραμένουν στην ίδια θέση τα τελευταία δώδεκα χρόνια και οπού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι διαχρονικά δεν προπονούν αθλητές, η επιπλέον ακόμη διανύουμε τον έκτο μήνα του 2022 και ακόμη η ομοσπονδία πυγμαχίας δεν έχει εξαγγείλει τον αγωνιστικό προγραμματισμό. Σε μια περίπτωσή άλλης ομοσπονδίας και για παράδειγμά της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης σήμερα στο 2022 δεν έχει ακόμη ιστοσελίδα και δεν είναι γνωστό από πόσα σωματεία αποτελείτε η πόσους αθλητές έχουν το κάθε σωματείο από αυτά η αν υπάρχουν και ποια είναι η διεύθυνσή τους. 

Οι μεγάλοι οργανισμοί όπως το υπουργείο Παιδείας, ο ΚΟΑ  και η ΚΟΕ όπως διαφαίνεται εκκολάπτουν διαχρονικά στους κόλπους τους όχι την ευαισθησία, την ασφάλεια, την επένδυση στο μέλλον των αθλητών και στις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητισμού αλλά στο βόλεμα μερικών που συμβάλουν στην εκλογή άλλων σε υψηλόβαθμες θέσεις.  

Μήπως επιτέλους θα έπρεπε να αρχίσουν κάποιοι να αντιλαμβάνονται ότι τελικά η καρεκλά που κάθονται δεν είναι για αυτούς και ότι αυτό που θεωρούν ως την ποιο αποδοτική εκδοχή του εαυτού τους είναι συνώνυμη με την αποτυχία.

Ο Γενικός εκλεκτής, τι κάνει για όλα αυτά !!! 

#you-are-the-Wrong-message? #go-home

Update 23 June 13:10

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports