Παγκόσμια «Ολυμπιακή Ημέρα»
Cyprus Olympians Association copy

Τελετή εγκαινίων ορίζεται η Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

 

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. στην προσπάθεια της να φέρει πιο κοντά τους Olympians της Κύπρου, προβαίνει σε πάρα πολλές δραστηριότητες με απώτερο πάντα σκοπό να φέρει κοντά όλους τους Olympians αλλά και να προβάλει τα ιδεώδη του Ολυμπισμού σε όλους, στην χώρα μας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Κώστα Χαμπιαούρη και με την ευγενή παραχώρηση οικοδομήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού, θα δημιουργηθεί εκεί Αθλητικό Μουσείο.

Το Μουσείο πέραν από εκθέματα των Olympians της Κύπρου θα φιλοξενεί εκθέματα Ηρώων – Αθλητών του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α αλλά και εκθέματα της πρώτης Εθνικής Ομάδας Ανδρών Ποδοσφαίρου της χώρας μας, η οποία αγωνίστηκε το 1960 με την Εθνική Ομάδα του Ισραήλ.

Ευελπιστούμε να δημιουργηθεί ένας χώρος κόσμημα, ο οποίος να είναι γεμάτος από ιστορία για να θυμούνται οι πιο παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Μέσα και από αυτή την προσπάθεια έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια δυνατή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του τόπου μας.

Τα εγκαίνια του Αθλητικού Μουσείου θα γίνουν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, 2021 λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πρωτόκολλά προστασίας κατά της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους Κύπριους Olympians να ανταποκριθούν και να παραχωρήσουν το όποιο προσωπικό, αθλητικό υλικό από την ενεργό δράση τους, φωτογραφίες ή/και αντικείμενα, τα οποία θα ήθελαν να μοιραστούν με τον κόσμο και να αποτελέσουν εκθέματα στο Μουσείο.

Παρακαλούμε όλους τους Olympians της Κύπρου που θα θελήσουν να μοιραστούν αντικείμενα από την καριέρα τους μαζί με όλο τον κόσμο, να δηλώσουν την πρόθεση τους για την όποια δωρεά, παραχώρηση φωτογραφικού, έντυπου ή/και άλλου υλικού και εξοπλισμού τους, να δηλώσουν και αποστείλουν άμεσα την πρόθεση τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected]

Η διευθέτηση για την παραλαβή, παραχώρησης υλικού προς την Κ.Ε.Σ.Ο.Α θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, 2021.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube