Ιστορικό κύπελλο από τη νίκη του Στέλιου Κυριακίδη στη Βοστώνη κοσμεί πλέον το Ολυμπιακό Μουσείο

Το προσέφερε στην ΚΟΕ ο Δημήτρης Στέλιου Κυριακίδης

Ένα ιστορικό κειμήλιο της αθλητικής μας ιστορίας, περιλαμβάνεται και κοσμεί πλέον την συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Ύστερα από απόφαση του, ο Δημήτρης Στέλιου Κυριακίδη προσέφερε στην ΚΟΕ το ιστορικό κύπελλο που η κυπριακή κοινότητα του Detroit Michigan απένειμε στον Στέλιο Κυριακίδη αμέσως μετά τη νίκη του στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Προσθέτει στα όσα άλλα κειμήλια της συλλογής του Στέλιου Κυριακίδη κοσμούν το Μουσείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως η φανέλα με τον σημαδιακό αριθμό 77, και τα παπούτσια που φορούσε στη διαδρομή προς τη νίκη στη Βοστώνη.

Το ιστορικό Κύπελλο παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιο Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου κατά την τελετή έναρξης της 32ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

Σε μήνυμα του στην εκδήλωση ο Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε : «Είμαστε όλοι πρεσβευτές της κληρονομιάς του Στέλιου Κυριακίδη. Το πνεύμα του είναι πάντα μαζί μας, μας βοηθά και μας καθοδηγεί στις ιδιαίτερες δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθούμε την ιστορία του Στέλιου Κυριακίδη ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, και στα σχολεία».

Είναι πολλοί οι συλλογισμοί που συνδέουν τον υιό Δημήτρη με τον πατέρα Στέλιο πέραν από την γονική σχέση, με χαραχτηριστικότερο ότι ο Στέλιος Κυριακίδης απεβίωσε στις 10 Δεκεμβρίου 1987, την ημέρα των γενεθλίων του Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 77 χρόνια ζωής (ο Στέλιος είχε μπει στο νοσοκομείο για την τελευταία μάχη της ζωής του στις 26 Οκτωβρίου ημέρα της ονομαστικής εορτής του Δημήτρη). Επιπρόσθετα μία σειρά σημαντικών ημερομηνιών και επιτευγμάτων συνέδεσε τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Στέλιου Κυριακίδη με τον αριθμό επτά (7).

Με την ευκαιρία αυτή, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει ευγενική παράκληση προς τους αθλητές/ αθλήτριες  μας και αθλητικούς παράγοντες που θα ήθελαν να προσφέρουν κάτι από την προσωπική τους συλλογή που αποτελεί πλέον κειμήλιο για να εμπλουτιστεί περαιτέρω η συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, να επικοινωνούν με την Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, Κλέα Παπαέλληνα στο τηλέφωνο 22449880.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube