«Ίσως ξανά αγώνες από τον Αύγουστο», τονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
Table tennis Asiad Arena

Την καθιερωμένη τακτική on line συνεδρίασή της για την επίδραση του κορωνοϊού στα events της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πραγματοποίησε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον νέο ιό και η βασική είδηση είναι ότι η ITTF παράτεινε την αναστολή όλων των αγώνων και των δραστηριοτήτων της έως και τις 31 Ιουλίου 2020. Στα τέλη Μαρτίου είχε αναβάλλει γεγονότα μέχρι την ολοκλήρωση του Ιουνίου και τώρα δίνει παράταση για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο επανεκκίνησης του αγωνιστικού μέρους μέσα στον Αύγουστο. Τα διοικητικά στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας είχαν ως βάση συζήτησης την ολοκληρωμένη αναφορά ενημέρωσης από την ειδική ομάδα COVID-19, η οποία δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση παγκοσμίως. Ακολούθως η επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ και στάθηκε στα κυριότερα αποτελέσματα από τη συνάντηση:

«Η τρέχουσα περίοδος αναστολής όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της ITTF παρατάθηκε έως τα τέλη Ιουλίου 2020. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά για ενδεχόμενη επανεκκίνηση των events της ITTF τον Αύγουστο του 2020.

• Όλα τα World Tour για τους βετεράνους (WVT), όπως και οι εκδηλώσεις του Table Tennis X (το πινγκ πονγκ στην καθαρά ψυχαγωγική μορφή του με άλλες ρακέτες., άλλα μπαλάκια, άλλους κανόνες) έχουν ακυρωθεί για το υπόλοιπο του 2020.

• Τον Ιούνιο θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την τύχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού 2020, που είναι να γίνει στο Μπουσάν της Κορέας (σ.σ. οι τελευταίες προκαταρκτικές ημερομηνίες, που ανακοινώθηκαν πριν από έναν μήνα, είναι από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου).

• Ζητήθηκε από τη διοίκηση της ITTF να βρει τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας συνολικά. Συμπεριλήφθηκε και η ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι οικονομικές πραγματικότητες του 2020».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ITTF θα συνεδριάσει ξανά στις 2 Ιουνίου 2020. Έως τότε η παγκόσμια ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις μπροστά στην πανδημία COVID-19.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube