1969368 523470514430643 267539825 n
1969368 523470514430643 267539825 n
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗTΙΣΜΟΣ”Στήριξε με, θα σε ανεβάσω ψηλά”«Στήριξε με. Θα σε ανεβάσω ψηλά», είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 από τις 9.00-11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Οι λεπτομέρειες και το σκοπό διοργάνωσης της Ημερίδας, έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δρ. Εβελίνα Γεωργιάδου σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τρίτη 5 Μαρτίου, στην παρουσία και της Προέδρου του ΚΟΑ Δρ. Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η Πρόεδρος του Οργανισμού στο χαιρετισμό της στάθηκε ιδιαίτερα στις ικανότητες των γυναικών σε όλους τους τομείς του αθλητισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ως Πρόεδρος του ΚΟΑ αλλά ιδιαίτερα ως γυναίκα που βίωσα τον αθλητισμό σε όλα του τα επίπεδα και πιστεύω στις ικανότητες των γυναικών σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και όχι μόνο, θεωρώ ότι και αυτό το συνέδριο θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των ικανοτήτων των γυναικών και στην περαιτέρω προώθηση τους σε όλους τους τομείς». Στη συνέχεια η Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, αφού συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της επιστημονικής Ημερίδας και για την επιλογή του θέματος «Στήριξέ με, Θα σε ανεβάσω ψηλά», τονίζοντας τη σιγουριά της ότι θα είμαι σε θέση να συγχαρεί θερμά την Επιτροπή και για τα αποτελέσματα της ημερίδας. Καταλήγοντας η Πρόεδρος του ΚΟΑ, ανέφερε: «Ο Οργανισμός βασισμένος στις νέες προκλήσεις χαράζει μια νέα αθλητική Πολιτική, δημιουργώντας, κάτω από τις συνθήκες που του επιτρέπουν, και με τη βοήθεια των διαφόρων επιστημών του αθλητισμού, την πολύπλευρη στήριξη του αθλητή. Καλώ τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον αυτό συνέδριο και ιδιαίτερα τις αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν και την κύρια ευθύνη γι αυτό το θέμα».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δρ, Εβελίνα Γεωργιάδου, είπε ότι η διοργάνωση της ημερίδας, αποτελεί μέρος του τριετούς σχεδίου δράσης της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» του ΚΟΑ, που αφορά στη γενικότερη προώθηση και προαγωγή του αθλητισμού, σε όλα τα επίπεδα, σε άντρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, χωρίς διακρίσεις. Αναφερόμενη στην ημερίδα τόνισε: «Η ημερίδα μας θα επικεντρωθεί στους πρωταγωνιστές στο χώρο του αθλητισμού – στους ίδιους τους αθλητές.
Όσον αφορά το πρόγραμμα της ημερίδας, είπε ότι αυτό περιλαμβάνει ειδικές θεματικές ενότητες που αναφέρονται στη ψυχολογική και επιστημονική υποστήριξη. Δύο καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί από Πανεπιστήμιο Hedmark της Νορβηγίας και το Κέντρο Αθλητικών Ερευνών Κύπρου, οι Δρ Στυλιανή Χρόνη και Δρ Γιώργος Λουκαίδης, θα αναπτύξουν τα δύο κύρια θέματα της ημερίδας, αντίστοιχα. Θα ακολουθήσει κατάθεση βιωματικών εμπειριών από δύο αθλήτριες, οι οποίες έχουν προταθεί από την Επιτροπή Αθλητών Κύπρου – την κολυμβήτρια Μαρία Παπαδοπούλου και την αθλήτρια στίβου Νεκταρία Παναγή. Η Μαρία έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και συμμετοχή σε 2 Ολυμπιάδες. Η νεαρή Νεκταρία μας χάρισε χρυσό μετάλλιο στους περσινούς Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα της Τουρκίας. Οι δύο αθλήτριες θα μας μεταφέρουν τη δική τους άποψη, μέσα από τις εμπειρίες τους, για την προετοιμασία και τη στήριξη που χρειάζονται, για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.
Τελειώνοντας η Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στην ημερίδα – αθλητές, προπονητές, γονείς αθλητών, παράγοντες του αθλητισμού, άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον ΚΟΑ, τονίζοντας: «Ο Οργανισμός στήριξε από την αρχή όλες τις δραστηριότητες της Επιτροπής μας, μεταξύ των οποίων είναι και η διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Δεν θα μπορούσα, να μην αναφερθώ και στις συναδέλφους μου μέλη της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» του ΚΟΑ, οι οποίες έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη διοργάνωση της ημερίδας.

(4 photos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‪#‎basketball ‪#‎Limassol ‪#‎Cyprus ‪#‎Actioninsports‪ #‎sports news ‪#‎media‪ #‎my team ‪#‎sport photografy‪ #‎fight ‪#‎fitness ‪#‎gym ‪#‎club‪ #‎strength ‪#‎sport ‪#‎news ‪#‎team ‪#‎life‪ #‎photo ‪#‎by sea ‪#‎motivate ‪#‎beach‪  #ACTION NEWS ‪#AQUATIC ‪#NAUTICAL SPORTS NEWS‪ #MARTIAL ART‪ #GYM #OTHER SPORTS #SCHOOL ‪#HEALTH & FITNESS ‪#MARTIAL ARTS NEWS #AIKIDO NEWS ‪#BOXING NEWS‪ #BRAZILIAN JIU JITSU NEWS  ‪#JIU JITSU ‪#JUDO NEWS #KARATE NEWS ‪#KICK BOXING NEWS ‪#KRAV MAGA NEWS ‪#NEWS ‪#MUAY THAI NEWS‪ #NINJUTSU NEWS ‪#PANGRATIO ‪#SAMBO NEWS ‪#SANDA NEWS ‪#TAEKWONDO NEWS ‪#WING CHUN NEWS ‪#WRESTLING FREESTYLE & GREEK-ROMAN NEWS ‪#OTHER SPORTS NEWS ‪#ARCHERY NEWS ‪#BADMINTON ‪#BASKETBALL NEWS ‪#BODYBUILDING NEWS ‪#CARS IN ACTION NEWS‪ #CLIMBING‪ #CYCLING NEWS‪ #DANCING NEWS ‪#EQUESTRIAN‪ #FENCING NEWS ‪#GYMNASTIC‪# GYMNASTICS ARTISTIC NEWS‪#GYMNASTICS RHYTHMIC NEWS  ‪#GYMS NEWS‪ #CROSSFIT ‪#FITNESS NEWS ‪#HANDBALL NEWS‪ #KITESURFING NEWS ‪#MOTORCROSS‪ #ORIENTEERING‪ # ROLLERS‪ #RUGBY‪ #RUNNING‪ #SHOOTING NEWS SKATEBOARD NEWS‪ #SNOW SKI  ‪#SQUASH NEWS‪ #TABLE TENNIS‪ #TENNIS NEWS  ‪#TRACK AND FIELD NEWS‪ #ESYAA‪ #MARATHON  ‪#RUNNING‪ #UNIVERSITIES & COLLEGES NEWS‪ #‪VOLLEY NEWS‪ #WEIGHTLIFTING NEWS  ‪#CANOE / KAYAK NEWS ‪# DIVING NEWS ‪#ROWING NEWS ‪#SAILING NEWS  ‪#SEA SPINNING ‪#SNORKLING NEWS  ‪#SPEARFISHING‪ #SWIMMING NEWS  ‪#WATER SKINEWS ‪#WATERPOLO NEWS ‪#WINDSURFING NEWS‪ #YACHTING NEWS