Ημέρα προσφοράς και εθελοντισμού στην τοξοβολία

Στην ομοσπονδία τοξοβολίας δίνουν μαθήματα ενότητας αλλά και προσφοράς εν μέσο του εθελοντισμού. Έχουν σαν γνώμονα το λεκτικό «Η προετοιμασία είναι η μίση δουλεία» και επί της ευκαιρίας οπού αυτό το  Σαββατοκύριακο δεν είχε αγώνες, εκμεταλλευόμενη το γεγονός προχώρησαν σε εργασίες εντός του Ομοσπονδιακού γηπέδου στη Λευκωσία όπως μπογιαντίσματα, ξυλουργικές εργασίες, καθαριότητες και άλλα.

Η χαρακτηριστική ανάρτηση του ικανοτάτου προέδρου προς μίμηση της Ομοσπονδίας τοξοβολίας στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις με το γνωστό πλέον ύφος που τον αντικατοπτρίζει πλήρως μίλα από μονή της:

«Ημέρα εθελοντισμού.

Πρωτάθλημα δεν είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε εργασίες στο Ομοσπονδιακό μας γήπεδο στη Λευκωσία. Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, προπονητές, γονείς, κριτές γίναμε ένα για έναν κοινό σκοπό και όλοι για έναν.

Δεν είναι τυχαίο που το Ομοσπονδιακό μας γήπεδο εντός του Μακαρίου Σταδίου είναι μια όαση διότι υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρέλα, υπάρχει ενθουσιασμός, υπάρχει σεβασμός και αυτός είναι ο κόσμος της Τοξοβολίας. Αυτός είναι ο εθελοντισμός αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του αθλητισμού. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.

Επισκεφθείτε το γήπεδο μας, επισκεφθείτε την καφετέρια μας, ξεκινήστε Τοξοβολία. Όσοι είστε σε άλλες πόλεις και εκεί υπάρχουν γήπεδα, υπάρχουν σωματεία, υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σας μπάσουν στα μυστικά του αθλήματος.

Στόχος μας είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει γήπεδο. Μετράμε ήδη 3 και βρίσκονται υπό συζήτηση και υπό κατασκευή ακόμη 2.»

Ίσως, τα πράγματα στον αθλητισμό να βελτιωθούν κάποια στιγμή, εάν παραδειγματιστούν όλοι οι όμοιοι του και σηκωθούν από τις «πολυθρόνες» που είναι βυθισμένοι, αφαιρούσαν το αποδεδειγμένο μη προσοδοφόρο διαρχικά εγώ τους και ρίχνονταν με τα μανίκια μαζεμένα στην εθελοντική προσφορά και δεν νοιάζονται να λερωθούν ή να ιδρυόσουν, και επιλεκτικά αφιερωνόντουσαν στην ουσιαστική ανάπτυξη του αθλητισμού και μόνο. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι στις φωτεινές πτυχές της ιστορίας μένουν πάντα οι ικανότεροι … Οι υπόλοιποι εξαφανίζονται στις σκοτεινές γωνίες του του μεσαίωνα.!!!! και δεν είναι άπλα κακά λογία που τονίζουμε εδώ, είναι συμπεράσματά που ο κάθε ένας μας μπορεί να το διαπιστώσει εάν για παράδειγμά προσπαθήσει να επικοινωνήσει με εμαιΐλ, με ένα αθλητικό οργανισμό όπως Υπουργείο Παιδείας, η και ομοσπονδίες ακόμη. Κάνεις δεν θα σου απάντησή !!!!. Και Ναι, για αυτό το λόγω λέμε ότι είναι οπισθοδρομικοί και λειτουργούν αφαιρετικά και καταλυτικά προς στον αθλητισμό.

Φωτεινές υπάρξεις σαν τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τοξοβολίας Ανδρέα Θεοφυλάκτου θα πρέπει να διαφυλάγονται σαν “κόρη οφθαλμού” και να χρησιμοποιούνται για παραδειγματισμό και μίμηση, όπως και επίσης και οι αφανείς ήρωες που υπάρχουν δίπλα του και πλαισιώνουν την δυναμική οικογένειά της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας μετατρέποντάς την  τόσο μοναδική και πολύτιμη.  

Στιγμιότυπα από την σημερινή μέρα εθελοντισμού.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports