Ικανοποιημένες έφυγαν από το ΓΣΠ Παναγή και Παπαϊωάννου
Νεκταρία Παναγή (ΓΣΕ) και Ραμόνα Παπαϊωάννου (ΓΣΚ) PJAPRESS COM 340

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή, σε μια απαιτητική χρονιά, θέλησαν να διαπιστώσουν την Πέμπτη (13/5/21) το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία, η Νεκταρία Παναγή – Λουκά και η Άννα – Ραμόνα Παπαϊωάννου.

Οι δύο πρωταθλήτριές μας βρίσκονται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και θέλησαν να βάλουν στα πόδια και το μυαλό τους εμπειρία από αγώνες, σε ειδική ημερίδα για μήκος και 100μ. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, μπορεί να μην της άφησαν απόλυτα ευχαριστημένες, όμως, έφυγαν από το ΓΣΠ με την ικανοποίηση ότι έκαναν ακόμα ένα βήμα προς τη βελτίωσή τους, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου που θα ξεκινήσει προς το τέλος του Μαΐου,

Η αστάθεια του ανέμου δυσκόλεψε κάπως τη Νεκταρία Παναγή στο να βρει ρυθμό στο μήκος, ενώ ακόμη να ελευθερωθούν πλήρως τα πόδια της από την επίπονη προπόνηση. Το μεγαλύτερό της άλμα ήταν στα 6,44μ., όμως σημειώθηκε με ευνοϊκό άνεμο 3,3 μ/δ κι έτσι ως καλύτερο κανονικό καταγράφεται το 6,24μ. (+0,2 μ/δ) στην 6η και τελευταία προσπάθειά της. Κατά σειρά τα άλματά τής Παναγή ήταν: άκυρο, 6,44μ. (+3,3), 6,18μ. (+0.9), άκυρο, 6,23μ. (+1,3) και 6,24μ. (+0,2). «Νιώθω ικανοποιημένη για τη σημερινή προσπάθειά μου, παρόλο που ξέρω ότι μπορώ να κάνω μεγαλύτερα άλματα. Νιώθω καλύτερα από ποτέ για τέτοια περίοδο και επειδή άλλαξα κάποια πράγματα στη φορά μου, είναι πιστεύω θέμα χρόνου να καταφέρω να συνδυάσω το δυνατό τρέξιμο και το καλό άλμα. Είμαι ακόμα σε προπονητική περίοδο και πιστεύω ότι τα μεγάλα άλματα θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή», μας είπε ανάμεσα σε άλλα η αθλήτρια του Γιώργου Σκέντερ.

Στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά φέτος οι νέοι σύγχρονοι βατήρες, απαραίτητοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενήσει η ΚΟΕΑΣ στις 19 και 20 Ιουνίου στη Λεμεσό. Η εγκατάστασή τους και ο συγχρονισμός τους με το φώτο – φίνις, πρόσθεσε αρκετή καθυστέρηση στην έναρξη των 100 μέτρων, κάτι που φάνηκε να επηρεάζει τη Ραμόνα Παπαϊωάννου. Στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα της χρονιάς (τρίτη κούρσα) η Παπαϊωάννου κέρδισε τα 100μ. με 11.73, με τον άνεμο να βρίσκεται σε κανονικό πλαίσιο (+1,3 μ/δ). Ωστόσο, αφού η ημερίδα ήταν προπονητική, ο προπονητής της Αντώνης Γιαννουλάκης θέλησε να τη βάλει ξανά στο βατήρα, 40 λεπτά μετά. Στο δεύτερό της εκατοστάρι η πρωταθλήτρια μας κάλυψε την απόσταση σε 11.79, με τον ευνοϊκό άνεμο να φτάνει τα 3 μ/δ. «Με επηρέασε το γεγονός πως αργήσαμε να τρέξουμε σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα, πάγωσα και ένιωθα κουρασμένη. Όμως, ήταν καλό το ότι έτρεξα, είδα τα λάθη μου, τι πρέπει να βελτιώσω και όταν με το καλό ελευθερωθούν τα πόδια μου ευελπιστώ πως θα κάνω ακόμα πιο γρήγορες κούρσες. Αυτή η περίοδος είναι προπονητική, νιώθω αρκετά καλά και ο στόχος είναι σε 2-3 εβδομάδες να τρέχω γρηγορότερα», ήταν κάποια από τα λόγια της Ραμόνας Παπαϊωάννου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ικανοποιημένες έφυγαν από το ΓΣΠ Παναγή και Παπαϊωάννου
Ραμόνα Παπαϊωάννου (ΓΣΚ) PJAPRESS COM 376

100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 1. Ραμόνα Παπαϊωάννου (ΓΣΚ) 11.73
 2. Αλεξάνδρα Σκέντερ (ΓΣΟ) 12.47
 3. Ιωάννα Πογιατζή (ΓΣΠ) 13.04
 4. Άντρεα Ιωάννα Γεωργίου (ΓΣΠ) 13.09
 5. Μαρίνα Χατζηγιαννακού (ΓΣΕ) 13.53
Ικανοποιημένες έφυγαν από το ΓΣΠ Παναγή και Παπαϊωάννου
Σταύρος Αυγουστίνου (ΓΣΕ) PJAPRESS COM 368

100Μ. ΑΝΔΡΩΝ

 1. Σταύρος Αυγουστίνου (ΓΣΕ) 10.73
 2. Ρένος Χριστοφόρου (ΓΣΠ) 11.83
 3. Κάρι Άγκουτσον (Ισλανδία) 12.07
 4. Μάριος Αλέξανδρος Γεωργίου (ΓΣΕ) 12.15
 5. Χρίστος Βασιλείου (ΓΣΕ) 12.65
Ικανοποιημένες έφυγαν από το ΓΣΠ Παναγή και Παπαϊωάννου
Νεκταρία Παναγή (ΓΣΕ)  PJAPRESS COM 336

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 1. Νεκταρία Παναγή (ΓΣΕ) 6,44μ.
 2. Στέλλα Νεοφύτου (ΓΣΠ) 5,53μ.
 3. Σταύρια Πέρδικου (ΓΣΠ) 5,16μ

 

Πηγή, Κοεας


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube