panagiotis giannaras
panagiotis giannaras

Δηλώσεις παραχώρησε μετά το τέλος του 29ου Τουρνουά Κεραυνού-ΣΠΕ Στροβόλου, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Μετά το τέλος του 29ου Τουρνουά Κεραυνού-ΣΠΕ Στροβόλου, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, κ. Παναγιώτης Γιανναράς, παραχώρησε δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων ο κύπριος προπονητής αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που είχε από το τουρνουά του Κεραυνού, για το περαιτέρω δέσιμο που αναμένει να αποκτήσει η ομάδα του αλλά και για τον τρόπο που θα αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ την νέα περίοδο.

Για το τις εντυπώσεις του από το τουρνουά του Κεραυνού:

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Κεραυνό για την φιλοξενία. Για εμάς ήταν ιδιαίτερα σημαντικά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε. Η ομάδα είναι μαζί λιγότερο από μία βδομάδα ουσιαστικά. Οι αδυναμίες είναι πολλές και κτυπητές. Άλλωστε για αυτό το λόγο δίνουμε αυτά τα παιχνίδια για να τις εντοπίσουμε και να τις διορθώσουμε. Ευτυχώς έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και θεωρώ ότι με δουλειά και συνέπεια και ιδιαίτερη προσπάθεια, και από το προπονητικό τιμ αλλά και από τους αθλητές, η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν θα πρέπει. Νομίζω ότι η λογική των φιλικών είναι αυτή ακριβώς, να μπορούμε όλοι μας να βγάλουμε συμπεράσματα και για εμάς ήταν ιδιαίτερα σημαντικά αυτά τα δύο παιχνίδια.

Για τα περιθώρια περαιτέρω δεσίματος της ομάδας:

Ένας μήνας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος για εμάς είναι αρκετός. Μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Η επιπλέον βδομάδα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι ευχής έργον για εμάς. Αν σκεφτείτε ότι μαζευτήκαμε ουσιαστικά πριν 4-5 μέρες όλη η ομάδα, και στην διάρκεια αυτή είχαμε και κάποιους μικροτραυματισμούς και γι αυτό άλλωστε δεν αγωνίστηκε ο Μπίγκς το Σάββατο, μόνο έξι λεπτά. Είχαμε και τον Σιζόπουλο εκτός. Ο Γκιλκριστ είναι στην ομάδα λιγότερο από μία βδομάδα, οπότε για εμάς είμαστε μία νέα ομάδα. Χωρίς συγκεκριμένα πράγματα ιδιαίτερα. Βγάλαμε δύο-τρία κομμάτια όσο αφορά το κομμάτι της τακτικής για να δούμε πως μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες. Είμαστε πάρα πολύ πίσω αλλά δεν ανησυχούμε για αυτό. Αυτός είναι ο σκοπός, αυτή είναι η λογική. Ξεκινούμε δουλειά από την Δευτέρα για τα επόμενα φιλικά και την έναρξη του πρωταθλήματος.

Εάν θα είναι αμυντικογενής ή επιθετικογενής η ομάδα του ΑΠΟΕΛ την νέα περίοδο:

Νομίζω τόσα χρόνια η πορεία μου σαν προπονητής έχει αποδείξει ότι όλα ξεκινάνε από την άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ στην επίθεση. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν ενώ θα παίξεις καλή άμυνα. Εμείς στα δύο παιχνίδια στο τουρνουά του Κεραυνού, όχι απλώς δεν παίξαμε καλή άμυνα, αλλά δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Υπάρχουν δικαιολογίες, υπάρχει η λογική αλλά πρέπει να μπει και ο εγωισμός των αθλητών λίγο μπροστά για να είμαστε πιο επιθετικοί στο κομμάτι της άμυνας πέρα από το τεχνικό μέρος, και σε αυτό το κομμάτι θα εστιάσουμε τις επόμενες ημέρες.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube