Η World Athletics ανακοινώνει την Πολιτική Προστασίας
Η World Athletics ανακοινώνει την Πολιτική Προστασίας

Η World Athletics σήμερα (10) λανσάρει την Πολιτική Προστασίας , η οποία έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας στον αθλητισμό υιοθετούν πρακτικές που αποτρέπουν ενεργά την παρενόχληση, την κατάχρηση και την εκμετάλλευση εντός του αθλήματος.

Η νέα πολιτική στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι τυγχάνουν σεβασμού, εκτίμησης και προστασίας.

Αυτή η πολιτική βασίζεται στις αρχές ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και να απολαμβάνει τον αθλητισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή του σχετικά με θέματα ευημερίας και συμπεριφοράς και ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για τα παιδιά είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα και την προστασία αυτών των παιδιών.

Καθορίζει τους συγκεκριμένους ρόλους και τις αρμοδιότητες των Ομοσπονδιών Μελών, των Ενώσεων Περιοχών και του Παγκόσμιου Στίβου για την προστασία των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων στο άθλημά μας.

Αυτές οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν:

– Εφαρμογή και ενσωμάτωση αυτής της πολιτικής
– Ευαισθητοποίηση σχετικά με την παρενόχληση, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση
– Ανάπτυξη και παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό
– Υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης
– Έλεγχος και στρατολόγηση προσωπικού και εθελοντών σύμφωνα με τις ηθικές πρακτικές
– Ανταπόκριση σε ανησυχίες που διατυπώθηκαν
– Ταχεία αναφορά ανησυχιών
– Δημιουργία εταιρικών σχέσεων με οργανισμούς και ιδρύματα στον τομέα της διασφάλισης

Αυτή η πολιτική περιγράφει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση παρενόχλησης, κατάχρησης ή εκμετάλλευσης και ορίζει διαδικασίες για την υποστήριξη των θυμάτων.

Η World Athletics, οι Περιφερειακές της Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες Μέλη της θα συνεργαστούν για την εφαρμογή της πολιτικής, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Παγκόσμιας Αθλητών Στίβου.

Η World Athletics θα προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές σε όλη την κοινότητα του στίβου παρέχοντας προστατευτικούς πόρους και καθοδήγηση σε Ενώσεις Περιοχών και Ομοσπονδίες-Μέλη, και θα παρέχει στο εργατικό δυναμικό της εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα προστασίας. Διαβούλευση για την ανάπτυξη αυτών των πόρων και των κατευθυντήριων γραμμών βρίσκεται σε εξέλιξη με τους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλο το άθλημα.

Η World Athletics θα επανεξετάσει επίσης τις διαδικασίες αναφοράς και τις πειθαρχικές διαδικασίες της για τυχόν υποτιθέμενα περιστατικά κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της.

Οι Ενώσεις Περιοχών και οι Ομοσπονδίες Μέλη καλούνται να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν μια πολιτική διασφάλισης που να ακολουθεί τόσο την τοπική νομοθεσία όσο και την παγκόσμια πολιτική στίβου έως το 2023. Αυτή η πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται όταν αναφέρεται μια ανησυχία, καθώς και διερευνητικές και πειθαρχικές διαδικασίες.

Οι οργανισμοί αυτοί πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, όπου αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία. Το εργατικό τους δυναμικό θα πρέπει να εκπαιδεύεται τακτικά σε όλες τις πτυχές της προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται ότι μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές στις αθλητικές κοινότητες τους.

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου Sebastian Coe είπε ότι είναι σημαντικό για το άθλημα να υπάρχουν ισχυρές διαδικασίες προστασίας, από τη βάση έως το επίπεδο της ελίτ σε όλο τον κόσμο, για την προστασία όλων των συμμετεχόντων.

“Οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σχολεία και τα αθλητικά περιβάλλοντα της κοινότητας πρέπει να είναι ασφαλή και χαρούμενα μέρη για όσους ασχολούνται με το άθλημά μας”, είπε ο Coe.

“Μια γραπτή πολιτική δίνει στους συμμετέχοντες μας τη σιγουριά ότι υπάρχουν συνεπείς δομές και διαδικασίες για την αναφορά των καταχρήσεων προστασίας και ότι θα ακούσουμε και θα δράσουμε. Αλλά η πολιτική είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να εφαρμόζεται, να παρακολουθείται και να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα στο άθλημά μας και θα το θέσουμε ως προτεραιότητα όσο προχωράμε».

Παγκόσμιος Στίβος

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports