Η Βραζιλιάνα Ραφαέλ Σίλβα χάρισε στη χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο με Waza-ari

OLYMPIC CAMES RIO 2016

Ουτε η Σουμιγιά Ντοργσουρέν (Μογγολία) κατάφερε να «σπάσει» την κατάρα του Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης που «κυνηγάει» τους τζουντόκα του Ολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο.

Στον τελικό των -57 κιλών, ηττήθηκε με Waza-ari από την Βραζιλιάνα Ραφαέλ Σίλβα, η οποία χάρισε στη χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά και το δεύτερο στις γυναίκες σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας στις γυναίκες, το έχει κατακτήσει η Σάρα Μενέζες στα -48 κιλά, πριν από τέσσερα χρόνια.

Όσον αφορά στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Καόρι Ματσουμότο, νίκησε με Yuko την Τσεν Λινγκ Λιεν από την Κινεζική Ταϊπέι και βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών. Η τζουντόκα από την Ιαπωνία είχε καταλήξει στον τελικό των ρεπεσάζ μετά την ήττα (σε 25 δευτερόλεπτα!) από την Ντοργσουρέν στα ημιτελικά της κατηγορίας.

Ακόμη, η Τέλμα Μοντέιρο (Πορτογαλία), στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου χάλκινου μεταλλίου, μετά τη νίκη με Yuko επί της «ασημένιας» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κορίνα Καπριόριου (Ρουμανία). Τέλος, η τρίτη του Λονδίνου, Οτόμν Παβιά από την Γαλλία, περιορίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη επτάδα της κατηγορίας των -57 κιλών:

1. Ραφαέλα Σίλβα (Βραζιλία)

2. Σουμιγιά Ντοργσουρέν (Μογγολία)

3. Τέλμα Μοντέιρο (Πορτογαλία)

3. Καόρι Ματσουμότο (Ιαπωνία)

5. Κορίνα Καπριόριου (Ρουμανία)

5. Τσεν Λινγκ Λιεν (Κινεζική Ταϊπέι)

7. Οτόμν Παβιά (Γαλλία)

7. Χέντβιγκ Καράκας (Ουγγαρία)

Social Media Banners Dance 700px

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
739ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΝΕΑ ΜΕΛΗ