c21d74ab 19ef 46b3 ae83 8e6df35b4313
c21d74ab 19ef 46b3 ae83 8e6df35b4313

Στο Μονακό, το Συμβούλιο του IAAF έλαβε βασικές αποφάσεις σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου για το 2023, το καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσίασε μια νέα ευκαιρία μάρκετινγκ για τα μελή των  Ομοσπονδιών.

Στην Ουγγρική πρωτεύουσα της Βουδαπέστης της έχει δοθεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού του IAAF το 2023.

Η Βουδαπέστη είναι ένας έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, έχοντας φιλοξενήσει στο παρελθόν  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ΙΑΑF το 1989 και το 2004, η όποια αποτελεί μια από τις δύο πόλεις ιστορικά που διοργάνωσε το γεγονός δύο φορές . Η πόλη φιλοξένησε δύο φορές επίσης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 1966 και το 1998. Πρόσφατα η Βουδαπέστη φιλοξένησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης FINA καθώς και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο το 2017 και έλαβε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του αθλητισμού για το 2019.

“Τα τελευταία 30 χρόνια η Ουγγαρία έχει διοργανώσει κάθε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κλειστού και ανοικτού – στο δρόμο, cross country – διαθέσιμο σε μας εκτός από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου και είμαστε απίστευτα περήφανοι που αυτή η συλλογή θα είναι πλήρης μόνο κάτω από πέντε χρόνια », δήλωσε ο Marton Gyulai, Διευθύνων Σύμβουλος της Επιτροπής Προσφορών για τη Βουδαπέστη το 2023. Ένα βασικό στοιχείο της προσφοράς είναι η κατασκευή ενός νέου σταδίου που θα εξυπηρετεί πρωτίστως ως αθλητική εγκατάσταση.

Ενα νέο στάδιο θα κατασκευαστεί στην ανατολική όχθη του ποταμού Δούναβη στη νότια πλευρά της πόλης, με χωρητικότητα 40.000 για τα πρωταθλήματα, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να μειώνει την φιλοξενία στις  15.000 για μελλοντικές εκδηλώσεις.

Μετά την παρουσίαση της αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορίσουμε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023, μια χώρα με εξαιρετική αθλητική παράδοσης και μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων. Υπήρξε η βιτρίνα μερικών από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις μας στο παρελθόν. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα σχέδιά τους, για ένα νέο στάδιο που θα γίνει μια μεγάλη κληρονομιά για τον αθλητισμό ».

Η Βουδαπέστη είναι ο πρώτος οικοδεσπότης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IAAF που θα ανακηρυχτεί στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, μέσω της οποίας η IAAF αξιολογεί τους στρατηγικούς της στόχους για την ανάπτυξη του αθλήματος, στοχεύοντας σε πόλεις από χώρες και περιοχές που θα βοηθήσουν καλύτερα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αληθινή εταιρική σχέση που να ταιριάζει με τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες των δυνητικών οικοδεσποτών με εκείνες της IAAF.

Μέλος Ευκαιρία Ομοσπονδίας

Το Συμβούλιο ψήφισε να επιτρέψει στις εθνικές ομάδες, για πρώτη φορά, να εμφανίσουν το λογότυπο ενός εθνικού χορηγού στη συσκευασία τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού (WCH) του IAAF στη Ντόχα.

Αυτό σημαίνει ότι το WCH θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της  World Athletics Series (WAS) του επόμενου έτους και θα σημαίνει ότι οι Ομοσπονδίες Μέλη (αν το επιθυμούν) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο Κιτ για όλα τα γεγονότα του WAS, WCH.

Όπως συμβαίνει επί του παρόντος για γεγονότα της WAS είναι διαφορετικά από την WCH, όμως οι Ομοσπονδίες Μέλη που επιθυμούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία αυτή να παρουσιάσουν έναν εθνικό υποστηρικτή στο Κιτ τους πρέπει να ζητήσουν έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο και ο ίδιος ο  εθνικός χορηγός δεν μπορεί να εμφανίσει το λογότυπό του στα Κιτ από περισσότερες από τέσσερις Ομοσπονδίες μελών.

IAAF

“Προσπαθούμε να γίνουμε συνεργάτες της IAAF, σε αντίθεση με μια απλή δημοπρασία. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας μπορούμε επίσης να προσφέρουμε συμβουλές για να δούμε από έξω τα πράγματα πώς μπορούν να ρυθμιστούν τα πράγματα », πρόσθεσε ο Gyulai.

Το Συμβούλιο εξέτασε επίσης μια προσφορά από την Αυστραλία για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country 2021, αλλά δεν επιτεύχθηκε καμία απόφαση.

“Είχαμε μια πρώτη Αθλητική παρουσίαση από την Αυστραλία που περιγράφει μια προτεινόμενη προσφορά”, ανέφερε ο Coe. “Το Συμβούλιο ζήτησε περαιτέρω ανάπτυξη των πτυχών αυτής της προσφοράς.”


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube