Η Βατίδη στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων

Στην κορυφαία διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων για νέους αθλητές θα συμμετέχει η Ελληνική Ιππασία για πρώτη φορά.

Η Άννυ Βατίδη, που πληρούσε τις προϋποθέσεις πρόκρισης και επιλέχθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας μετά από πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής, θα αγωνιστεί στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων (FEI Youth Equestrian Games 2022 https://inside.fei.org/fei/disc/jumping/main-events/yeg-2022), που θα διεξαχθούν στη Μέκκα της Ιππασίας, στο CHIO Aachen της Γερμανίας από τις 23 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Οι Παγκόσμιοι Ιππικοί Αγώνες Νέων (FEI YEG 2022) αντικατέστησαν για το άθλημα της ιππασίας τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth Olympics 2022) οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

H EOI, εγκαίρως από το Μάιο του 2021 και με προγραμματισμό, είχε θέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth Olympics) ως βασικό στόχο και είχε επιλέξει ως μονοπάτι πρόκρισης τη διοργάνωση του FEI Jumping World Challenge CATEGORY A, την οποία για τον λόγο αυτό διοργάνωσε τον Οκτώβριο του 2021 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου. Ο αγώνας αυτός, συνδυαστικά με τους διεθνείς αγώνες του Athens Equestrian Festival 2021, έδωσαν την ευκαιρία πρόκρισης σε Έλληνες αθλητές και τη δυνατότητα στην ΕΟΙ και στην Ελληνική Ιππασία να δώσουν παρών σήμερα στους Παγκόσμιους Αγώνες και να λάμψουν στην κεντρική διεθνή σκηνή του αθλήματός μας. 

Τριάντα προκριμένοι αθλητές από όλο τον κόσμο ηλικίας από 14 έως 18 ετών, οι οποίοι εκπροσωπούν τις χώρες και τις ηπείρους τους, ταξιδεύουν στο Aachen και στο μυθικό ιπποδρόμιο Soers για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Οι αθλητές θα αγωνιστούν με δανεικά άλογα που προσφέρουν οι διοργανωτές, με τα οποία θα κληρωθούν και θα προετοιμαστούν για μία περίπου εβδομάδα, μέχρι την έναρξη των αγώνων που θα γίνει στις 29 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων τις δύο πρώτες ημέρες περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα που θα συμμετέχουν πέντε αθλητές από καθεμία από έξι ηπείρους. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν ομάδες και αθλητές από την Ευρώπη, την Βόρεια και τη Νότια  Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλασία. Η Άννυ Βατίδη συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή ομάδα μαζί με άλλους τέσσερις αθλητές από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Μ. Βρετανία και τη Γερμανία.

Ο τελικός του ατομικού αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 2 Ιουλίου.

Η παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας με την εξασφάλιση της πρόκρισης και την συμμετοχή της Άννυ Βατίδη σε αυτό το μεγαλύτερο ραντεβού για νέους ιππείς αποτελεί μεγάλη επιτυχία, τιμή και αναγνώριση για όλη την Ελληνική Ιππασία.

Καλή επιτυχία Άννυ!

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports