25 C
Limassol
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
Περισσότερο

    Η UWW εγκρίνει την ενημερωμένη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

    CORSIER-SUR-VEVEY, Ελβετία (28 Σεπτεμβρίου) — Η United World Wrestling ενέκρινε μια ενημερωμένη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ’24.

    Για να προκριθούν στους Αγώνες του Παρισιού, οι παλαιστές θα λάβουν τρία αγωνίσματα. — το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, τα ηπειρωτικά προκριματικά το 2024 και τα Προκριματικά των Παγκοσμίων Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, η τελευταία ευκαιρία για τους παλαιστές να κερδίσουν μια θέση.

    Η πάλη θα διεξαχθεί σε τρία στυλ — ελληνορωμαϊκή, ελεύθερη ανδρών και ελεύθερη γυναικών — με συνολικά 18 κατηγορίες βάρους. Μία κατηγορία βάρους θα έχει 16 παλαιστές και κάθε έθνος θα μπορεί να αγωνιστεί κατά μέγιστο έναν παλαιστή ανά βάρος. Συνολικά θα δοθούν 288 ποσοστώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’24.

    “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επιβεβαιώνουμε την προκριματική περίοδο και τη δομή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού”, δήλωσε ο Nenad LALOVIC, Πρόεδρος της UWW. «Έχουμε κάνει μερικές αλλαγές στη διαδικασία των προκριματικών που δημιουργούν περαιτέρω δικαιοσύνη στην κατανομή μεταξύ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και του Παγκόσμιου Προκριματικού».

    Οποιοσδήποτε παλαιστής γεννηθεί στις/πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2006, δικαιούται να αγωνιστεί και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σύμφωνα με το ενημερωμένο σύστημα, οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που συμμετείχαν στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα ηλικιωμένων του ’23 θα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ’23 που είναι το πρώτο προκριματικό τουρνουά [με τον ίδιο αριθμό αθλητών ανά στυλ].

    Νωρίτερα, είχαν δοθεί 108 ποσοστώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα [έξι ανά Ολυμπιακό βάρος] αλλά η UWW αποφάσισε να τις μειώσει σε 90 ποσοστώσεις [πέντε ανά Ολυμπιακό βάρος].

    Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, και οι τέσσερις μετάλλιοι [χρυσό, ασημένιο και δύο χάλκινα] θα εξασφαλίσουν την ποσόστωση για το έθνος τους. Η πέμπτη θέση θα κριθεί με αγώνα μεταξύ των παλαιστών που έχασαν τους αγώνες για το χάλκινο μετάλλιο. Ο νικητής αυτού του wrestle-off παίρνει μια ποσόστωση για τους Αγώνες του ’24.

    Στη δεύτερη φάση, 144 παλαιστές θα προκριθούν στους Αγώνες του Παρισιού μέσω των ηπειρωτικών ποσοστώσεων. Οι δύο πρώτοι παλαιστές σε κάθε κατηγορία ολυμπιακών βαρών θα λάβουν από μία θέση για τις NOC τους.

    Οι αθλητές που κέρδισαν ποσόστωση στους Κόσμους του ’23 δεν θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους ηπειρωτικούς προκριματικούς εκτός εάν συμμετέχουν με διαφορετικό στυλ. Για τους ηπειρωτικούς προκριματικούς, ένας NOC/NF μπορεί να στείλει μόνο τον ίδιο αριθμό παλαιστών που συμμετείχαν στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα ηλικιωμένων του ’24.

    Η τρίτη και τελευταία φάση θα δει τους Παγκόσμιους Ολυμπιακούς Προκριματικούς να προσφέρουν τρεις ποσοστώσεις σε κάθε κατηγορία ολυμπιακών βαρών αντί για τις δύο που πρόσφερε προηγουμένως. Συνολικά 54 παλαιστές μπορούν να προκριθούν στο τουρνουά.

    Εκτός από τους 36 φιναλίστ σε τρία στυλ, οι νικητές του χάλκινου μεταλλίου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν ποσόστωση για τη χώρα τους. Ένας επιπλέον αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο νικητών του χάλκινου μεταλλίου και ο παλαιστής που θα κερδίσει το wrestle-off της ποσόστωσης θα πάρει το ταξίδι στο Παρίσι.

    Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να στείλει τους παλαιστές της σε αυτό το γεγονός, αποκλείοντας τους παλαιστές που κέρδισαν ποσοστώσεις στις φάσεις 1 και 2.

    Το όραμα της UWW να ενημερώσει την πρόκριση ήταν να δώσει δίκαιες ευκαιρίες σε παλαιστές που δεν κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς των Παγκοσμίων Ολυμπιακών Προκριματικών. Αυτό κάνει επίσης το ρεπεσάζ εξίσου σημαντικό με τους ημιτελικούς.

    Εάν υπάρχουν αχρησιμοποίητα ποσοστά λόγω αποχώρησης, παράβασης ντόπινγκ ή μη συμμετοχής, η ποσόστωση θα μεταφερθεί στον επόμενο καλύτερο παλαιστή αυτής της κατηγορίας βάρους του τουρνουά.

    Η προκριματική περίοδος ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 και λήγει στις 12 Μαΐου 2024. Η περίοδος των οκτώ μηνών θα περιλαμβάνει έξι προκριματικά τουρνουά.

    Η προθεσμία για τις συμμετοχές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι στις 8 Ιουλίου 2024, με την πάλη να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

    Η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ηπειρωτικών Ολυμπιακών Προκριματικών και των Παγκοσμίων Ολυμπιακών Προκριματικών είναι πλέον ανοιχτή και η UWW ενθαρρύνει όλες τις NF που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν μία από αυτές τις διοργανώσεις να στείλουν την υποψηφιότητά τους.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    710ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ