PJA 0310
PJA 0310

Η αγάπη της είναι το τρέξιμο και έως τώρα έχει διάνυση μεγάλη αθλητική πορεία.

Η Στέλλα Χριστόφορου  είναι μια νεαρή ενθουσιώδης 25χρονη αθλήτρια με πρόσχαρο χαρακτήρα αλλά και με παθιασμένη αφοσίωση στον τρέξιμο. Στοιχειά που καταδεικνύουν  ότι φέρνει βαθιές αξίες και πιστεύω μέσα της και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός του ότι στην ιδία διοργάνωση που διέπρεψε κατακτώντας την πρώτη θέση στα 10 χιλιόμετρα στα Κυριακίδεια 2017, έτρεξε στο πλευρό της και ο πατέρας της Χριστός Χριστόφορου και η αδελφή της Εβίτα και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τους οικογενειακούς δεσμούς και παραδόσεις.

Επίσης τα Κυριακίδεια 2017 την βρίσκουν να είναι συναισθηματικά φορτισμένη λόγο της ιδιαιτερότητας του αγώνα που ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο Στέλιο Κυριακίδη και δεύτερο ότι τις ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος καθότι στο πρώην Παφιακό στάδιο και νυν Στέλιος Κυριακίδης έχει τρέξει πάρα πολλούς αγώνες στα πρώτα βήματα  της στον κλασικό αθλητισμό.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι προ 40 ημερών είχε τρέξει τον πρώτο της Μαραθώνιο στην Νέα Υόρκη καθώς επίσης προ 20 περίπου ημερών είχε τρέξει και αγώνα μισού Μαραθωνίου στην Άτλαντα  , επέλεξε να συμμετέχει στα Κυριακίδεια 2017 για να τιμήσει τον σπουδαίο δρομέα Στέλιο Κυριακίδη.

Αποτελεί στόχος καριέρας μια συμμετοχή στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία ο Στέλιος Κυριακίδης.

Η ιδία αναφέρει χαρακτηρίστηκα «Απόλαυσα τα Κυριακίδεια 2017, οπού η διοργάνωση ήταν άψογη και η διαδρομή πολύ ευχάριστη παρότι είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις στην κλίση του εδάφους.

Για το 2018 έχω ανεβάσει ψηλά το πήχη, συγκεκριμένα θέλω να πετύχω μια αξιοπρεπή παρουσία στο αγώνισμα του μαραθωνίου με απώτερο στόχο στο προσεχής μέλλον να εξασφαλίσω το όριο συμμετοχής μου σε Ολυμπιακούς αγώνες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου. »

Όσον αφορά την συνέχεια της αγωνιστικής της δράσης για το 2018 σκοπεύει να ξεκουραστεί  τις επόμενες δύο βδομάδες και στην συνέχεια θα αποφασίσει ποιοι θα είναι οι αγώνες στόχοι στους οποίους θα λάβει μέρος.

Μια ιστορική αθλητική διαδρομή της Στέλλα Χριστόφορου  ξεκινά από την ηλικία 13 χρόνων οπού μπήκε στην εθνική γυναικών . Κατέχει το Παγκυπριο ρεκόρ 800 μετρά στης κατηγορίες  U15, U17 U19 ενώ ξεχώρισε και στα 1500μετρα στην κατηγορία  U17.

 Άλλες αξιόλογες επιτυχίες που πέτυχε ήταν:

Παγκυπριο ρεκόρ γυναικών 3km στίβο μετά φυσικών εμποδίων

Μικρών κρατών Ευρώπης στο Μονακό 2006 στην Κύπρο το 2008 με 3 χρυσά , 2 αργυρά

Συμμέτοχη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U 17, U 19 το 2008-09

Η πορειά  που ακλούθησε στην Αμερική ξεκινά αρχικά τον Αύγουστο του 2010 στο UGA (University of Georgia) οπού ξεχωρίζουν η συμμετοχές της στο NCAA  Division I,  indoor track & Field Championship ,οπού ήταν  All American, εκπροσωπώντας το University of Georgia, και στην συνέχεια κατέκτησε την πρώτη θέση στο  Conference Championship  εκπροσωπώντας και αυτή την φορά το Georgia State University ( ACC) το 2015.

Μετά το 2015 την βρίσκει να είναι χωρίς προπονητή και ομάδα και χωρίς σπόνσορα .

Ιανουάριο του 2016 έτρεξε στην Φλόριδα πρώτο μισό μαραθώνιος  με χρόνο 1:25

Και στην συνεχεία  τον Ιούλιο στην Άτλαντα 10 km road race με χρόνο 37:30

Τέλος του 2016 μέχρι το Απριλη του 2017 είχε αποχή λόγο τραυματισμού

Και ξεκίνησε προετοιμασία από τον Απρίλιο μέχρι τον  Νοέμβριο οπού έλαβε μέρος στο Μαραθώνιο την Νέας Υόρκης .

Στις 24 Νοεμβρίου έλαβε μέρος σε αγώνα μισό Μαραθώνιο στην Άτλαντα οπού και έκανε ατομική επίδοση με χρόνο 1:24  .

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube