2 2
2 2

Στον αγώνα που θα γίνει στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 30 Απριλίου  μέχρι τις 6 Μαΐου, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 600 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 30 χώρες!

 

Σημαντική συμβολή της σκοποβολής στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού!

 

Οι 24οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ, θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας, «Οι συμμετοχές, 20 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων έχουν φθάσει τις  600 από 30 χώρες, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ σ’ αυτές αν προστεθούν οι συνοδοί και αξιωματούχοι των ξένων αποστολών, καθώς και οι οικείοι των αθλητών, θα καταλήξουμε στο προφανές, ότι η Κύπρος αποτελεί προσφιλή προορισμό, για τους αθλητές της παγκόσμιας σκοποβολής…».  

 

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, από τις ξένες αποστολές ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αποστολή της Ρωσίας με 148 συμμετοχές, καθώς και οι αποστολές της Μεγάλης Βρετανίας με 67 συμμετοχές, της Σουηδίας με 34, της Δανίας με 29, της Νορβηγίας και της Γαλλίας με 27 και της Φιλανδίας με 23.  Η Ελλάδα συμμετέχει στους αγώνες με 14 αθλητές. Από κυπριακής πλευράς, η ΣΚΟΚ θα πάρει μέρος στους αγώνες με πάνω από 100 αθλητές, ενώ στην ομαδική κατάταξη θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, η εθνική ανδρών και η εθνική σένιορς.

Η 30ή Απριλίου είναι η μέρα άφιξης των ξένων αποστολών και την Τετάρτη 2 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαΐου. Κάθε μέρα οι αθλητές θα αγωνίζονται σε σύνολο 50 δίσκων και οι νικητές θα ανακηρυχθούν με βάση τις επιτυχίες τους στους 200 δίσκους. Την Κυριακή 6 Μαΐου το απόγευμα, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους νικητές και η όλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας.

Ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, για την εμπιστοσύνη τους προς την Κύπρο και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία, καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης και της ΣΚΟΚ, για τη σημαντική στήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, για τη συνεχή συμπαράστασή τους προς το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας και την κυπριακή σκοποβολή γενικότερα.

Ο δήμαρχος Λάρνακας στο δικό του χαιρετισμό, τον οποίο μετέφερε στη διάσκεψη ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ανδρέας Χριστοφόρου, ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίες προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη και τη χώρα μας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι, γνωρίζοντας τις οργανωτικές ικανότητες και δυνατότητες των αξιωματούχων της κυπριακής σκοποβολής, η όλη διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία και θα συμβάλει την προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Τελειώνοντας, ευχήθηκε στη ΣΚΟΚ και στο Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και στους Κύπριους σκοπευτές, ότι το καλύτερο στους αγώνες!