WTBC Beach Taekwondo 2018
WTBC Beach Taekwondo 2018

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo θα γίνει για δεύτερη φορά στο ιστορικό νησί της Ρόδου, από τις 25 ως τις 28 Απριλίου, συνεχίζοντας έτσι την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Το νέο Πρωτάθλημα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς αθλητικής κοινότητας για άλλη μια φορά, καθώς εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν την ευκαιρία να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ναυτικό Ομιλου της Ρόδου, που θα διαμορθωθεί ειδικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δόκτωρ Τσο (Dr Chungwon Choue) επισήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το όμορφο νησί της Ρόδου θα φιλοξενήσει και πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo. Πέρυσι ήταν το πρώτο μας Πρωτάθλημα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι φέτος πραγματοποιθεί μία ακόμα πιο θεαματική διοργάνωση.

Το beach taekwondo είναι μια γιορτή του αθλήματος μας και αντικατοπτρίζει τις αξίες μας για συμμετοχή και προσβασιμότητα. Οι αθλητές δεν ανταγωνίζονται απλώς στο taekwondo αλλά βιώνουν το άθλημα σε εξωτερικούς χώρους, στο φυσικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο άθλημα συνδέει επίσης το taekwondo με νέους αθλητές και το νεανικό κοινό. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή εξέλιξη και καινοτομία του αθλήματός μας για να το κάνουμε διασκεδαστικό και συναρπαστικό για τους αθλητές μας και τους θαυμαστές μας και το beach taekwondo πετυχαίνει ακριβώς αυτό.»

 

Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τaekwondo και η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo, τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου της εταιρείας Sports Traveler 76, ενώ Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τaekwondo, Σάκης Πραγαλός.  Όπως και πέρυσι, Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος θα είναι η Daedo International, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την καινοτομία στο taekwondo.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα φιλοξενήσει την Τελετή Εναρξης που θα γίνει στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ