ΠΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΣ

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας αντρών στο beach handball, η οποία τέλος Αυγούστου θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα παραλίας της 1ης Μεσογειάδας είχε … επιμορφωτικό χαρακτήρα. Οι διεθνείς, αφού μαζεύτηκαν σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρακολούθησαν από τον λέκτωρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Πάνο Αντωνίου, σεμινάριο με θέμα τις αλλαγές / τροποποιήσεις των διεθνών κανονισμών beach handball , όπως αυτοί διαφοροποιήθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο Ιούλιο.

Από την Παρασκευή (12  Ιουνίου), οι διεθνείς μπαίνουν γήπεδο και υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Ανδρέα Ανδρέου ξεκινούν κανονικά την προετοιμασία τους. Μέχρι τις 17 Ιουνίου η προετοιμασία της Εθνικής θα γίνεται στην Κύπρο και στη συνέχεια η Εθνική, ο βασικός κορμός της οποίας αποτελείται βασικά από αθλητές του Ευρωπαϊκού, θα ταξιδέψουν με την ομάδα τους στην θεσσαλονίκη όπου εκεί θα συμμετάσχουν στο τουρνουά beach handball  4th Avant Garde BHT (19-21 Ιουνίου).

Σημαντικότερες τροποποιήσεις

Όσον αφορά στις αλλαγές / τροποποιήσεις των κανονισμών beach handball, το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 16 Ιουνίου και  αυτό θα το παρακολουθήσουν διαιτητές, μέλη της γραμματείας, προπονητές, αθλητές και παράγοντες ομάδων, καθώς επίσης και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται.

Οι σημαντικότερες δοαφοροποιήσεις, έχουν να κάνουν με  τον αριθμό παικτών που δικαιούται να έχει γραμμένους στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα (αυξάνονται από 8 σε 10), την ομοιομορφία των στολών τόσο της ομάδας  όσο και των προπονητών/συνοδών, με τα διπλά γκολ, το φέαρ πλέι, τις τιμωρίες και τις αποβολές, τις αλλαγές, καθώς επίσης και τις τιμωρίες των τερματοφυλάκων στα επιθετικά φάουλ.  Η ανάλυση των πιο πάνω διαφοροποιήσεων θα γίνει από τον κ. Αντωνίου.