Mercedes Benz CLA Coupe
Mercedes Benz CLA Coupe

Μετά από τους πρώτους έξι μήνες της φετινής χρονιάς, η Mercedes-Benz εξακολουθεί να κρατά την πρώτη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες αυτοκινήτων της αγοράς. Και αυτό, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και παρά τις συνεχείς αλλαγές στα μοντέλα της. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, παραδόθηκαν 1.134.729 αυτοκίνητα σε πελάτες από τη Mercedes-Benz με την κατηγορία των SUV να είναι η πρώτη σε πωλήσεις κατηγορία στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Mercedes-Benz διέθεσε συνολικά 573.856 αυτοκίνητα. Αριθμός που προήλθε πρωτίστως από τα νέα compact μοντέλα όπως τα νέα A-Class, B-Class και της CLA Coupé. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις compact αυτοκινήτων από την Mercedes-Benz, αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με συνολικές πωλήσεις 313.000 πωλήσεων (+ 4,2%) των μοντέλων A και B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Περισσότερα από 57.000 αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, που πωλήθηκαν τον Ιούνιο, αντιπροσωπεύουν αύξηση 13,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους. Η ζήτηση για τη νέα A-Class ιδιαίτερα μεγάλη τον Ιούνιο σημειώνοντας αύξηση της τάξης του + 47,0% ενώ το νέο CLA Coupé παρουσίασε επίσης ισχυρό διψήφιο αριθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη το δεύτερο μήνα μετά την κυκλοφορία του στην αγορά (+ 66,6%).Περισσότερα από 206.000 C-Class παραδόθηκαν σε πελάτες παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι πωλήσεις των SUV της Mercedes Benz έφτασαν τις 367.000 μονάδες παρά τις αλλαγές μοντέλων στη γκάμα. Άξιο αναφοράς ήταν και το ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχε η νέα G-Class στους πρώτους έξι μήνες του έτους και μάλιστα στην 40ης επέτειο του μοντέλου.

Όσον αφορά τις πωλήσεις ανά ήπειρο, η Mercedes Benz διέθεσε 457,595 οχήματα στην Ευρώπη ενώ άλλα 478,254 διατέθηκαν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Κύρια αγορά στην περιοχή αυτή ήταν φυσικά η Κίνα με, 344.657 μονάδες. Παράλληλα οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 147.396 οχήματα.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα της smart, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διέθεσε 60.318 μονάδες σημειώνοντας αύξηση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ειδικά στη Γερμανία οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 12,8% σημειώνοντας νέο ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Στη Γαλλία και την Ελβετία, οι πωλήσεις μονάδων αυξήθηκαν επίσης με διψήφιο ποσοστό.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube