Η Mercedes-benz είναι η πιο καινοτόμος Premium μάρκα
MERCEDES BENZ 2

Σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Αυτοκινητιστικής Διεύθυνσης (CAM), η Mercedes-Benz είναι η κορυφαία μάρκα premium στον τομέα των καινοτομιών την περίοδο μεταξύ 2016 με 2019. Η CAM ανέλυσε τις καινοτομίες αυτοκινήτων σε 31 κορυφαίες μάρκες με τη Mercedes-Benz να αποδεικνύεται η πλέον καινοτόμος μάρκα, με περίπου 180 νέα χαρακτηριστικά σε μοντέλα παραγωγής. Αυτές οι καινοτομίες περιλάμβαναν συστήματα υποστήριξης όπως το σύστημα προειδοποίησης κατά των κλοπών, το έξυπνο σύστημα πολυμέσων MBUX και τον έλεγχο άνεσης ENERGIZING.

Το αντικλεπτικό σύστημα (ATA) προσφέρεται σαν επιπλέον εξοπλισμός σε πολλά μοντέλα της Mercedes-Benz. Η τελευταία γενιά του ATA σε συνδυασμό με την υπηρεσία Mercedes me connect service είναι σε θέση να στείλει ένα αυτόματο μήνυμα εάν το όχημα υποστεί ζημιά στον χώρο στάθμευσης που προκαλείται από τρίτο πρόσωπο ή αν το αυτοκίνητο ρυμουλκείτε. Οι αισθητήρες ATA είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τέτοιες καταστάσεις και να τις αναφέρουν στο όχημα. Το όχημα στη συνέχεια στέλνει μια ειδοποίηση στο Mercedes me App.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά το σύστημα πολυμέσων MBUX στην έκθεση CES 2018. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX είναι προσαρμόσιμο και προσαρμόζεται στον χρήστη και στις ανάγκες του. Δημιουργεί έτσι μια σχέση μεταξύ οχήματος, οδηγού και επιβατών. Οι ενημερώσεις «over the air» είναι επίσης εφικτές. Τα πλεονεκτήματα του περιλαμβάνουν την οθόνη αφής, οθόνη πλοήγησης με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και έξυπνο φωνητικό έλεγχο με φυσική αναγνώριση ομιλίας, το οποίο ενεργοποιείται με την φράση «Hey Mercedes».

Το σύστημα ελέγχου άνεσης ENERGIZING, ελέγχει τα διάφορα συστήματα άνεσης στο όχημα και χρησιμοποιεί μουσικές και φωτιστικές διαθέσεις καθώς και μια σειρά από λειτουργίες μασάζ για ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων καλαισθησίας. Το ENERGIZING COACH είναι μέρος του συστήματος ελέγχου άνεσης και η λειτουργία αυτή βασίζεται σε έναν ευφυή αλγόριθμο ο οποίος συνιστά ένα από τα προγράμματα ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο. Με την χρήση ενός Garmin®, προσωπικά στοιχεία όπως το επίπεδο άγχους ή η ποιότητα του ύπνου βελτιστοποιούν την ακρίβεια της σύστασης. Στόχος είναι οι επιβάτες να αισθάνονται καλά και να χαλαρώνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια απαιτητικών ή μονότονων ταξιδιών. Επιπλέον, η ένδειξη παλμού που παρέχεται από το ενσωματωμένο φορητό Garmin εμφανίζεται στην στον πιλοτήριο.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports