handball wins
handball wins

Οι προπονητές αλλά κυρίως οι χειροσφαιριστές είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αθλήματος και δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το παρών τους στην συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2017 και να μιλήσουν γι’ αυτό.

Όλοι τους έστειλαν το μήνυμα να γίνει μια γιορτή για το άθλημα και η καλύτερη ομάδας ας κατακτήσει το κύπελλο. Υπάρχει φαβορί που είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις δικές τους όμως πιθανότητες θα διεκδικήσουν Παρνασσός, Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ και Κ.Ν. Αγίου Τριμιθιάς που συμπληρώνουν το καρέ των συμμετοχών.

Στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών τους Προπονητές και Εκπρόσωποι των Τεχνικών Επιτελείων  των ομάδων καθώς επίσης και Αρχηγοί και Χειροσφαιριστές των Σωματείων οι οποίοι μίλησαν για το πώς προετοιμάζονται αλλά και πως βλέπουν τους αγώνες του Final 4.

Θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να δώσουμε στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης (ΟΠΑΠ Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Merphy’s Pub, Petrolina Cyprus και την εταιρεία Pissis) αφού χωρίς την οικονομική στήριξη τους δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί μια γιορτή για το άθλημα της Χειροσφαίρισης.

Το Φάιναλ Φορ Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας θα γίνει στις 19 και 21 Μάϊου. Στις 19 Μάϊου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί αγώνες ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και τον Παρνασσό παιχνίδι που αρχίζει στις 18:00 ενώ στις 20:00 ο Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ θα αντιμετωπίσει το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς.

Και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην Κλειστή Αίθουσα Αγίου Δομετίου. Ο μεγάλος Τελικός θα γίνει στο Στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία θα αρχίσει στις 18:00 και θα είναι τηλεοπτικός από το ΡΙΚ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Ανδρέας Ανδρέου (Προπονητής Ευρωπαϊκού): “Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τα παιχνίδια. Παίζουμε με την ομάδα του Παρνασσού, πρέπει να διαχειριστούμε τον ενθουσιασμό που έχουν με την κατάκτηση της 2ης θέσης από την ομάδα τους. Έχουμε την εμπειρία και τους παίκτες να διαχειριστούμε τον ημιτελικό και μετά τον τελικό. Είναι δύσκολο παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Στόχος του Ευρωπαϊκού είναι να κλείσει την χρονιά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ”.

Κώστας Χριστοδούλου (Αρχηγός Ευρωπαϊκού): “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι το Final 4 του Κυπέλλου. Είναι ο τελευταίος στόχος που έχουμε σαν ομάδα. Δεν είναι εύκολος, υπάρχουν άλλες 3 ομάδες, οι πιθανότητες για εμάς είναι 50% παρόλο που μας θεωρούν φαβορί. Αποδεχόμαστε τον όρο αυτό, περιμένουμε με ανυπομονησία τον ημιτελικό και αν όλα πάνε καλά θα δούμε τον τελικό”.

Χρίστος Μαυρομμάτης (Τεχνικό Τιμ Παρνασσού): “Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον ημιτελικό. Είμαστε το αουτσάιντερ κόντρα στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη ώστε να προκριθούμε στον τελικό της Κυριακής”.

Κυριάκος Βορκάς (Αρχηγός Παρνασσού): “Να συγχαρώ αρχικά το Ευρωπαϊκό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά και όλες τις ομάδες που είναι στο Final 4. Είναι γεγονός πως το Ευρωπαϊκό είναι το φαβορί, όμως το κύπελλο κρύβει εκπλήξεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, έχουμε παίκτες που τους διακατέχει το πάθος, που τους αρέσουν τα δύσκολα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλό και δυνατό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς που θα βρεθούμε στον τελικό”.

Ανδρέας Αβραάμ (Τεχνικός Τιμ Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ): “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα στα ημιτελικά το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς, που είναι αήττητη τον τελευταίο μήνα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσγειωμένοι, χωρίς καμιά υποτίμηση να βρεθούμε στον τελικό. Να γίνουν καλά παιχνίδια, ο καλύτερος να κερδίσει και κυρίως να είναι μια γιορτή για το άθλημα της χειροσφαίρισης ο θεσμός αυτός”.

Παναγιώτης Ρούσος (Χειροσφαιριστής Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ): “Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία στο Final 4. Έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς και κατ’ επέκταση την πρόκριση μας στον τελικό. Εκεί όλα θα είναι ρευστά, έχουμε σαν φάρο την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου και με αυτό θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και φέτος”.

Κώστας Κόκκινος (Προπονητής Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς): “Υπάρχει φαβορί και είναι η ΣΠΕΣ Στροβόλου αφού παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να έχει μια ιδιαίτερα βαριά φανέλα. Η δική μας παρουσία αντικατοπτρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από πλευράς διοίκησης όσο και στο Σωματείο και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους είναι κοντά στο Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς. Είναι η πρώτη μας χρονιά στην 1η Κατηγορία, έχουμε κερδίσει τον σεβασμό όλων με την αγωνιστική μας παρουσία τόσο για την παραμονή της στην κατηγορία αλλά και στην πρόκριση μας στο Final 4”.

Γιάννης Ιωαννίδης (Αρχηγός Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς): “Συγχαρητήρια σε όλους όσους προκρίθηκαν στον θεσμό. Εμείς σαν Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς θα πρέπει να διαχειριστούμε τη νίκη πρόκριση μας σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Προοδευτικού ώστε να παρουσιαστούμε κατάλληλα προετοιμασμένοι στον αγώνα της Παρασκευής. Ξεκίνησε να φαίνεται η δουλειά που κάνουμε. Οφείλουμε να παλέψουμε το παιχνίδι με την ΣΠΕΣ, οφείλουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας τόσο για εμάς αλλά και για τον κόσμο που θα βρίσκεται σε εξέδρες. Εύχομαι σε όλους μια καλή διοργάνωση”.