Η Λεμεσός βραβεύεται από το Ίδρυμα Anna Lindh της Αλεξάνδρειας ως η  1η Ευρωμεσογειακή Πρωτεύουσα Διαλόγου

Το Ίδρυμα Anna Lindh (ALF) αποφάσισε να απονέμει τον τίτλο της πρώτης Ευρω-Μεσογειακής Πρωτεύουσας Διαπολιτισμικού Διαλόγου στη Λεμεσό και στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για το έτος 2021.

Το ίδρυμα Anna Lindh (ALF) ιδρύθηκε το 2004 ως κοινός πολιτιστικός θεσμός μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και των χωρών της Μεσογείου και εδρεύει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το ίδρυμα λειτουργεί ως «Δίκτυο Δικτύων», 37 Εθνικών Δικτύων. Μέλη αυτών των δικτύων μπορούν να γίνουν μη-κυβερνητικοί οργανισμοί και άλλοι πολιτιστικοί φορείς που ενδιαφέρονται για τους σκοπούς του Ιδρύματος και δραστηριοποιούνται στους τομείς των γραμμάτων και τεχνών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του εκδημοκρατισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία, της νεολαίας, της εκπαίδευσης και επικοινωνίας, της επιστημονικής έρευνας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το καλοκαίρι 2021, το Ίδρυμα προκήρυξε τον 1ο διαγωνισμό για την Ευρωμεσογειακή Πρωτεύουσα Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Γίνονταν δεκτές αιτήσεις από τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες προβλεπόταν να αιτηθούν μαζί με ένα μέλος του Δικτύου. Η Λεμεσός, ως μέλος του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αιτήθηκε μαζί με την Πολιτιστική Κίνηση «Επιλογή» (μέλος του Ιδρύματος Anna Lindh).  Στα πλαίσια του έργου ‘Λεμεσός – μια πόλη ο κόσμος όλος’, ο Δήμος Λεμεσού έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σημαντική συνεργασία με την Πολιτιστική Κίνηση ‘Επιλογή’, υιοθετώντας και συνδιοργανώνοντας το μεγάλο διαπολιτισμικό Φεστιβάλ ‘Μουσικά Αποτυπώματα’ αφιερωμένο κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Μέρα Πρόσφυγα.

Κατόπιν αυτής της αίτησης, η Διεθνής Επιτροπή του ALF αποφάσισε να απονέμει το βραβείο της πρώτης Ευρω-Μεσογειακής Πρωτεύουσας Διαπολιτισμικού Διαλόγου στη Λεμεσό και στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για το έτος 2021.

Επί ευκαιρία αυτής της διάκρισης, ο Δήμος Λεμεσού και οι συνεργαζόμενοι φορείς σας προσκαλούν σε καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της Μεσογείου, την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Δήμαρχοι των βραβευμένων πόλεων και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Θα προηγηθεί δεξίωση στις 18:00, ενώ μετά τους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από νέους μουσικούς από Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες.

Η επίσημη απονομή του Βραβείου Ευρωμεσογειακής Πρωτεύουσας Διαλόγου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:00 με 18:30. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ίδρυμα και τον διαγωνισμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.annalindhfoundation.org/


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube