Η Κυπριακή τοξοβολία επέστρεψε στις προπονήσεις
στις προπονήσεις 768x489 1

Η τοξοβολία είναι η πρώτη ομοσπονδία που ξεκίνησε τις επίσημες προπονήσεις των Εθνικών της ομάδων στις εθνικές της εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Μακαρειο στάδιο το Σάββατο 9 Μάιου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Ανδρέας Θεοφυλάκτου δήλωσε στο κανάλι 6 ότι

“αυτό το σαββατοκύριακο επιστρέφουμε μετά από 2 μήνες στα γήπεδα με τη δέουσα προσοχή τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και πρωτοκόλλων,”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις θα γίνονται σε γκρουπ των 6 ατόμων, οι στόχοι βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων ο ένας από τον άλλον, δηλαδή έχουν τοποθετηθεί σε 5πλασια περίπου απόσταση από αυτήν που ίσχυε μέχρι σήμερα για λόγους ασφαλείας λόγω του Κορονοιου. Παράλληλα, ανοίγουν και τα αθλητικά υπαίθρια αθλητικά κέντρα σε όλες τις πόλεις με προπονήσεις των 3 αθλητών και πάλι σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου που εκτός από πρόεδρος της ομοσπονδίας Τοξοβολίας είναι και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Προολυμπιακής Επιτροπής σημείωσε ακόμη ότι :

“Έχουμε εντοπίσει αρκετά προβλήματα, όπως ασάφειες που προκύπτουν με τα σωματεία, όπως επίσης και τα σωματεία μας που προπονούνται σε σχολεία, διότι όπως είναι γνωστό η Κύπρος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών. Ο αθλητισμός στηρίζεται στον εθελοντισμό και η πολιτεία οφείλει να κατανοήσει ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διαφήμιση ενός κράτους στο εξωτερικό, με τον αθλητισμό κρατάς τους νέους μακριά από ουσίες, γιαυτό το κράτος οφείλει να δει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Για παράδειγμα, σωματεία που προπονούνται σε σχολεία τελικά δεν θα προπονηθούν άρα κάτω από αυτή την εξέλιξη είμαστε πολύ κοντά στη λήξη των πρωταθλημάτων διότι θα υπάρξει αδικία. Άλλοι θα προπονούνται και άλλοι όχι”

Ο κύριος Θεοφυλάκτου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όλο αυτό το διάστημα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ σχετικά με την διαχείριση των θεμάτων αθλητισμού από το υπουργείο παιδείας, αλλά και τις διακρίσεις που γίνονταν, όπως ο ίδιος ανέβαζε στο προσωπικά του λογαριασμό στο Facebook, μεταξύ αθλητισμού και ποδοσφαίρου.

Τέλος, σε μια άλλη εξέλιξη  διαμαρτυρίες ακούγονται τώρα και από την Κυπριακή Εθνική Προολυμπιακή Επιτροπή διότι οι διευκρινήσεις του ΚΟΑ δεν την συμπεριλαμβάνει.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports