Διπλή Τιμή και Περηφάνια για την Κυπριακή Ποδηλασία: Ο Γιώργος Γεωργίου Αντιπρόεδρος της UEC – Η Άντρη Στρατουρά στην Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας
Η κυπριακή ποδηλασία κατέγραψε μια ιστορική διπλή επιτυχία, καθώς ο Γιώργος Γεωργίου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UEC), ενώ η Άντρη Στρατουρά, Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, αναδείχθηκε αναπληρωματική εκλέκτορας για τις εκλογές της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI).
Μια ιστορική εκλογική διαδικασία στην Μπρατισλάβα
Στις 8-9 Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας το ετήσιο κογκρέσο της UEC, όπου την Κυριακή 9 Μαρτίου διεξήχθησαν οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Γεωργίου, με την αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στον χώρο της ποδηλασίας, εκλέχθηκε αρχικά ως μέλος του Δ.Σ. της UEC και στη συνέχεια, κατά τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα, αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας.
Παράλληλα, η Άντρη Στρατουρά, μέσα από μια διαδικασία υψηλών απαιτήσεων, εξελέγη αναπληρωματική εκλέκτορας για τις εκλογές της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), οι οποίες θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2025.
Διπλή τιμή για την Κύπρο και την ποδηλασία μας
Η επιτυχία αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον κυπριακό αθλητισμό και τη χώρα μας. Η εκπροσώπηση σε κορυφαίους θεσμούς της ποδηλασίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύει τη δυναμική της Κύπρου στο άθλημα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Ο Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του στο Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας, εξέφρασε τη χαρά και τη δέσμευσή του για τη νέα του θέση:
“Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε τόσο σημαντικούς θεσμούς. Στόχος μου είναι να συνεισφέρω, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της UEC, για να ενισχύσουμε τη δυναμική του αθλήματος και να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά ποδηλατών.”
Η ΚΟΠΟ δεσμεύεται για συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους συνεργάτες της για τη διαρκή στήριξη και δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο.
Η εκλογή του Γιώργου Γεωργίου και της Άντρης Στρατουρά δείχνει ότι η κυπριακή ποδηλασία βγαίνει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο, αποκτώντας λόγο και ρόλο στις κορυφαίες διοικητικές δομές του αθλήματος. Μια νέα εποχή ξεκινά για την κυπριακή ποδηλασία, γεμάτη προκλήσεις, προοπτικές και ευκαιρίες για ανάπτυξη!