IMG 8993
IMG 8993

Η παρουσίαση των δεκαπέντε Κυπρίων αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

 

Δεκαπέντε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 14 με 16 ετών θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που θα διεξαχθεί μεταξύ 24 και 29 Ιουλίου στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.
 

Η χώρα μας θα συμμετάσχει σε εφτά αθλήματα (από τα δέκα συνολικά των αγώνων), που είναι ο στίβος, η κολύμβηση, η ενόργανη, η ποδηλασία, το τένις, το τζούντο και το καγιάκ. Με 50 διαφορετικές Ολυμπιακές επιτροπές να εκπροσωπούνται στους αγώνες, σε ένα σύνολο περίπου 2500 αθλητών, το επίπεδο αναμένεται αρκετά ψηλό. Για τη χώρα μας υπάρχουν οι ελπίδες για μετάλλιο σε κάποια αθλήματα, με πρώτιστο στόχο βεβαίως τις πολλές εμπειρίες που θα έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν οι νεαροί αθλητές.
Τα κυπριακά χρώματα θα εκπροσωπηθούν από έξι αθλητές στο στίβο, από δύο αθλητές σε κολύμβηση, τζούντο και ποδηλασία, και από έναν αθλητή σε γυμναστική, τένις και καγιάκ.
Η κυπριακή ομάδα στους Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων:

 

ΣΤΙΒΟΣ

«Στόχος οι τελικοί»

«Στόχος σχεδόν όλων των αθλητών είναι μια διεκδίκηση θέσης στην καλύτερη δωδεκάδα (σ.σ. τελικός) του αγωνίσματος τους και η βελτίωση της ατομικής τους επίδοσης ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ίσως δούμε και κάποιον να ανεβαίνει στο βάθρο», λέει ο Ντέιβιντ Γεωργίου που μαζί με τον Ορέστη Σοφοκλέους είναι οι προπονητές του στίβου.

 1. Ανδρέας Καζαμίας

Αγώνισμα: Άλμα επί κοντώ

Ημ. Γέννησης: 27/08/2001

Σύλλογος: ΓΣΠ

 1. Πέτρος Κούσης

Αγώνισμα: 1500μ. και 3000μ.

Ημ. Γέννησης: 19/02/2001

Σύλλογος: ΓΣΠ

 1. Παναγιώτης Ιωαννίδης

Αγώνισμα: Άλμα εις ύψος

Ημ. Γέννησης: 2/10/2001

Σύλλογος: ΓΣΚ

 

 1. Παναγιώτης Μυλωνάς

Αγώνισμα: Άλμα εις τριπλούν

Ημ. Γέννησης: 28/01/2002

Σύλλογος: ΓΣΖ

5. Ρένος Χριστοφόρου

Αγώνισμα: 110μ. εμπόδια

Ημ. Γέννησης: 19/02/2002

Σύλλογος: ΓΣΠ

6. Σοφία Χατζησάββα

Αγώνισμα: Σφυροβολία

Ημ. Γέννησης: 20/04/2001

Σύλλογος: ΓΣΚ

 

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Βελτίωση επιδόσεων και γιατί όχι ρεκόρ»

«Στόχος και για τους δυο είναι η βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων. Και γιατί όχι να καταρρίψουν κάποιο Παγκύπριο ρεκόρ της κατηγορίας τους. Το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό και είναι οι τρίτοι αγώνες που τα παιδιά συμμετέχουν μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Οι αγώνες αυτοί είναι το επιστέγασμα της πολύς καλής χρονιάς που έκαναν και οι δυο», λέει ο Γιώργος Μυλωνάς, προπονητής της κολύμβησης.

 1. Σοφοκλής Μουγής

Αγωνίσματα: 100 μ. ύπτιο, 200 μ. ύπτιο, 50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 5/08/2002

Ναυτικός Όμιλος: Λεμεσού

 

 1. Αμαλία Τσιτσεκλή

Αγωνίσματα: 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 800μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 22/01/2003

Ναυτικός Όμιλος: Λευκωσίας

 

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

«Μπορούμε και τελικό στη δοκό»

Ο προπονητής Γιώργος Γεωργίου αναλύει ποιοι είναι οι στόχοι της Γκλόριας – Γαβριέλλας Φιλασίδη: «Έχει να αντιμετωπίσει τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην ηλικία της. Στόχος είναι να φθάσει στο σύνθετο ατομικό, στις 24 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ έχει τη δυνατότητα να φθάσει μέχρι το τελικό στη δοκό, αρκεί να έχουμε μια καλή εκτέλεση προγράμματος. Είναι ο πρώτος της μεγάλος αγώνας που συμμετέχει».

 1. Γκλόρια – Γαβριέλλα Φιλασίδη
  Ημ. Γέννησης: 19/10/2002

Σωματείο: Πενταδάκτυλος Κερύνειας

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
«Με τους καλύτερους κόντρα σε υπερδυνάμεις»
«Οι Ευρωπαϊκοί αγώνες νέων, αποτελούν για τους αθλητές μας την πρώτη τους εμπειρία στο εξωτερικό στο αγώνισμα του Δρόμου. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και οι χώρες που συμμετέχουν αποτελούν τις υπερδυνάμεις της ποδηλασίας. Εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο με τους 2 καλύτερους μας αθλητές στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων αλλά το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Η έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας σε τέτοιου είδους αγώνες είναι ένας περιοριστικός παράγοντας τον οποίο όμως οι αθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν χωρίς άγχος με θέληση και πείσμα. Θα είναι η πρώτη φορά που ρίχνονται στην μάχη σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα και η εμπειρία που θα αποκομίσουν θα τους βοηθήσει  να καταλάβουν ποια είναι η πραγματική ποδηλασία και ποια η θέση τους σε αυτή», λέει ο Ιωάννης Ταμουρίδης, προπονητής ποδηλασίας.

1. Σάββας Ζένιου

Ημ. Γέννησης: 17/07/2001

Σωματείο: ΑΠΟΕΛ

2. Δήμητρα Κουκουμά

Ημ. Γέννησης: 19/03/2001

Σωματείο: ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΕΝΙΣ

«Στόχος μας το βάθρο»

Με τον πολλά υποσχόμενο Ανδρέα Τζιακούρη, που προπονείται απ’ τον περασμένο Σεπτέμβρη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ακαδημία της Γαλλίας, εκπρόσωπο μας στο τένις, οι προσδοκίες είναι αρκετά ψηλά. «Στόχος μας είναι το βάθρο. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, το ίδιο όμως και ο πήχης που θέσαμε. Λόγω και της σκληρής προετοιμασίας που έχει κάνει, ελπίζουμε να ανταμειφθεί για τους κόπους του. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Ανδρέας προπονείται στο εξωτερικό (Γαλλία) και για την ηλικία του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», τονίζει ο προπονητής Γιώργος Χριστοδούλου.

 

 1. Ανδρέας Τζιακούρης

Αγωνίσματα: μονό

Ημ. Γέννησης: 31/05/2002

Ακαδημία: Μουράτογλου

 

ΤΖΟΥΝΤΟ

«Στόχος τα μετάλλια»

Ψηλά τον πήχη θέτει για τους δύο τζουντόκα ο προπονητής τους, Λαυρέντιος Αλεξιάδης: «Στόχος μας είναι τα μετάλλια. Οι αγώνες του τζούντο πάντα έχουν δυσκολίες. Τα παιδιά είναι έτοιμα για τους αγώνες. Το πως θα πάμε θα εξαρτηθεί πολύ από την κλήρωση, όπως για παράδειγμα ποιο είναι το καλό χέρι ενός τζούντοκα. Επίσης και σε τι μέρα ο αθλητής είναι πολύ σημαντικό».

 1. Κύπρος Κούρρης

Αγώνισμα: μέχρι 60 κιλά

Ημ. Γέννησης: 26/12/2001

Σωματείο: Judo Κίτιο

 

 1. Λουκάς Λουκά

Αγώνισμα: μέχρι 55 κιλά

Ημ. Γέννησης: 20/06/2001

Σωματείο: Μονομάχοι

 

ΚΑΓΙΑΚ

«Πρωτόγνωρο»
«Δεν είχαμε ξανά αγώνα με τετράδα στα heat, και είναι κάτι που μας προβληματίζει. Συνήθως είναι εννιάδα και αν ήταν έτσι θα μπορούσαμε για ημιτελικό. Τώρα είναι θέμα τύχης, ποιους θα έχεις να αντιμετωπίσεις», λέει ο προπονητής του καγιάκ, Μιχάλης Κυριάκου για τον αθλητή του.

 

 1. Ορέστης Αγαθαγγέλου

Ημ. Γέννησης: 20/06/2001

Ναυτικός Όμιλος: Λεμεσού

 

Ανδρέας Οδυσσέως

Απεσταλμένος ΕΑΚ