Η ΚΟΚ ανακοινώνει επίσημα ίδρυση του Cbf Foundation
CBF FOUNDATION

Η ΚΟΚ ανακοινώνει την ίδρυση του Cyprus Basketball Federation Foundation (CBFF) ή Ίδρυμα Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΙΚΟΚ), το οποίο θα αποτελέσει ένα κομμάτι του κοινωνικού έργου της Ομοσπονδίας, που θα ασχολείται με τον ρόλο του αθλητισμού και κυρίως της καλαθοσφαίρισης στην κοινωνία, διατηρώντας και προάγοντας τις αξίες του αθλήματος και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Η αποστολή του CBFF είναι η προώθηση, οργάνωση, διαχείριση, υποστήριξη και ανάπτυξη όλων των αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων προς όφελος της καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με την ΚΟΚ και άλλους φορείς. Παράλληλα θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη των προγραμμάτων κοινωνικής και ανθρωπιστικής ανάπτυξης μέσω της καλαθοσφαίρισης, ενώ τέλος θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση των αρχείων της ΚΟΚ και την ίδρυση, στέγαση και προώθηση της ιστορίας και των αναμνηστικών της Κυπριακής καλαθοσφαίρισης.

Στόχος του CBFF είναι η διάθεση σε ιδρύματα ή οργανισμούς που δραστηριοποιούνται με προγράμματα καλαθοσφαίρισης, κάθε υποδομής ικανής να τους βοηθήσει στις δραστηριότητές τους και που παράλληλα βοηθάει την εκπλήρωση των στόχων του CBFF, όπως και η παροχή βοήθειας για αυτές τις δραστηριότητες, αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Καταρτισμός και σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CBFF θα είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ενώ το Δ.Σ. θα είναι 12μελές και θα ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ στην αρχή κάθε θητείας του Δ.Σ. της ΚΟΚ.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Ιδρύματος καθορίζεται στο καταστατικό της ΚΟΚ και τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας του Ιδρύματος.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube