Η ΚΟΕΑΣ ανησυχεί και αντιδρά στο νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας με εισηγήσεις.
Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης

Η ΚΟΕΑΣ παραμένει να είναι ανήσυχη, δεν αρκείται με τα μέχρι στιγμής διατάγματα που εκδίδονται και προχωρεί με εισηγήσεις, ώστε περισσότερη αθλητές της να μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις.  

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης μέσο του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής ενημερώσεις έστειλε χθες το παρακάτω μήνυμα.

Το σημερινό διάταγμα (7 Μάιου) του Υπουργού Υγείας, το οποίο ετοιμάστηκε κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου με τον ΚΟΑ, σηματοδοτεί την έναρξη των προπονήσεων αρκετών αθλημάτων και αυτό είναι θετική εξέλιξη.

Αναμένουμε την άμεση επέκταση του διατάγματος για να ενταχθούν στην εξαίρεση και οι αθλητές που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό Ταλέντων του ΚΟΑ.

Στο άθλημα του στίβου υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα υπαίθρια στάδια για προπόνηση, εμβαδού μέχρι 15.000 τ.μ. το καθένα. Ο στίβος περιλαμβάνει 40 περίπου αγωνίσματα (ανδρών και γυναικών) και από αυτή τη βδομάδα, βάσει των υφιστάμενων διαταγμάτων, γυμνάζονται, σε δυο μόνο στάδια και σύμφωνα με συγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, μόνο 9 συνολικά αθλητές υψηλής επίδοσης, ανά το παγκύπριο.

Η ΚΟΕΑΣ θα αποστείλει το συντομότερο στον ΚΟΑ, κατάλογο δικαιούχων αθλητών βάσει αξιολόγησης, με προτεινόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα προπονήσεων, ανά προπονητικό χώρο, για την επόμενη φάση επανέναρξης των προπονήσεων, η οποία πρέπει να γίνει εντός της επόμενης βδομάδας. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει θετική αντιμετώπιση του τεκμηριωμένου αυτού αιτήματος μας.

Προχωρούμε προσεκτικά, υπεύθυνα και σοβαρά, βάσει των οδηγιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube