Η κληρονομιά, η συνεργασία και η εμπορική επιτυχία οδηγούν την πρόοδο του La28
Η κληρονομιά, η συνεργασία και η εμπορική επιτυχία οδηγούν την πρόοδο του La28

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) αυτής της εβδομάδας, η κληρονομιά, η συνεργασία και η εμπορική επιτυχία επισημάνθηκαν ως το κλειδί για την επιτυχή πρόοδο των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες LA28.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά στις 17 Νοεμβρίου, η ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής του  LA28  παρουσίασε μια περίληψη των επιτευγμάτων και των εξελίξεων της από την τελευταία συνάντηση τον Οκτώβριο του 2020, ενώ περιέγραψε επίσης τις προτεραιότητές της για τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας για αυτό, η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Nicole Hoevertsz είπε: «Ήταν πολύ ενθαρρυντικό να δούμε την πρόοδο που σημειώθηκε από το  LA28 , η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ισχυρής συνεργασίας με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Λος Άντζελες, και των υφιστάμενων χώρων παγκόσμιας κλάσης του LA. Το LA28 έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με την ανάπτυξη του προγράμματος αθλητικών νέων PlayLA και τη σύσταση της Επιτροπής Αθλητών του. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τον υποστηρικτικό ρόλο που έπαιξε η LA28 στην ενσωμάτωση του νέου παρόχου φιλοξενίας ( On Location ) για τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2028.”

Συνέχισε: «Πρέπει επίσης να συγχαρούμε την ομάδα LA28 για την οξυδερκή εμπορική επιτυχία της. Έχοντας υπογράψει πληθώρα εγχώριων χορηγών υψηλού επιπέδου και συμφωνίες αδειοδότησης μέχρι σήμερα, η Οργανωτική Επιτροπή έχει μια σταθερή οικονομική βάση για την παράδοση των Αγώνων. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχει επιτύχει η LA28 μέχρι στιγμής, μας δίνει μεγάλη πίστη στη δουλειά που κάνουμε, μαζί, για να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία Παιχνιδιών το 2028.”

Έχοντας απομείνει επτά χρόνια, η Οργανωτική Επιτροπή προχωρά τώρα τον προγραμματισμό, με βάση τα γερά θεμέλια που ήδη υπάρχουν. Οι διοργανωτές του LA28 περιέγραψαν το Σχέδιο Αγώνων τους ως κεφαλαιοποίηση της χρήσης αθλητικής υποδομής παγκόσμιας κλάσης, που υποστηρίζεται από ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό με εμπειρία στην παροχή παγκόσμιων εκδηλώσεων. Κατά συνέπεια, το LA28 χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να επικεντρωθεί στην ανθρώπινη κληρονομιά και να διασφαλίσει ότι οι Αγώνες θα έχουν μόνιμο θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα, πολύ μετά τη λήξη των Αγώνων.

Ο πρόεδρος του LA28, Casey Wasserman, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε Αγώνες που θα ωφελήσουν το Λος Άντζελες μακροπρόθεσμα. Έχουμε χτίσει απίστευτα θεμέλια και είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε κάνει. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε καινοτομία και επενδύσεις στο Λος Άντζελες καθώς δημιουργούμε απίστευτους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Τηρώντας την υπόσχεσή του να ασχοληθεί με την επόμενη γενιά, το LA28 περιέγραψε πώς η κληρονομιά των Αγώνων έχει ήδη ξεκινήσει. Το   πρόγραμμα αθλητικών νέων PlayLA ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και κατέστη δυνατό με τη συμφωνία μεταξύ του LA28 και της ΔΟΕ, ως μέρος της ανάθεσης των Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες, ότι έως και 160 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν σε τοπικά αθλήματα νέων στο μέχρι τους Αγώνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή τόνισε μια σειρά από εμπορικές συνεργασίες υψηλού προφίλ που συμφωνήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Comcast, Deloitte και Salesforce. Αυτό φέρνει το LA28 σε εξαιρετική θέση για να επιτύχει τον στόχο χορηγίας των 2,5 δισεκατομμυρίων USD πριν από τους Αγώνες.

Το περσινό λανσάρισμα της επωνυμίας ήταν το κλειδί για την προσέλκυση νέων συνεργατών ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης από το LA28 για τη συμμετοχή νέων και πιο διαφορετικών κοινοτήτων. Η ομάδα στο Λος Άντζελες εξήγησε ότι το εμβληματικό έμβλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, πλέον συνώνυμο με τους Αγώνες LA28, θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Νέα σχέδια αναμένεται να αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει αυξηθεί σε μέγεθος σε περίπου 100 άτομα, με επικεφαλής τη  νέα διευθύνουσα σύμβουλο Kathy Carter . Ο Κάρτερ προήχθη από τον Γενικό Διευθυντή Εσόδων τον Σεπτέμβριο και έλαβε συγχαρητήρια τόσο από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στον εναρκτήριο λόγο του προς την Επιτροπή, όσο και από τον Πρόεδρο Hoevertsz.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube