20160123 121907
20160123 121907

Ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του αθλήματος και των προπονητών, με συγκεκριμένο πλάνο δράσης, δεσμεύτηκε να θέσει σε εφαρμογή η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της Ανάπτυξης της δομής του Εθνικού  Αθλητισμού (Development of the National Sports Structure (DNSS))

Με την βοήθεια και συμπαράσταση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Olympic Solidarity και της Διεθνούς  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF).

Ο Νοτιοαφρικανικός Ρομπ Χόλντεν, ειδικός από την Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εισηγητής του Τεχνικού Σεμιναρίου Προπονητών Ιστιοπλοΐας (Level 1),  που πραγματοποιήθηκε 16 -21 Ιανουαρίου 2016 στη Λεμεσό, παρέμεινε στο νησί και μετά  το τέλος  του σεμιναρίου,  για να  προσφέρει τις γνώσεις του  στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία,  στην προσπάθεια όπως τεθούν τα θεμέλια του προγράμματος.

Καθορίστηκε, με τη συνδρομή του, το προπονητικό πλαίσιο, για την  ετοιμασία του οποίου, έγινε προεργασία από την τριμελή επιτροπή  της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής την Έλενα Παπάζογλου, τεχνική σύμβουλο της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του προγράμματος, που έχει ολοκληρώσει και το 2014, το ISAF Sport Specific Scholarship for Coaches and Managers. Το επόμενο βήμα είναι η συγγραφή των περιλήψεων βασισμένων  στο προπονητικό πλαίσιο.

Ο Ρομπ Χόλντεν επισκέφθηκε τους Ναυτικούς και Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους, μέλη της ΚΙΟ και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το πρόγραμμα και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η επόμενη συνάντηση  για το θέμα, αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο, ή τον Απρίλιο του 2016, με το Ρομπ Χόλντεν να εμφανίζεται αισιόδοξος  ότι μέχρι τον Φεβρουάριο / Μάρτιο του 2017, η Ομοσπονδία και οι όμιλοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube