Η Iwga εμπιστεύεται την Ita με το ανεξάρτητο πρόγραμμα αντιντόπινγκ για τους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα
Η Iwga εμπιστεύεται την Ita με το ανεξάρτητο πρόγραμμα αντιντόπινγκ για τους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα

Η IWGA ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ ΤΗΝ ITA ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΝΤΌΠΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ 2022 ΣΤΟ ΜΠΈΡΜΙΓΧΑΜ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΆΜΑ

Η International World Games Association (IWGA) έχει αναθέσει τη διαχείριση των δραστηριοτήτων κατά του ντόπινγκ για την 11η έκδοση των Παγκοσμίων Αγώνων στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, στον Διεθνή Οργανισμό Δοκιμών (ITA) . Το ITA θα ηγηθεί ενός ανεξάρτητου και ολοκληρωμένου προγράμματος καθαρού αθλητισμού για την εκδήλωση πολλαπλών αθλημάτων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μπέρμιγχαμ. Στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Άλμπαμα των ΗΠΑ θα συμμετέχουν 3.600 αθλητές από περισσότερα από 100 έθνη. Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Αγώνων από 7 έως 17 Ιουλίου περιλαμβάνει 34 αθλήματα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών (ITA) πρόκειται να διαχειριστεί ένα ακόμη ανεξάρτητο πρόγραμμα αντιντόπινγκ που θα καθοδηγείται από ειδικούς για μια μεγάλη διοργάνωση, μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020 και τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022. Η International World Games Association (IWGA) έχει συνάψει συνεργασία με την ITA για την επόμενη μεγάλη της εκδήλωση, The World Games 2022, που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα (ΗΠΑ).

Η ITA θα είναι υπεύθυνη για την παράδοση του προγράμματος κατά του ντόπινγκ για αυτήν την εκδήλωση και θα συνεργαστεί με την Οργανωτική Επιτροπή του Μπέρμιγχαμ (BOC) για τις επιτόπιες εργασίες συλλογής δειγμάτων και τις συνδεδεμένες υλικοτεχνικές δραστηριότητες. Για το σκοπό αυτό, η ITA θα υποστηρίξει την BOC στη δημιουργία μιας ειδικής υπηρεσίας κατά του ντόπινγκ και θα έρχεται σε στενή επαφή με αυτήν την υπηρεσία για την εφαρμογή του προγράμματος κατά του ντόπινγκ των Παγκοσμίων Αγώνων 2022. Η ITA θα έχει επίσης επαφή με την Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ – Οργανισμός Ντόπινγκ για να αξιολογήσει το εύρος ευκαιριών συνεργασίας για τις επιχειρήσεις κατά του ντόπινγκ στο Μπέρμιγχαμ.

Προκειμένου να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο σχέδιο διανομής δοκιμών για την εκδήλωση, η ITA θα προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου, εντοπίζοντας τους κινδύνους σε όλα τα συμμετέχοντα αθλήματα. Το ITA θα αναπτύξει επίσης μια στρατηγική διατήρησης δειγμάτων για το IWGA, έτσι ώστε τα δείγματα που συλλέγονται πριν και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων να μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια και να αναλυθούν εκ νέου σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Παράλληλα με την προετοιμασία και τη διαχείριση των εργασιών δοκιμών σε συμμόρφωση με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ και τους κανόνες αντιντόπινγκ της IWGA, η ITA μπορεί επίσης να βοηθήσει την IWGA στη διαχείριση των αποτελεσμάτων τυχόν παραβιάσεων ντόπινγκ που ενδέχεται να ανακαλυφθούν μέσω των δραστηριοτήτων δοκιμών της. Θα προσφέρει επίσης ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αθλητές που συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ μέσω ειδικών εργαστηρίων εκπαίδευσης καθαρού αθλητισμού.

Επιπλέον, η ITA θα παρέχει διαδικτυακές και επιτόπιες εκπαιδευτικές συνεδρίες για το προσωπικό ελέγχου ντόπινγκ που θα είναι επιφορτισμένο με τη συλλογή δειγμάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τους The World Games και την Οργανωτική Επιτροπή του Μπέρμιγχαμ – αυτή η συνεργασία δείχνει ότι οι κορυφαίοι διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων στον κόσμο βλέπουν την αξία της τεχνογνωσίας και της ανεξαρτησίας της ITA σε κορυφαία προγράμματα αντιντόπινγκ υψηλής ποιότητας», λέει ο Γενικός Διευθυντής της ITA Μπέντζαμιν Κοέν.

«Συνεργαζόμαστε ήδη με πάνω από τα δύο τρίτα των Διεθνών Ομοσπονδιών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση στο Μπέρμιγχαμ. Αυτό φέρνει μια πολύ πολύτιμη ποσότητα τεχνογνωσίας και εμπειρίας ειδικά για αθλήματα στο τραπέζι για την προετοιμασία και την ανάπτυξη των καθαρών αθλητικών δραστηριοτήτων για τους Παγκόσμιους Αγώνες. Όπως πάντα, η προστασία των καθαρών αθλητών και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε δίκαιους αγώνες θα καθοδηγούν το έργο μας για αυτήν τη διοργάνωση, και είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους μέσω ενός ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Είμαστε έτοιμοι και εξαιρετικά παρακινημένοι να συμβάλουμε σε μια επιτυχημένη επόμενη έκδοση των Παγκοσμίων Αγώνων που θα ωφελήσει ολόκληρη τη διεθνή αθλητική κοινότητα».

«Η IWGA βασίζεται με σιγουριά στην εμπειρία και την ικανότητα της ITA σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα κατά την εκτέλεση ενός σημαντικού γεγονότος πολλαπλών αθλημάτων. Η IWGA, μαζί με την BOC και όλες τις ομοσπονδίες μέλη μας, συμμορφώνονται πλήρως με τους Κανόνες Αντιντόπινγκ που έχουν θεσπιστεί από τον WADA. Γνωρίζουμε ότι η εκπλήρωση αυτών των κανόνων έχει μεγάλη σημασία. Ο Volker Bernardi, ο οποίος υπηρετεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IWGA μαζί με τον Dr Michel Léglise στην Επιτροπή Ιατρικής & Αντιντόπινγκ της IWGA, έχουν θεσπίσει τις αντίστοιχες κατευθυντήριες γραμμές. Η συνεργασία με την ITA διασφαλίζει ότι εφαρμόζουμε αυτές τις οδηγίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων σύμφωνα με τα δικά μας υψηλά πρότυπα», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της IWGA, Joachim Gossow.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες είναι μια διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από τη Διεθνή Ένωση Παγκοσμίων Αγώνων, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η 11η έκδοση των Παγκοσμίων Αγώνων θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, 7-17 Ιουλίου 2022. 3.600 αθλητές από 34 αθλήματα και περισσότερες από 100 χώρες θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube