ΤΟΚΙΟ 2020: Θεοφυλάκτου: «Αξίζαμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο»…

Πλέον σήμερα, οι ηγετικές μορφές μπροστά από τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που κατακλύζουν τον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στους σύγχρονους αθλητικούς οργανισμούς, καλούνται περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους, και να χαράξουν στρατηγικές που θα δώσουν λύσεις, σε κρίσιμα ζητήματα, που προέκυψαν από τις σαρωτικές αλλαγές που επέφερε η παγκόσμια τραπεζική και οικονομική κρίση στην κοινωνία, αλλά και η παγκόσμια πανδημία του Covid 19. Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς εντείνονται οι  προβληματισμοί και οι συζητήσεις γύρο στο τι είδους λύσεις πρέπει να δοθούν στα φλέγοντα θέματα για να προχωρήσουμε μπροστά.

«Αν οι πράξεις σου εμπνέουν άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται περισσότερο, να μαθαίνουν περισσότερο, να κάνουν περισσότερα, να γίνονται κάτι περισσότερο, τότε είσαι ηγέτης.»

υποστήριζε ο 6ος πρόεδρος των ΗΠΑ [1825-1829]  Τζων Κουίνσυ Άνταμς.

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου ανεπιφύλακτα είναι ένα σύγχρονος ηγέτης του αθλητικού κινήματος που δεν κάθετε ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια , ειδικότερα όταν υπάρχουν προκλήσεις. Ίσως, αυτό να τον εξιτάρει και να τον αφυπνίζει , ίσως και να τον βάζει σε ένα πεπρωμένο «λούκι» που να του ξυπνά το αίσθημα του καθήκοντος, της αυτοθυσίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο του και ειδικότερα στη νέα γενιά.

Σε συνεδρία που πραγματοποίησε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΚΟΕ χθες, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση  όπως ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου να είναι ο αρχηγός αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας «Jeux Méditerranéens Oran 2022» που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι. Μια ομόφωνη απόφαση που επισφραγίζει ακόμη περισσότερο αδιαμφισβήτητα την ηγετική φυσιογνωμία που διακατέχει τον Θεοφυλάκτου, παράλληλα όμως τονίζοντας την καθολική εμπιστοσύνη από όλα τα μέλη του εκτελεστικού της ΚΟΕ.

Η ιστορική ευθύνη που ανάλαβε το 2021 ως αρχηγός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ 2021 τον αφήνουν πλήρως δικαιωμένο, αν αναλογιστούμε το γεγονός των προκλήσεων που συνάντησε με την συνεχιζόμενη ύπαρξη της πανδημίας,  οπού προηγήθηκαν πέραν τον τριών κατοίκων περιορισμών στον γενικό πληθυσμό κατά το 2020 . Ένα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αρχικά της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα χρόνο,  αλλά και ακολούθως και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, οδηγώντας εν μέσο όλων αυτών, την ολυμπιακή αποστολή αλώβητη.     

Ως πρόεδρος της Ομοσπονδία Τοξοβολίας προώθησε βιώσιμες και καινοτόμες τακτικές οπού εγκαθίδρυσαν καινούργια πρότυπα στη διαχείριση και την ανάπτυξη του αθλήματος της τοξοβολίας, οικοδομώντας γενικότερα μια βιώσιμη ανάπτυξη του αθλήματος με αλλαγή του προτύπου, κάνοντας γήπεδα με μηδέν προϋπολογισμό, και  χωρίς την στήριξη από το κράτος . Προώθησε την ευρύτερη αναπτυξιακής συνεργασία μεταξύ των σωματείων αναβαθμίζοντας το ρόλο της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων.

5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021 στο καινούργιο γήπεδο τοξοβολίας στην Πύλα
Χαρακτηριστικό Μότο που χρησιμοποιεί είναι «Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά.»

Ποιος είναι όμως συνοπτικά ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου;

Γεννήθηκε στην Αγία Ναπα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην τρίτη Γυμνασίου επέστρεψε στο Φρέναρος Αμμοχώστου.

Έπαιξε ποδόσφαιρο στον Φωτειακο Φρενάρου και στον Άγιο Θωμά στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια ασχολείτο με πολεμικές τέχνες όπως ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και ΚΟΥΝΓΚΦΟΥ.

Σπούδασε Δημοσιογραφία και έκανε εξειδίκευση στην αθλητική Δημοσιογραφία.

 Εργάστηκε στην εφημερίδα “Σημερινή ” ως αστυνομικός συντάκτης και στην εφημερίδα “Επενδυτική ” ως οικονομικός συντάκτης. Συνεργάστηκε με την τηλεόραση Σίγμα και πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς διατηρώντας δικές του εκπομπές.

Το 2003 ιδρύει το αθλητικό περιοδικό Sportive που γνώρισε τεράστια επιτυχία ως το 2018. Δημιούργησε από το μηδέν μια Εκδοτική Αυτοκρατορία και με ιστορικούς τίτλους Sportive Empire, Anorthosis Empire και Aek Athens Empire, so what, sports corner κ.α

Εξέδωσε περιοδικά στην περίοδο των Champions League και στον αθλητικό κόσμο είναι γνωστός ως εκδότης που έδινε ευκαιρίες σε νέους δημοσιογράφους. Από το περιοδικό Sportive ξεκίνησαν δεκάδες δημοσιογράφοι. Μάλιστα το 2007 ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα και βιβλιοπωλεία για κόμικ στη Λεμεσό και την Λευκωσία. Έχει εκδώσει σχεδόν περισσότερους από 70 τίτλους Περιοδικών και εφημερίδων και μάλιστα σε μικρή ηλικία.

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου πολυπράγμων όπως είναι έχει γράψει 9 βιβλία εκ των  οποίων 2 μυθιστορήματα και 6 βιβλία για τον αθλητισμό. Το προτελευταίο του βιβλίο ήταν προλογισμένο από τον Ουράνιο Ιωαννίδη ο οποίος εκθείαζε την δημοσιογραφική πορεία του.

Στον αθλητισμό ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα ούτε μια εκλογική αναμέτρηση.

Το 2007 εκλέγεται στα Special Olympics όπως και το 2009.

 Το 2010,2014, 2018 εκλέγεται πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου Αχαιών Ακτή.

Το 2017 και 2021 εκλέγεται πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Το 2018, 2021 εκλέγεται μέλος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής και το 2020 στην κορυφαία στιγμή της αθλητικής καριέρας του εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σήμερα ίσως είναι ο μοναδικός Κύπριος που θήτευσε και στους Ειδικούς Ολυμπιακούς, στην Ολυμπιακή Επιτροπή και Παραολυμπιακής Επιτροπή.

Το 2021 ήταν ο Αρχηγός αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Το ευρύ αθλητικό κοινό τον γνωρίζει για την ειλικρίνεια του. Δεν φοβάται να τσαλακωθεί και ούτε να τσακωθεί όταν πιστεύει ότι υπάρχει αδικία.

Είναι άνθρωπος του αθλητισμού και πολλές φορές τον είδαμε να τα βάζει με τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου.

Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας έχει κάνει σπουδαίο έργο και μάλιστα στην δημιουργία γηπέδου, μάλιστα γηπέδου τοξοβολίας το οποίο φιλοξένησε και Διεθνείς Αγώνες χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ από τον ΚΟΑ.

Andreas Theofylaktou #algeria2022 #Olympics #sports #oran2022 #TeamCyprus #cyprus #ΚΟΕ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube