Afisa Florina Festival 2018 1
Afisa Florina Festival 2018 1

Είδε άμεσα απήχηση, επανέλαβε μεθοδικά το εγχείρημά της και τώρα διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι καθιερώνει σιγά-σιγά ένα μεγάλο ετήσιο event.

Για τη Φλώρινα η επισήμανση, την ακριτική πόλη με την πλούσια δραστηριότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το 4ο διεθνές φεστιβάλ της στο άθλημα με την επωνυμία «Florina Table Tennis Grand Prix 2018». Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας στις 23 και 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει αγώνες για άνδρες και γυναίκες με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το μοναδικό στη χώρα επίσημο όπεν με ξένες συμμετοχές, ενώ τα οικονομικά έπαθλα αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο, που το κάνουν ξεχωριστό. Φέτος θα προσφέρει συνολικά 2.180 ευρώ. Την αθλητική εκδήλωση διοργανώνει ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον δήμο Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη και θα υποβάλλονται μέχρι την άλλη Παρασκευή 15 Ιουνίου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν «όλοι όσοι αγαπούν την επιτραπέζια αντισφαίριση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη. Συνολικά έχουν προκηρυχθεί 6 κατηγορίες και είναι οι εξής:
Ανδρών έως 39 ετών
Ανδρών 40-49 ετών
Ανδρών 50-59 ετών
Ανδρών 60+ ετών
Ανδρών (ενιαία κατηγορία)
Γυναικών (ενιαία κατηγορία)
Πέρα από το απλό θα γίνουν παιχνίδια και στο διπλό ανδρών χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται με ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στη διεύθυνση http://www.ttscore.io. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://aseasarisesflorinas.blogspot.gr, στο email geliguras@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6937-164317. Τα παράβολα συμμετοχής είναι 15 ευρώ για τις ηλικιακές κατηγορίες, 25 ευρώ για τις ενιαίες  και 30 ευρώ για συμμετοχή και στις ηλικιακές και στις ενιαίες κατηγορίες.
Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Για πλασάρισμα σε κάποιες θέσεις θα συνεχίσουν και οι αθλητές, που θα μείνουν έξω από την πρώτη δυάδα των ομίλων τους και το κυρίως ταμπλό. Δίνονται κύπελλα και μετάλλια σε όλους τους νικητές, ενώ σε κάθε κατηγορία προβλέπεται και μία οικονομική επιβράβευση για τους αθλητές/τριες, που ανεβαίνουν στο βάθρο. Το ατομικό πρωτάθλημα συγκεντρώνει κάθε χρόνο δυνατούς αθλητές, ενώ ο διεθνής χαρακτήρας είναι αυτός που του προσθέτει πρεστίζ. Και σημειώνεται με την ευκαιρία ότι πέρσι ανάμεσα στους 80 συμμετέχοντες ήταν αθλητές από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη FYROM και τη Βουλγαρία.
 
                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube