image 1
image 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016OLYMPIC GAMES RIO 2016    

2 Αθλήτριες πέφτουν. Μετά αλληλοβοηθιούνται για να φτάσουν ως τον τερματισμό.

Άλλη μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στο Ρίο, σε ένα από τα «δικά μας», δρομικά, αγωνίσματα αυτή τη φορά.

Και ενώ σε άλλα αγωνίσματα, ηττημένοι αρνούνται να δώσουν το χέρι τους στον αντίπαλό τους, έρχονται οι προκριματικοί γυναικών στα 5χλμ, να μας δείξουν ότι η ευγενής άμιλλα προηγείται των επιδόσεων και των χρόνων.

Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο συγκινητική στιγμή όλων των αγώνων, αλλά σίγουρα παίρνει το χρυσό μετάλλιο ευγενούς άμιλλας.

Screenshot-2

Στους προκριματικούς λοιπόν του 5αριού, και ενώ οι δρομείς είχαν ακόμα περίπου 1800 μέτρα για τον τερματισμό, έγινε μια μικρή σύγκρουση μεταξύ 2 δρομέων προκαλώντας την πτώση τους.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστό να έχουμε πτώση αθλητή όταν τα γκρούπ είναι ακόμα πυκνά. Ο Mo Farah κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο 10άρι πριν μερικές μέρες έχοντας πτώση.

Το ασυνήθιστο είναι αυτός που πέφτει να σταματάει να δει πως είναι ο αντίπαλός του, να τον σηκώνει και τον τραβάει να συνεχίσει! Τι όμως ακριβώς έγινε;

Η Nikki Hamblin από τη Νέα Ζηλανδία, μετά από επαφή που είχε με την μπροστινή της δρομέα παραπάτησε και σκόνταψε. Σκοντάφτοντας πέφτει πάνω της η Abbey D’Agostino από τις ΗΠΑ, και έτσι και οι 2 αθλήτριες βρίσκονται στο έδαφος.

Η D’Agostino σηκώθηκε αμέσως, όμως δεν έφυγε να προλάβει την κούρσα. Θυμίζουμε ότι είναι προκριματικοί, και αυτό πιθανόν να της κόστιζε την συμμετοχή στην επόμενη φάση. Αντίθετα γύρισε αμέσως στην συναθλήτρια της η οποία συνέχισε να είναι πεσμένη, να δει αν είναι εντάξει και να την προτρέψει να σηκωθεί για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Η Hamblin τελικά σηκώθηκε αλλά η ιστορία δεν τέλειωσε εκεί.

Η D’Agostino είχε χτυπήσει σοβαρά το γόνατο και φαινόταν να δυσκολεύεται να συνεχίσει τον αγώνα.

Εκεί ήταν σειρά της Hamblin να βοηθήσει. Για αρκετά δευτερόλεπτα ήταν δίπλα της όσο κινούταν με αργό ρυθμό, μέχρι η Abbey να ξαναβρεί τα πατήματά της και να συνεχίσει όπως όπως την κούρσα της. Αφού σιγουρεύτηκε ότι η συναθλήτρια της είναι εντάξει, και αφού η D’Agostino της είπε «ΦΥΓΕ είμαι εντάξει», τότε μόνο «άνοιξε» ρυθμό και έκανε την κούρσα της, ο,τι τουλάχιστον είχε απομείνει.

Δείτε μερικά Screenshot της συγκλονιστικής ιστορίας για να έχετε καλύτερη εικόνα.

Η Abbey Βοηθάει την Hamblin να σηκωθεί
Η Abbey Βοηθάει την Hamblin να σηκωθεί
Οι 2 αθλήτριες, με κλάματα, προσπαθούν να συνεχίσουνε την κούρσα τους
Οι 2 αθλήτριες, με κλάματα, προσπαθούν να συνεχίσουνε την κούρσα τους

 

 

 

 

 

 

H Abbey, που βοήθησε πριν την Hamblin λίγο πριν, πονάει και δεν μπορεί να συνεχίσει.
H Abbey, που βοήθησε πριν την Hamblin λίγο πριν, πονάει και δεν μπορεί να συνεχίσει.
H Hamblin αυτή την φορά βοηθάει την Abbey που σχεδόν τα έχει παρατήσει.
H Hamblin αυτή την φορά βοηθάει την Abbey που σχεδόν τα έχει παρατήσει.

 

 

 

 

 

 

Ο χρόνος των 2 ήταν φυσικά μέτριος, και πολύ πιο αργός από τις ατομικές τους επιδόσεις.

16:43:61 για την Hamblin, 17:10:02 για την D’Agostino.

Αμέσως μετά τον τερματισμό, η D’Agostino πήγε στην τέντα των πρώτων βοηθειών. Εκεί πληροφορήθηκε πως παρά την άσχημη επίδοσή της, και αυτή και η Hamblin πήραν τελικά την πρόκριση για τον τελικό! Σε περίπτωση πτώσης εφόσον δεν υπάρχει υπαιτιότητα, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει δεκτή ένσταση και να περάσεις στον τελικό.

Κανονικά αυτό θα το λέγαμε μια ευχάριστη είδηση. Αυτό όμως πλέον έχει μικρή σημασία. Η D’Agostino πιθανόν λόγω του τραυματισμού της να μην τρέξει καν στον τελικό, ενώ η Hamblin δεν έχει ιδιαίτερες ελπίδες για κάποια παραπάνω διάκριση.  Η πρόκριση στον τελικό φαντάζει το πιο αδιάφορο πλέον, μετά από αυτή την ιστορία.

Οι 2 αθλήτριες που συναντήθηκαν για πρώτη φορά, είναι βέβαιο πως πλέον είναι φίλες. Η Hamblin λέει «Πως όταν 20 χρόνια μετά, θα μου λένε πες μας τι έγινε στο Ρίο το 2016, θα τους λέω αυτή ακριβώς την ιστορία, αυτό είναι το Ολυμπιακό Πνεύμα».

Οι 2 αθλήτριες μετά τον τερματισμό αγκαλιασμένες
Οι 2 αθλήτριες μετά τον τερματισμό αγκαλιασμένες