Cyprus national mtb team 2017
Cyprus national mtb team 2017

Αναχώρησε σήμερα τις πρωινές ώρες η εθνική ομάδα MTB οπού θα συμμετέχει στο Sparti MTB races XCO . Σε αυτό θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας κατηγοριών UCI C2 και C3 στις 1 και 2 Ιουλίου 2017 .

Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και θα διοργανωθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI και θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες Elite Men, Elite Women, Junior Men, Junior Women. Από τους αγώνες θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για τους νικητές.

Επίσης, οι αγώνες θα αποτελέσουν κριτήριο επιλογής των Ελλήνων Αθλητών για τις Εθνικές Ομάδες Ορεινής Ποδηλασίας mtb xco uphill

Οι αγώνες του Sparti MTB Races XCO θα λάβουν μέρος στην περιοχή Ποταμιά Λακωνίας -μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Σπάρτης- στους πρόποδες του Ταΰγετου και σε μια μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία.

Πέραν όμως των δύο διεθνών αγώνων, θα πραγματοποιηθεί και Διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας από τον τοπικό ποδηλατικό σύλλογο Σπαρτιατικό ο οποίος είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν περισσότεροι από 200 αθλητές από Ελλάδα και Εξωτερικό

Την αποστολη της Κυπρου πλαισιονουν οι :

Αθλητες: Ανδρέας Μιλτιάδης , Πέτρος Προκοπίδης , Αλέξανδρος Ματσαγκός , Χριστός Φιλοκύπρου, Σάββας Ζενιου.

Γιάννης Ταμουρίδης Ομοσπονδιακός προπονητής  

Νίκος Μιλτιάδους Αρχηγός αποστολής

Αγώνες γίνονται στα πλαίσια της προετοιμασίας για την διεθνή διοργάνωση  βαλκανιαδα που θα διεξαχθη στην Ναύπακτο στις 14 του Ιουλίου οπού οι αθλητές θα εχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί με κορυφαίους αθλητές .