Konstantinopoulos G. 1
Konstantinopoulos G. 1

Το Σάββατο άρχισε η δεύτερη φάση στις National διασυλλογικές κατηγορίες της Γαλλίας (δηλαδή από την 3η και κάτω) κι έπειτα από 40 μέρες περίπου επανήλθαν στη δράση και οι Έλληνες «λεγεωνάριοι», που πρωταγωνιστούν σε αυτές.

 
Η νέα φάση περιλαμβάνει επίσης ομίλους και στο τέλος τους κρίνεται η επίτευξη ή όχι των στόχων της κάθε ομάδας. Έλληνες αθλητές θυμίζουμε, αγωνίζονται και στις PreNational κατηγορίες της χώρας. Στην αγωνιστική εκκίνηση του νέου έτους πήραν μέρος οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Αντώνης Μαλινάκης, Γιώργος Παντερής, Δημήτρης Κορδούτης, Βασίλης Σφακιανάκης, Κώστας Χατζηλυγερούδης, Όλγα Γεωργοπούλου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Να δούμε επιγραμματικά πώς άρχισαν το 2018 στα γαλλικά πρωταθλήματα οι 15 αθλητές και οι ομάδες τους:
Κατ’ αρχάς στους άνδρες η Νις Καβιγκάλ 1 του Τάσου Ρηνιώτη μπήκε με εκτός έδρας νίκη στη δεύτερη φάση της National 1 (3η κατηγορία). Μετέχει στο 1ο γκρουπ και επιβλήθηκε 8-1 της Μπρουίγ. Η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι κυνηγά την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B). Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πέτυχε δύο νίκες και αύξησε το απόλυτο στο πρωτάθλημα (16-0).
Στο 1ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε και η Ρομάν των αδερφών Κωνσταντινόπουλων. Στην πρεμιέρα κατέβαλλε εντός έδρας τη Μαρμάντ με 8-2. Ο Κωνσταντίνος επικράτησε και στα δύο ατομικά του παιχνίδια, ενώ ο Γιώργος είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Οι ομάδες των διεθνών αθλητών μας είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στις 10 Μαρτίου για την 4η αγωνιστική.
Στην ίδια κατηγορία η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού πήγε στο 3ο γκρουπ. Το Σάββατο νίκησε 8-1 εκτός έδρας τη Ροάν και o πολύπειρος Έλληνας άσος πέτυχε δύο νίκες. Μάλιστα, παραμένει κι αυτός αήττητος στο απλό κι εμφανίζει τώρα 17 θετικά αποτελέσματα.
Στη National 2 (4η κατηγορία) η Αντίμπ Ολυμπίκ 1 συνεχίζει στο 5ο γκρουπ της δεύτερης φάσης. Από την αρχή της σεζόν αγωνίζεται στην ομάδα ο Κώστας Λαγογιάννης κι από τον Ιανουάριο είναι μαζί του ο Δημήτρης Κορδούτης, ο οποίος στην πρώτη φάση ενίσχυσε κυρίως την Αντίμπ Ολυμπίκ 2 στην Ρre-national. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της για το 5ο γκρουπ η 1η ομάδα έχασε 8-6 εκτός έδρας από τη Μερ Αμό. Ο Λαγογιάννης έκανε αυτό που …συνηθίζει με 3 νίκες (είναι πλέον στο 20-0 στο πρωτάθλημα), ενώ ο Κορδούτης, μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του στην κατηγορία, είχε 1 νίκη και 2 ήττες. Στο καθοριστικό 14ο επί μέρους ματς γνώρισε την ήττα στα πέντε σετ.
Στο 1ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας είναι τώρα η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Στο πρώτο ματς έκαμψε εντός έδρας τη Λε Τσεσνέι με 8-5. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων σημείωσε 3 νίκες για την ομάδα του και διατήρησε το αήττητο στην κατηγορία.
Στο ίδιο γκρουπ βρέθηκε και η Μονφόρ του Νίκου Αντωνιάδη. Στην εκκίνηση της νέας φάσης έχασε 8-3 εκτός έδρας από τη Λεβαλουά. Σε ατομικό επίπεδο πάντως, ο νεαρός πρωταθλητής μας τα πήγε πολύ καλά και πέτυχε 3 νίκες. Η Ενεμπόν 2 και η Μονφόρ πρόκειται ν’ αναμετρηθούν στις 10 Μαρτίου για την 4η αγωνιστική.
Επίσης στη National 2 αγωνίζεται η Κομπ Σενάρ 1 του Γιώργου Παντερή. Προχωρά από το 7ο γκρουπ και το Σάββατο κάμφθηκε στην έδρα της από τη Σεν Κουεντέν με 8-2. Ο Παντερής υπέστη 2 ήττες.
Στη National 3 (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη και του Στράτου Δαμιανή πήγε στο 8ο γκρουπ. Στην έναρξη του δεύτερου μισού επιβλήθηκε στην έδρα της με 8-2 της Σίλτιγχαϊμ. Ο Μαλινάκης παραμένει ασταμάτητος σε 23 ατομικούς αγώνες (προχτές είχε 2 νίκες), ενώ και ο Δαμιανής επικράτησε στα δύο ατομικά του παιχνίδια απέναντι στη Σίλτιγχαϊμ.
Επίσης στη National 3 η Κρεζό Βαρέν 2 του Γιάννη Παπαδάκη είναι στο 6ο γκρουπ. Προχτές νίκησε 8-3 εκτός έδρας τη Σεντρ Ισερ χωρίς τον Έλληνα πρωταθλητή στη σύνθεσή της. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος μπορεί πλέον ν’ αγωνίζεται μαζί με τον Βλοτινό στην 1η ομάδα του σωματείου.
Στην Ρre-national (6η κατηγορία) η Γκρεσιβοντάν Φροζ 1 του Βασίλη Σφακιανάκη βρίσκεται τώρα στο 3ο γκρουπ. Άρχισε τη νέα φάση με ήττα 8-6 και τον πρώην διεθνή αθλητή στις νεαρές ηλικίες να εμφανίζει 1 νίκη και 2 ήττες.
Η COS Βιλέρ 2 του Κώστα Χατζηλυγερούδη είναι με το νέο έτος στο 1ο γκρουπ της Elite Lorraine (η τοπική R1). Στο ξεκίνημα κάμφθηκε με 9-5 από την Τιονβίλ, αλλά διατηρεί τον στόχο της ανόδου, καθώς το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία εξασφαλίζουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου. Ο Πατρινός αθλητής, που ζει μόνιμα στη Γαλλία, είχε απολογισμό στο ματς 1 νίκη και 2 ήττες.
Συνέχεια με τις γυναίκες: Στη National 1 (3η κατηγορία της Γαλλίας) η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη μετά το αήττητο στην πρώτη φάση άρχισε με νίκη και τη δεύτερη φάση. Για το 1ο γκρουπ ξεπέρασε εντός έδρας τη Σίλτιγχαϊμ με 8-4. Η αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό της και ήταν απούσα. Θυμίζουμε ότι η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα ν’ ανέβει κατηγορία γιατί έχει και τη Σεν Πιερέζ 1 στην Ρro Α, αλλά θα επιδιώξει να κλείσει τη σεζόν στην πρώτη δυάδα του γκρουπ.
Επίσης στη National 1 και το 2ο γκρουπ βρίσκεται η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη, που επίσης είχε κατακτήσει πρωτιά στο αντίστοιχο γκρουπ της πρώτης φάσης. Στο νέο έτος έδωσε μαζεμένα τα πρώτα παιχνίδια της και νίκησε 8-2 εκτός έδρας τη Ζουέ Λε Τουρ 2 και 8-1 εντός έδρας τη Σεν Μορ. Η Παρίδη είχε από 1 νίκη και 1 ήττα και στα δύο ματς.
Στη National 2 (4η κατηγορία) η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου συνεχίζει από το 2ο γκρουπ. Στην έναρξη έχασε 8-6 εκτός έδρας από τη Νεβίλ Φερέν, πάντως η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων ήταν ξανά ιδιαίτερα αποτελεσματική και είχε 3 νικηφόρα αποτελέσματα.
Αρνητικές τέλος, είναι οι εξελίξεις στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ της Αλίκης Κιούφη. Παρότι η ομάδα πέτυχε στην πρώτη φάση τον στόχο της παραμονής στη National 2 η διοίκηση αποφάσισε ξαφνικά να την αποσύρει από τη συνέχεια του πρωταθλήματος για οικονομικούς λόγους! Οι αθλήτριες ενημερώθηκαν την Παρασκευή και πράγματι η Αμικάλ δεν εμφανίζεται σε κανένα γκρουπ της δεύτερης φάσης. Φυσικά, εφόσον μένει εκτός, υποβιβάζεται.
 
                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube