AMEA Ethniki Omada Patra
AMEA Ethniki Omada Patra

Γίνεται πιο στενή η συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Πλάνο, που εδώ και καιρό ήταν σε επεξεργασία, υλοποιείται ύστερα από νέα συμφωνία των δύο πλευρών τόσο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όσο και σε σημεία, τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη του αθλήματος στον χώρο των Α.με.Α. Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης με τον γενικό γραμματέα της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. και πρώην διεθνή αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αναπηρίες Κώστα Σιάχο και τον ομοσπονδιακό προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, οι δύο ομοσπονδίες συμφώνησαν σε διάφορους άξονες συνεργασίας. Αυτοί περιλαμβάνουν την Τεχνική Επιτροπή, την επιμόρφωση προπονητών, Πανελλήνια πρωταθλήματα ή τουρνουά Α.με.Α., την ανάπτυξη καθώς και οικονομικά θέματα. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Α.με.Α. δήλωσε ενθουσιασμένος για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αισιόδοξος ότι θα φέρει αποτελέσματα.
Αναφορικά με την Τεχνική Επιτροπή η ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετέχει ένα μέλος της στις τεχνικές συσκέψεις της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. όταν θα συζητιούνται θέματα για εγχώριες διοργανώσεις, για επιμόρφωση προπονητών, για σχεδιασμό αθλητικών και Ολυμπιακών κύκλων κ.α..
Πανελλήνια πρωταθλήματα ή τουρνουά Α.με.Α. θα γίνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ή σε κλειστά γυμναστήρια με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να παραχωρεί εξοπλισμό με τραπέζια, φιλέ, παραβάν κ.α.. Επί τη ευκαιρία σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.με.Α. 2018 στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Ιουνίου στο Σ.Ε.Φ..
Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επεξεργάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης ατομικού πρωταθλήματος ή πρωταθλημάτων παράλληλα με κάποια αναπτυξιακά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., τα οποία θα μπουν στο καλεντάρι της σεζόν 2018-2019. Η ομοσπονδία βλέπει θετικά την σχετική πρόταση της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. κι εξετάζει τα τεχνικά θέματα.   
Για τα σεμινάρια προπονητών συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν ένας ή δύο κύκλοι επιμόρφωσης μέσα στην περίοδο 2018-2019. Θα τα οργανώσει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα αρμόδια για τα Α.με.Α. όργανα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ώστε να βοηθήσουν στη διεξαγωγή προπονητικών σεμιναρίων για τους ήδη διπλωματούχους προπονητές με ομιλητές και από το εξωτερικό. Τα θέματα των εκδηλώσεων επιμόρφωσης θα οριστούν από κοινού.
Για τον τομέα της ανάπτυξης θα υπάρχει συνεργασία σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανά την Ελλάδα με σωματεία Α.με.Α.. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα πάρει από την Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. κατάλογο με σωματεία Α.με.Α. ανά γεωγραφική περιοχή και θα εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία θα δώσει κατεύθυνση στα αντίστοιχα σωματεία-της να συνεργαστούν στενά προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε κάθε περιοχή με αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες.
Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα εξετάσει τη δυνατότητα να στείλει sparing partners σε προπονητικά καμπ της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. προς διευκόλυνση των προπονητικών προγραμμάτων. Επίσης, αθλητές της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. (Μάριος Χατζηκυριάκος) χρησιμοποιούν ήδη το προπονητήριο στο Σ.Ε.Φ. μαζί με τους διεθνείς αθλητές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ύστερα από συνεργασία των ομοσπονδιακών προπονητών. Συνεχίζεται επίσης, η τεχνική και οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος Α.με.Α. στο φαληρικό στάδιο, όπως συνέβαινε από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει ζητήσει από τη χορηγό εταιρεία της στην αγωνιστική ένδυση να συμπεριλάβει στη χορηγία και 10-20 διεθνείς αθλητές της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α..     
Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τέλος, είναι έτοιμη να συζητήσει οικονομικά ζητήματα, που αφορούν στις προαναφερόμενες δράσεις κατά περίπτωση και ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού κάθε μίας εξ αυτών.
«Αυτή η συμφωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που έχουμε κάνει στην εθνική ομάδα. Για να μπορέσει αυτό το άθλημα να πάει παραπάνω έπρεπε να υπάρξει αυτή η ενίσχυση της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Έχει δημιουργηθεί όμορφο και γόνιμο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα έλεγα ότι από το 2002, που έκανε το άθλημα τα πρώτα βήματα στον συγκεκριμένο χώρο, είναι συνεργασία πολύ πιο ουσιαστική και πολυεπίπεδη. Οι άξονες εργασίας μπορούν ν’ αναδείξουν το άθλημα με σκοπό τις επιτυχίες στο μέλλον. Είμαστε και μέσα στην κρίση και αυτή η εξέλιξη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Η επιτραπέζια αντισφαίριση στα άτομα με αναπηρία δυναμώνει μέσα από την κοινή πλεύση με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., διότι η ομοσπονδία έχει υποδομές και τη γνώση στο άθλημα για να βοηθήσει στη βελτίωση του αγωνιστικού και οργανωτικού επιπέδου», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης και πρόσθεσε: «Τρία πράγματα είναι τα πιο σημαντικά: Τα σεμινάρια προπονητών, που μπορούν να βοηθήσουν όσους επίσημους προπονητές θέλουν ν’ ασχοληθούν με το αντικείμενο. Χρειάζονται πάντα οι ειδικές γνώσεις και τα σεμινάρια θα είναι προσαρμοσμένα στα δρώμενα για τους Α.με.Α.. Το δεύτερο σημείο είναι η αύξηση των αγώνων με τη βοήθεια της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.ΕπΑ. και το τρίτο η στήριξη της ήδη υπάρχουσας εθνικής ομάδας, όπως με την περίπτωση του Χατζηκυριάκου, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων στα κλιμάκια για αθλητές της προεθνικής ομάδας. Έτσι θα ελπίζουμε ότι στο μέλλον μπορούν να βγουν κι άλλοι καλοί αθλητές. Η Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. έχει το υλικό με αξιόλογους αθλητές, η επιτραπέζια αντισφαίριση στον χώρο μας έχει γίνει πιο γνωστή ύστερα από τις σποραδικές επιτυχίες στα δικά μου χρόνια και τώρα η νέα συνεργασία μπορεί ν’ αποτελέσει ακόμα μία ώθηση. Με τη στήριξη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι εφικτό να πάει ένα επίπεδο πιο πάνω σε Παραολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διότι μιλάμε για τη μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας εθνική ομάδα στους άνδρες».
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οργανώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα προπονητικό καμπ στην Πάτρα. Πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, εκεί που κάνει προπονήσεις και το κλιμάκιο επιλέκτων και πήραν μέρος και sparing για να βοηθήσουν στην προπόνηση. Από τους διεθνείς αθλητές Α.με.Α. πήραν μέρος οι Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος, Λευτέρης Μαύρης και Φωτεινή Μπούσιου. Βοήθησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην πόλη Σωτήρης Ζήκος και ο εξωτερικός συνεργάτης της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος εδώ και καιρό προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο κομμάτι των αθλητών με αναπηρίες.
Επί τη ευκαιρία ο πρώην διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.με.Α. αναφέρθηκε στην παράταση της παραμονής του στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. «Είχα παραιτηθεί προ μηνών, αλλά επειδή αυτό έγινε μέσα στη σεζόν συμφωνήσαμε τελικά να συνεχίσω μέχρι το καλοκαίρι και να βοηθήσω να γίνει και αυτή η συμφωνία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Φεύγω το καλοκαίρι για μόνιμη εγκατάσταση στην Κεφαλονιά, αλλά θα συνεχίσω να στηρίζω όσο μπορώ την προσπάθεια».
 
                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube