19 C
Limassol
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
Περισσότερο

    Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε 72 θετικά κρούσματα COVID-19 στην περίοδο πριν από τους Αγώνες του Πεκίνου 2022

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέφερε ότι βρέθηκαν 72 θετικά τεστ για τον COVID-19 στην Κίνα κατά την περίοδο πριν από τους αγώνες από τις 4 έως τις 22 Ιανουαρίου.

    Ο οργανισμός είπε ότι 2.586 τεστ πραγματοποιήθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου κατά τη διάρκεια της περιόδου, με αποτέλεσμα 39 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

    Τα υπόλοιπα 33 κρούσματα εντοπίστηκαν από 336.421 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα κλειστού βρόχου, το οποίο θα διαχωρίσει τους συμμετέχοντες των Αγώνων από τον κινεζικό πληθυσμό.

    Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά έχουν απομονωθεί και έχουν εντοπιστεί στενές επαφές, σύμφωνα με τη ΔΟΕ.

    Ο οργανισμός είπε ότι η διαδικασία δείχνει ότι το σύστημα που περιγράφεται στα βιβλία παιχνιδιού για το Πεκίνο 2022 λειτουργεί.

    Όσοι λάβουν θετικό αποτέλεσμα από τη δοκιμή αεροδρομίου που ακολουθείται από αρνητικό τεστ επιβεβαίωσης θα πρέπει να λάβουν ένα άλλο αρνητικό αποτέλεσμα από μια πρόσθετη δοκιμή πριν εισέλθουν στον κλειστό βρόχο.

    Το μέτρο έχει θεσπιστεί προκειμένου να αποφευχθεί η απελευθέρωση ατόμων με ψευδώς αρνητικό από το επιβεβαιωτικό τεστ.

    Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στους Αγώνες που θα είναι θετικοί και είναι ασυμπτωματικοί θα εξέλθουν από την απομόνωση μόλις έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) με διαφορά 24 ωρών.

    Τα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε έλεγχο υποθέσεων από την Ομάδα Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων της ΔΟΕ, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει περιπτώσεις επίμονων θετικών αποτελεσμάτων και μη μολυσματικών συμμετεχόντων στους Αγώνες.

    Όλοι οι συμμετέχοντες στα παιχνίδια υπόκεινται σε καθημερινές δοκιμές PCR στην Κίνα.

    «Οι δοκιμές στο Πεκίνο είναι ισχυρές και αξιόπιστες», δήλωσε ο Δρ Brian McCloskey, πρόεδρος της Ομάδας Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων Beijing 2022.

    «Είναι ο ίδιος τύπος εξέτασης PCR που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

    «Για τους Αγώνες, το τεστ βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητο επίπεδο, γιατί αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μην μπει η Omicron στο σύστημα κλειστού βρόχου.

    “Έχουν εισαχθεί επιπλέον αντιδραστήρια και διαφορετικοί στόχοι γονιδίων για να διασφαλιστεί ότι, παρόλο που το ρυθμίσαμε πολύ ευαίσθητα, μπορούμε να αυξήσουμε την ειδικότητα για να αποκλείσουμε ψευδώς θετικά”.

    Η ΔΟΕ έχει επισημάνει τις δοκιμές πριν από την αναχώρηση, το αεροδρόμιο και τον κλειστό βρόχο, με πολλαπλά στάδια να θεωρούνται βασικά για τη μείωση της πιθανότητας εισόδου του ιού από άτομα που επωάζουν τον ιό.

    Σχεδόν το 100 τοις εκατό των κατοίκων στο Χωριό Αθλητών αναμένεται να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, με τους μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες να πρέπει να περάσουν 21 ημέρες σε καραντίνα πριν εισέλθουν στον κλειστό βρόχο, εκτός εάν είναι κάτω των 18 ετών.

    Ο ΜακΚλόσκι είπε ότι οι διοργανωτές ήταν σίγουροι για την ικανότητα ολοκλήρωσης των καθημερινών δοκιμών, καθώς και για την πιθανή ικανότητα αύξησης, εάν απαιτείται.

    Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ευελιξία για να δοκιμαστούν επειγόντως οι αθλητές, όπως σε περιπτώσεις που θα αγωνιστούν στο εγγύς μέλλον.

    Η Ομάδα Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων θα κληθεί επίσης να κρίνει περιπτώσεις όπου τα άτομα μπορεί να συνεχίσουν να είναι θετικά, αλλά δεν είναι μολυσματικά.

    «Θα είμαστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε τον COVID να εισέλθει στο σύστημα κλειστού βρόχου, αλλά ταυτόχρονα δεν θα αποκλείσουμε άτομα που δεν είναι πραγματικά μολυσματικά», είπε ο McCloskey.

    «Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει τα δεδομένα του στην ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων και θα σχηματίσουμε μια κρίση: Είναι ασφαλές να αφήσουμε αυτό το άτομο να βγει έξω, είναι αυτή μια περίπτωση επίμονου θετικού μετά την ανάρρωση ή πρόκειται για περίπτωση επαναμόλυνσης;

    «Μπορούμε να αναζητήσουμε το ιστορικό της δοκιμής που έγινε πριν, μπορούμε να δούμε τις τιμές Ct [κατώφλι κύκλου] για να δούμε αν αλλάζουν, αν ανεβαίνουν.

    «Μπορούμε να δούμε το ιστορικό εμβολιασμού.

    «Μπορούμε να εξετάσουμε όλα αυτά τα δεδομένα και να αξιολογήσουμε: Μπορούμε να τους αφήσουμε να μπουν στο χωριό ή να τους αφήσουμε να μπουν στο χωριό, αλλά κάτω από διαφορετικούς περιορισμούς να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο;

    «Προτεραιότητα πρέπει να είναι η διατήρηση των Αγώνων ασφαλή».

    Οι διοργανωτές έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πρόσθετη επιπλοκή που προκαλείται από την εμφάνιση της παραλλαγής Omicorn του COVID-19, η οποία θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική.

    Οι συμμετέχοντες στα παιχνίδια έχουν παροτρυνθεί να ακολουθήσουν μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η κοινωνική απόσταση για να βοηθήσουν στην αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.

    Οι Αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν σε μεγάλο βαθμό χωρίς θεατές, με τον McCloskey να προτείνει ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το Πεκίνο 2022 για την επιτρεπόμενη συμμετοχή του κοινού εξαρτάται από το εάν οι διοργανωτές μπορούν να κρατήσουν τον κλειστό κύκλο χωριστά από τον γενικό πληθυσμό.

    Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην κινεζική πρωτεύουσα πρόκειται να διαρκέσουν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου, με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες να είναι προγραμματισμένοι να ακολουθήσουν μεταξύ 4 και 13 Μαρτίου.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    710ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ