2017 09 14 Ban thumbnail
2017 09 14 Ban thumbnail

Η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή (ΔΟΕ) εξέλεξε νέα προεδρία και εξέλεξε ή επανεξέλεξε τέσσερα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της κατά τη συνεδρίαση της ΔΟΕ σήμερα, ύστερα από πρόταση της εκτελεστικής της επιτροπής τον Ιούλιο.

 

“Πιστεύω ότι η ηθική είναι απαραίτητη για την επιτυχία οποιουδήποτε οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της κουλτούρας της ηθικής στα Ηνωμένα Έθνη. Προώθησα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία με κάθε τρόπο που θα μπορούσα, και προσπάθησα να οδηγήσω με παράδειγμα “, δήλωσε ο κ. Ban Ki-moon, ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ο νεοεκλεγέντος πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ . “Είμαι πραγματικά ταπεινός να υπηρετήσω τη ΔΟΕ μέσω αυτού του ρόλου. […] Ας κάνουμε μαζί ακόμη περισσότερα για να εκμεταλλευτούμε την ανυπολόγιστη δυνατότητα του αθλητισμού να καλλιεργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. έναν κόσμο που ονειρευόμαστε όλοι όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται πλήρως σεβαστά και προστατεύονται. ”

 

 

Η επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας, η χρηστή διακυβέρνηση, η υπευθυνότητα και η ενίσχυση της δεοντολογίας είναι μερικές από τις κατευθυντήριες αρχές της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 , ο στρατηγικός οδικός χάρτης της ΔΟΕ για το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον κ. Ban για την εκλογή του ως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ. Η ΔΟΕ τιμάται ότι ο κ. Ban δέχτηκε αυτή την ευθύνη. Δείχνει την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει αυτή η Επιτροπή μέσα και έξω από τον κόσμο του αθλητισμού. Όταν ο κ. Ban ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ανέθεσε στον ΟΗΕ τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας, ακεραιότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας ».

 

Ανεξάρτητα από τη λειτουργία του, η Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με τον καθορισμό και την επικαιροποίηση ενός πλαισίου δεοντολογικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου ενός κώδικα δεοντολογίας, βασισμένου στις αξίες και αρχές που κατοχυρώνονται στον Ολυμπιακό Χάρτη. Επιπλέον, διερευνά τα γεγονότα που τέθηκαν σχετικά με τη μη τήρηση αυτών των δεοντολογικών αρχών στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας της ΔΟΕ και, εάν είναι απαραίτητο, προτείνει μέτρα ή κυρώσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ. Ο κ. Ban αντικαθιστά τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Youssoupha Ndiaye (πρώην Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Σενεγάλης).

 

Ο κ. Ban ήταν ο όγδοος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2016. Μία από τις πρώτες ενέργειες του κ. Μπαν ως Γενικού Γραμματέα ήταν η εισαγωγή ενός κώδικα δεοντολογίας στον οργανισμό, ο οποίος ισχύει για όλους τους εργαζομένους. Δημιουργήθηκε επιτροπή δεοντολογίας για την εκπόνηση ενός ενιαίου συνόλου προτύπων και πολιτικών για ολόκληρο το σύστημα των ΗΕ.

 

Τέσσερα μέλη επανεκλέγηκαν ή εξελέγησαν στην Επιτροπή από τη συνεδρίαση της ΔΟΕ για τετραετή θητεία: ο Samuel Schmid, επανεκλέχθηκε για οριστική θητεία (δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας) · Hanqin Xue, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, εξελέγη για τετραετή θητεία (δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο) · και τα μέλη της ΔΟΕ Robin Mitchell και Angela Ruggiero.

 

Αποτελείται από εννέα μέλη, η Επιτροπή περιλαμβάνει τέσσερα μέλη της ΔΟΕ, εκ των οποίων το ένα είναι εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ και πέντε ανεξάρτητες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένης της Προεδρίας.

 

Προηγουμένως εκλεγμένα μέλη στην Επιτροπή είναι: η Patricia O’Brien (Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στη Γαλλία) · Geert Corstens (πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Κάτω Χωρών) · και των μελών της ΔΟΕ Pierre-Olivier Beckers-Vieujant και Yang Yang, ο οποίος εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube