Η ΔΟΑ τιμά στην Πνύκα την ΕΟΑΚ με το βραβείο “Αθηνά”

Αναγνώριση στο έργο που επιτελεί για 35 χρόνια για την προβολή και διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), αποφάσισε όπως τιμήσει την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), με το βραβείο «ΑΘΗΝΑ», το οποίο απονέμεται κάθε φορά σε μία Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για τη δράση και το συνολικό της έργο στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου καθώς και πολλών άλλων μέλων της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας της Ελλάδας, κατά την Τελετή Έναρξης των εργασιών της 62ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές που θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο της Πνύκας, την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 19.00. Το βραβείο θα παραλάβει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι « … η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Κύπρου, 35 χρόνια αρωγός στην προσπάθεια της ΔΟΑ να προωθήσει την Ολυμπιακή Παιδεία, να ενισχύσει την προβολή των Ολυμπιακών Αξιών αλλά και να τις μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά, έχει πραγματοποιήσει σπουδαίο έργο στη διάδοση των αρχών και των ιδεωδών του Ολυμπισμού, υπηρετώντας με ήθος και σεβασμό το Ολυμπιακό Κίνημα πάρα τις σύγχρονες προκλήσεις».

Το βραβείο «ΑΘΗΝΑ» έχει θεσμοθετηθεί το 2015 και απονέμεται μαζί με άλλα ισότιμα τιμητικά βραβεία, σε προσωπικότητες και οργανισμούς που έχουν προσφέρει σημαντικά στα Γράμματα, στην Παιδεία, στο Ολυμπιακό Κίνημα ή/και στο έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports