Αν είναι κάποια πράγματα  για τα οποία το κυπριακό χάντμπολ έχει σήμερα να περηφανεύεται, πρώτο στη λίστα είναι σίγουρα η  διαιτησία του. Οι διεθνείς μας διαιτητές, τόσο στο κλειστό όσο και στο μπιτς χάντμπολ, κρατούν ψηλά το λάβαρο της πατρίδας μας και της κυπριακής χειροσφαίρισης γενικότερα, καθώς με τις εξαιρετικές τους διαιτησίες έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη της ΕΔ της Ευρωπαϊκής αλλά και τον σεβασμό των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής ΕΔ μεταφράζεται σε ορισμούς.

Για παράδειγμα, αν αυτό  λέει κάτι, ο διεθνής μας Χρίστος Μουττάς συμπληρώνει στις 21 Νοεμβρίου 2015 τον 100ο ορισμό του σε Ευρωπαϊκό αγώνα!  Η Ευρωπαϊκή τον έχει ορίσει μαζί με το δίδυμο του, Άγγελο Αργυρίδη στην αναμέτρηση ASD Ariosto Pallamano Ferrara Ιταλίας – Yellow Winterthur Ελβετίας, που είναι για τον γ’ γύρο του Τσάλεντς Καπ γυναικών. Ο αγώνας θα γίνει στην πόλη Φερράρα της Ιταλίας.  Παρατηρητής  στην εν λόγο αναμέτρηση είναι ο ελλαδίτης  Στέπαν Παρτεμιάν.

 

Για τον Χρίστο Μουυτά, όπως έχουμε αναφέρει,  ο  αγώνας αυτός είναι ο πιο σημαντικός στην καριέρα του σαν Διεθνής Διαιτητής, έχοντας πάρει το σήμα του διεθνή από τον Σεπτέμβριο του 1999. Και αυτό γιατί φτάνει στο … εκατοστάρι των ορισμών, ενώ παράλληλα ο αγώνας στο Φερράρι είναι ο  122ος στην διεθνή του σταδιοδρομία!

Ο ίδιος έχει σχολιάσει το σημαντικό αυτό γεγονός ως εξής: «100 ορισμοί αγώνων δεν είναι και λίγο πράγμα. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που δύσκολα μπορεί να πετύχει ένας διεθνής διαιτητής.  Νοιώθω πολύ όμορφακαι περήφανος  που έχω καταφέρει να πετύχω αυτό το ρεκόρ, αν αναλογιστεί κάποιος ότι προέρχομαι από μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος. Έχω φυλαγμένα όλα τα φύλλα αγώνος και τις αξιολογήσεις  από όλους τους ορισμούς μου στην Ευρώπη. Θα είναι το πιο σημαντικό  ενθύμιο της καριέρας που έκτισα  όλα αυτά τα χρόνια. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να επιβεβαιώνω μαζί με τον Άγγελο σε κάθε παιγνίδι ότι η Ευρωπαϊκή δίκαια μας εμπιστεύεται. Θέλω επίσης να  ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει. Μεταξύ αυτών βέβαια, χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα, θέλω να πω ότι οφείλω πολλά τόσο στον  Άγγελο Αργυρίδη το νυν ζευγάρι μου καθώς και το Σωτήρης Κωνσταντίνου, τον διαιτητή με τον οποίο ξεκίνησα τις διαιτησίες στην Ευρώπη. χωρίς την δική τους βοήθεια και συμπαράσταση δεν θα  πετύχαινα αυτό τον μεγάλο στόχο»..