2 Ρουλα Παντελή
2 Ρουλα Παντελή

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ, ΣΤΗN ΡΩΜΗ (ΙΤΑΛΙΑ) 5-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 (Rome 2015 – E & A YOUTH CHAMPIONSHIPS)

 

Εντυπωσιακές επιδόσεις και επιτυχίες των κυπρίων Σκιέρ στο Πρωτάθλημα Ευρώπης & Αφρικής στο θαλάσσιο σκι νέων κάτω των 17 ετών, οι οποίοι διεξήχθησαν σε ειδικά διαμορφωμένο υδάτινο στίβο (Parco Del Tevere) σε παραπόταμο του Τίβερη ποταμού στην Ρώμη της Ιταλίας μεταξύ 5 και 8 Αυγούστου. Δύο εκ των έξι (6) συνολικά νεαρών  ταλέντων που εκπροσώπησαν την Κύπρο κατάφεραν συναγωνιζόμενοι με τους καλύτερους της Ευρώπης και Αφρικής όχι μόνο να συμμετάσχουν στους τελικούς του αγωνίσματος του σλάλομ, αλλά και να καταλάβουν την 5η θέση. Αυτή η τεράστια επιτυχία (2 αθλητές στην 5η θέση) για 1η φορά συμβαίνει στο θαλάσσιο Σκι.

 

Έτσι είχαμε τον Αντρέα Γαλίδη (15), ο οποίος στην κατηγορία νέων κάτω των 17 ετών, κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα του Σλάλομ με επίδοση τρεις (3) μπάλες στα 12 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους στα 58 χιλιόμετρα (3/58/12). Εξίσου σημαντική είναι επίσης η 5η θέση που κατέλαβε η Ρούλα Παντελή στην κατηγορία νεανίδων κάτω των 14 ετών, με επίδοση πεντέμισι (5,5) μπάλες στα 14 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους στα 55 χιλιόμετρα. Η επίδοση αυτή αποτελεί και νέο παγκύπριο ρεκόρ κορασίδων κάτω των 14 ετών. Το πλέον εκπληκτικό των πιο πάνω επιδόσεων είναι ότι και οι δύο αθλητές έχουν ακόμη 2 χρόνια συμμετοχής στις κατηγορίες που συμμετείχαν.

 

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν σταματούν όμως εκεί! Εξίσου σημαντικές και ελπιδοφόρες είναι οι επιδόσεις που είχαν και οι άλλοι επίλεκτοι Κύπριοι Σκιέρ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό. Η Φλωρεντία Λοιζίδου, μόλις 11 ετών και η νεαρότερη αθλήτρια των αγώνων κατετάγη 19η με επίδοση 2/16/55 (κάτω των 14). Στο δε αγώνισμα των φιγουρών η Φλωρεντία έπεσε σε ένα από τα 2 περάσματα των 20 δευτερολέπτων που δικαιούται με αποτέλεσμα να πετύχει μόνο 730 βαθμούς, επίδοση πολύ χαμηλότερη των δυνατοτήτων της. Η Γαβριέλλα Ιωάννου (12) κατετάγη 24η με επίδοση 4,50/55/18.25, έχοντας και αυτή ακόμη 2 χρονιές συμμετοχής στην κατηγορία αυτή. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (12) στην κατηγορία νέων κάτω των 14 ετών, μόλις που έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στους τελικούς του αγωνίσματος στο σλάλομ, ο οποίος με  επίδοση 4,50/55/14.25 (πολύ χαμηλότερη των δυνατοτήτων του) κατετάγη 14ος. Το παρήγορο όμως για το νεαρό αθλητή είναι ότι έχει ακόμη 2 χρόνια ευκαιριών σε αυτή την κατηγορία. Η Ία Αρμένη με επίδοση 2,00/55/16.00 κατετάγη 29η. Στο αγώνισμα των φιγουρών, όπου είναι το δυνατό της αγώνισμα, η Αρμένη πέτυχε 2260 βαθμούς και κατετάγη 19η.

 

Ένα μεγάλο Μπράβο αξίζει επίσης στο Μάξ Ντίκι (Ομοσπονδιακό Προπονητή), του οποίου οι αθλητές του έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Σημειώνεται δε, ότι την Σκιέρ Ρούλα Παντελή την προπονούν οι αδελφοί Χατζή στο προπονητικό κέντρο της Αλιάρτου στην Ελλάδα. Νοείται δε ότι οι πιο πάνω επιτυχίες οφείλονται στην προγραμματισμένη δουλειά που γίνεται από το ΔΣ της ΚΟΘΑΣκι και τον πρόεδρο της κ. Αντρέα Κόκκινο και φυσικά τους γονείς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια των αθλητών.

 

Καλή συνέχεια παιδιά και πάντα με επιτυχίες!

 

 

Η Ρούλα Παντελή σε εξαιρετικά στιγμιότυπα στο σλάλομ. Κατετάγη 5η  στην κατηγορία -14 ετών στο αγώνισμα του σλάλομ, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Θαλασσίου Σκι που έγιναν στην Ρώμη (5-8/8/2015) με 5,5 μπάλες στα 14 μέτρα σχοινί στα 55 χιλιόμετρα (5,5/14/55) . Η επίδοση αυτή αποτελεί και νέο παγκύπριο ρεκόρ στο σλάλομ στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια.

 

Αρθρογράφος:

Λάκης Αναστασίου

Τεχνικός Σύμβουλος

Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube