Η Ανδόρα παρουσίασε το λογότυπο των ΑΜΚΕ 2021
Logo Andorra2021

Το λογότυπο απεικονίζει ένα θυμιατήρι με οκτώ λωρίδες χρωμάτων, που αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες ενορίες του Πριγκηπάτου

Το λογότυπο των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που θα διεξαχθούν το 2021 στην Ανδόρα, παρουσίασαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 οι διοργανωτές, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στην παρουσία του πρωθυπουργού Ζαβιέρ Εσπότ Ζαμόρα και του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ανδόρας Ζαουμέ Μαρτί.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας των Πυρηναίων ανακοίνωσε ότι ξεκινούν σύντομα τη διαδικασία εξεύρεσης 600 εθελοντών, ενώ θα «τρέξουν» και διαγωνισμό στα σχολεία για εξεύρεση του σχεδίου της επίσημης μασκότ.

Το λογότυπο απεικονίζει ένα θυμιατήρι με οκτώ λωρίδες χρωμάτων, που αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες ενορίες του Πριγκηπάτου: «Το λογότυπο μεταδίδει την ανεκτικότητα της χώρας μας, τη φιλοξενία μας και το πάθος μας», εξήγησε ο Τόνι Κολόμ, ο δημιουργός πίσω από το λογότυπο.

Οι ημερομηνίες των 19ων ΑΜΚΕ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως αναμένονται να διεξαχθούν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου του 2021. Οι εννιά μικρές χώρες της Ευρώπης με πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου θα μαζευτούν για τρίτη φορά στην Ανδόρα, μετά τους 4ους ΑΜΚΕ του 1991 και τους 11ους ΑΜΚΕ του 2005.

Οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης διεξάγονται κάθε δύο χρόνια από το 1985, με την πιο πρόσφατη διοργάνωση να έγινε τον Μάιο του 2019 στο Μαυροβούνιο. Η Κύπρος διοργάνωσε μέχρι στιγμής δύο φορές τους Αγώνες, το 1989 και το 2009. Στον πίνακα μεταλλίων, η Κύπρος έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια, 1283 έναντι 1259 της Ισλανδίας, όμως η νησιώτικη χώρα του Βόρειου Ατλαντικού έχει περισσότερα χρυσά, 498 έναντι 489. Τρίτο στην κατάταξη είναι το Λουξεμβούργο, με 395 χρυσά και 1163 μετάλλια.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube