Οι αγώνες του «Κυπέλλου Πρωταθλητών» (EHF Champions Cup -Beach Handball) μεταφέρονται φέτος στα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας. Εκεί, ταξιδεύουν σήμερα Τρίτη (3/11/2015) και οι διεθνείς μας διαιτητές Beach Handball Χριστόφορος Θεοφάνους και Μάριος Σφογγαράς, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μεταξύ των 5 καλύτερων «ζευγαριών» της Ευρώπης για να σφυρίξουν στους συγκεκριμένους αγώνες.
Οι αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης Beach Handball θα γίνουν από τις 5-8 Νοεμβρίου 2015 και σε αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες (12 αντρών και 12 γυναικών). Στην κατηγορία αντρών συμμετέχουν ομάδες από την Κροατία, Δανία, Ισπανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσσία, Ελβετία και Σουηδία, ενώ στην κατηγορία γυναικών δύο ομάδες από την Κροατία, δύο από τη Γερμανία, δύο από την Ουγγαρία και μία ομάδα από την Ισπανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλλία και Ελβετία.
«Η επιλογή μας να σφυρίξουμε σε αυτούς τους αγώνες είναι πολύ τιμητική, τόσο για μας όσο και για το κυπριακό χάντμπολ γενικότερα –δίνει το στίγμα ο διεθνής μας διαιτητής Χριστόφορος Θεοφάνους. Ο ορισμός μας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής μας παρουσίας στην πρόσφατη Μεσογειάδα, όπου λόγω των καλών μας διαιτησιών επιλεγήκαμε από την ΕΔ της Ευρωπαϊκής για να διαιτητεύσουμε αγώνες στο EHF Champions Cup. Η επιλογή αυτή ανεβάζει τον πήχη πάρα πολύ και αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δικαιώσουμε αυτούς που μας έχουν εμπιστευτεί αλλά και για να τιμήσουμε την πατρίδα μας».
Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η νήσος Γκραν Κανάρια είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ορίσει έξι ζευγάρια διεθνών παρατηρητών καθώς επίσης και πέντε ζευγάρια διεθνών διαιτητών, μεταξύ των οποίων –όπως έχουμε προαναφέρει – και το δίδυμο των διεθνών μας, Θεοφάνους-Σφογγαρά.