ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΑ 2014 15
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΑΔΑ 2014 15

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς (2η αγωνιστική)  στο πρωτάθλημα χάντμπολ ΟΠΑΠ αντρών είχε τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου νίκησε εκτός έδρας την ΑΣΣ ΣΠΕΣ / Ένωση με 15-28 και πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και τον τίτλο του φαβορί που την συνόδευε πριν από το παιγνίδι.

Είναι γνωστά τα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε τη φετινή χρονιά η ομάδα της ΑΣΣ ΣΠΕΣ. Τα προβλήματα αυτά έγιναν μεγαλύτερα με την αποχώρηση των Γιώργου Παπακυπριανού και Χριστόδουλου Οικονόμου, ενώ οι επιλογές των Ανδρέα Αβραάμ και Κώστα Κωνσταντίνου περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο, με τον Αντρέα Ιωάννου να βλέπει τον αγώνα από την κερκίδα λόγο της γνωστής τιμωρίας, από τον αγώνα για το σούπερ καπ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να παλέψουν στα ίσα μόνο για ένα εικοσάλεπτο, το πρώτο του ντέρμπι (9-10 το σκορ) ενώ η συνέχεια, εξελίχθηκε σε ένα μονόλογο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Με περισσότερες δυνάμεις και επιλογές το Ευρωπαϊκό εκμεταλλεύτηκε στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους τις αδυναμίες της ΑΣΣ ΣΠΕΣ και κατάφερε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να ανοίξει τη ψαλίδα της διαφοράς στο +6, 9-15.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιγνίδι στην επανάληψη κάθε άλλο παρά χαρακτήρα ντέρμπι είχε. Το Ευρωπαϊκό επιβλήθηκε κατά κράτος και ανά δεκάλεπτο, απομακρυνόταν όλο και περισσότερο στο σκορ (10΄11-17, 20΄13-22) για να πάρει στο τέλος μια σχετικά εύκολη νίκη με σκορ 15-28.

Η εξέλιξη αυτή «ευνόησε» τους προπονητές των δύο ομάδων, αφού είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς παίκτες, όπως οι Μ. Καϊλης, Ν. Παττούρας, Λ. Χρυσάνθου, Κ. Ιωάννου, Ν. Στυλιανού, Α. Χατζησάββας και Χρ. Ανδρέου από πλευράς ΣΠΕΣ και οι Χρ. Αργυρού (που δυστυχώς εγκατέλειψε το παιγνίδι τραυματίας) Ε. Πολύδωρος και Ρ. Παπανικολάου από πλευράς Ευρωπαϊκού. Ο Δημήτρης Νικηφόρου, με την παρουσία του στην Ανδρών,  έχει ξεπεράσει πλέον την κατηγορία των «νεαρών».

Σημείο αναφοράς και το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι ο Ξένιος Κυπριανού, που ήταν το πρώτο που πετυχαίνει σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

Τα τέρματα της ΑΣΣ ΣΠΕΣ πέτυχαν οι Σ. Ζωγράφου 4, Χ. Χρυσάνθου 2, Χ. Ταρτίος 3, Γ. Χριστοδούλου 1, Ν. Παττούρας 4 και Μ. Τσεριώτης 1 ενώ για το Ευρωπαϊκό σκόραραν οι Ξ. Κυπριανού 1, Μ. Τριμιθιώτης 4, Γ. Νικηφόρου 4, Χρ. Αργυρού 1, Ιούλιος Αργυρού 3, Ε. Πολύδωρος 2, Ε. Κώστα 5, Α. Μαρκίδης 3, Γ. Στυλιανού 1, Δ. Νικηφόρου 2 και Κ. Αντωνιάδης 2.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης, Χρ. Μουττάς και Α. Αργυρίδης (πολύ καλή  διαιτησία)  σφύριξαν από 3 πέναλτι για κάθε ομάδα, ενώ χρέωσαν την ΑΣΣ ΣΠΕΣ με 4 δίλεπτα και με τον ίδιο αριθμό διλέπτων τιμωριών  το Ευρωπαϊκό.