DOC.20140822 .1189698 .ΧΑΝΤΜΠΟΛ
DOC.20140822 .1189698 .ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Όλα δείχνουν ότι άλλος ένας καταξιωμένος κύπριος χειροσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. 

Πρόκειται για τον διεθνή πίβοτ Βασίλη Δημοσθένους (αθλητή της ΣΠΕ Στροβόλου) ο οποίος έχει δεχτεί πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ Αθηνών. Με λίγα λόγια, ο Δημοσθένους θα μετακομίσει από την μια πρωταθλήτρια στην άλλη!

Ο Δημοσθένους αποτελεί καθαρά επιλογή του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ο πολυπρωταθλητής προπονητής της ΑΕΚ Αθηνών. Η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας του στη νευραλγική θέση του πίβοτ  ήταν ίσως η ευκαιρία που έψαχνε ο ελλαδίτης κόουτς για να πάρει στην ομάδα του τον Βασίλη, για  τα προσόντα και τις δυνατότητες του οποίου έχει απόλυτη άποψη μιας και τα τελευταία 4 χρόνια τον έχει κοντά του στην Εθνική Κύπρου.

Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν συζητήσεις και όλα δείχνουν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγγραφή είναι η υπογραφή των συμβολαίων που αναμένεται ότι θα «πέσει» στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην μεταγρραφή αυτή υπάρχει μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα. Ο Βασίλης Δημοσθένους δεν θα μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά θα μεταβαίνει εκεί τα Σαββατοκύριακα για τους επίσημους αγώνες, ίσως και για κάποια φιλικά. Θα προπονείται κανονικά στην Κύπρο και θα ακολουθεί πρόγραμμα (ήδη ξεκίνησε από αρχές αυτής  της βδομάδας) που ετοίμασε γι αυτόν ο Γιάννης Αρβανίτης.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί για μένα μια πολύ μεγάλη πρόκληση –σχολίασε ο Δημοσθένους. Είναι μια ευκαιρία να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι η κορυφαία ομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα χάντμπολ και δεν κρύβω ότι το ενδιαφέρον του κ. Αρβανίτη για το άτομο μου, με τιμά ιδιαίτερα. Εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και ότι θα καταφέρω τελικά να αγωνιστώ στην μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ, σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με πολύ καλύτερο επίπεδο από το δικό μας στην Κύπρο».

Στη φωτογραφία ο Βασίλης Δημοσθένους (δεξιά) με τον τερματοφύλακα Μάριο Μηνά, σε προπόνηση της Εθνικής.